despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

stăpînii inelelor

… ce-ar mai fi de zis?

de la Ando. Alte mîțe somnoroase? – aici, aici, aici, aici și aici.

5 comments to stăpînii inelelor

  • Alexandru Bodea

    pisicutele profita de caldura de la motorul abia oprit , pe vremea asta care aduce tot mai mult a toamna ….
    sa profite pana cand poate masina ” va fi trasa pe dreapta…” din cauzele VW…

  • Ando

    @Alexandru Bodea: Mie, chestia cu VW mi se pare o “făcătură”, în plus, cusută şi cu aţă albă 🙁

  • Ali

    @Ando

    Cum sa fie facatura cand VW si-a recunoscut vina? (Si asta inainte de anchetele oficiale.)

  • Ando

    @Ali:Da, m-am exprimat greşit.Punctul meu de vedere l-am exprimat
    mai pe larg la comentariile de aici:

    http://www.constantingheorghe.blogspot.ro/2015/09/masina-poporului-si-criza-reglementarii.html

  • Majoritatea maşinilor VAG afectate sunt motorizate cu 2.0TDI. Sursele mai bine informate spun mai precis: 2.0TDI cu bloc motor EA 188 / EA 189.

    Adică, surpriză-surpriză, tocmai acel motor care la noi și-a cîștigat (în forma 2.0TDI/140) o proastă reputație. O dată după incidentele cu injectoarele și cu costul lor de parcă erau făcute din aur. Altă dată după ce s-a dovedit a fi greoi, subdimensionat pentru mașinile mult prea grele din generațiile post-2008. Și așa mai departe.

    Publicul comentac de la noi a reclamat faptul că îi era inferior lui 1.9TDI-PD încă de la primele mașini cu 2.0TDI/140 livrate.

    Dar, cum se întâmplă în țările în care presa e manipulată ca pe vremea minerilor și golanilor, li s-a închis rapid gura: dacă se strică injectoarele, ”ești fomist care pune doar motorină proastă de la camionagii” / ”toată motorina din România e proastă, nu trebuia să îți iei mașină modernă”. Dacă e prea încet, ”ești cocalar care face curse şi umblă pe la saloane de tuning, adevărații domni merg doar cu viteza legală”. Dacă e inferior lui 1.9TDI-PD, ”huoo, 1.9TDI e tractoraș, face zgomot”.

    Chestia asta aduce aminte de situația cînd elevii unui prof îl tratau de prost și râdeau de el, după care ei erau pedepsiți fiindcă sunt golani și nu-l respectă. Aceiași golani fără respect se dovedeau a fi opusul, foarte disciplinați și respectuoși, la orele altui profesor, care știa să predea, să explice și să se poarte cu ei.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>