despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

HFM

Sigur cel mai bun produs a lu’ Spiru Haret e… stația radio a fundației „România de mâine”.

HFM emite în București pe 103,4 și m-am apucat să-l ascult din întâmplare. Muzica bate lejer orice altă stație cu ifose, gen Gold sau Tananana. Sună plin, coerent și simpatic. Nu are știri – și vorbăraia e la locul ei.

Sună chiar foarte bine – HFM îmi place.

2 comments to HFM

 • Ce se mai dă acum pe HFM?
  În 2013, pe când se chema ,,HFM 2.0″ avea o selecţie de rock şi muzică din anii ’80, deci fix ce-mi place mie. E singurul post de radio unde am auzit Dropkick Murphys, Esguy, precum şi alte trupe care nu se dădeau deloc la radio, fie ele străine sau româneşti (emisiunea lui Robert Tache începea tot timpul cu piesa ,,Tache” a celor de la Circa 7).
  Toate bune şi frumoase, prin mai a devenit brusc ,,noul HFM 2.0″ şi a dat-o mai spre muzică nouă, tăind mult şi din rock. După vreo lună a rămas numai ,,noul HFM” şi a devenit un emitent de porcării stil Kiss FM / Zu. Ei bine, în momentul în care l-am auzit pe Justin Bieber… am schimbat postul instant. La vremea aia aveau o pagină de Facebook, le-am scris un mesaj în care le-am explicat ce şi cum, fiind lovit şi de curiozitatea de a afla ce dobitoc a decis să treacă postul de la unul de nişă (mică, ce-i drept, dar care ar fi putut avea ascultători fideli) la unul care să nu aibă nimic deosebit şi să vrea să concureze Zu, Kiss şi Pro FM. Răspunsul a fost că aşa a vrut conducerea, fără să ţină cont de părerea celor care lucrau acolo.

  Acum înţeleg că a devenit un fel de Magic FM? Mai e Robert Tache?

  La capitolul olides există deja Smart FM, care n-are vorbărie, n-are nici reclame multe, are o selecţie mai bogată decât Magic şi nici nu repetă piesele (în plus, nu difuzează piese gen ,,Taxi du-mă unde vrei”, eventual de vreo 4 ori în 8 ore).

 • hm

  Justin Bieber n-are!
  Înseamnă că au mers pe rețeta actuală; păstrezi un schelet cu cîteva piese din „vremurile bune”, așa cum Gold bagă cam 20% din hiturile Radio Gorila. Nu stau rău la selecția din anii 80 – aș zice că e încă cea mai bună din ceea ce poți asculta la ora actuală. În niciun caz nu-s Tragic FM – slavă Domnului!

  Cam un sfert din piesele din program sunt noutăți, dar nu chiar de ZU.
  Se poate asculta, dar tu ar trebui să-mi spui care-i diferența față de perioada în care-ți plăcea.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>