despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din zbor: înapoi la Bucureşti

… nu în Bucureşti, căci n-am fost plecat; ci la Bucureşti, căci am fost ocupat.

… E o adevărată bucurie să vinzi o maşină – dacă stai în jumătatea sudică a sectorului 5: îţi dai seama de asta cînd trebuie s-o radiezi. Se rezolvă repede: mergi la taxe locale la Naţiunile Unite, faci o cerere, te duci la CEC pe Victoriei şi-ţi plăteşti ce-a mai rămas din impozit, te duci apoi la celălalt sediu al taxelor locale – din Kogălniceanu – unde la Ghişeul 6 ţi se spune să mai faci o cerere, să-ţi iei un timbru fiscal de la poştă şi să te-ntorci la Ghişeul 1, unde, după ce ţi se verifică hîrtiile, eşti trimis înapoi la Ghişeul 6, ca să le depui. După două zile îţi ies hîrtiile, cu care te duci înapoi la Naţiunile Unite, unde mai faci o cerere… şi – gata! – ai maşina radiată. Noroc că e simplu.

… M-am bucurat, alături de voi, de zilele în care n-a circulat Metroul. Mulţi oameni au redevenit pietoni – de nevoie. Aşa era şi hangiul lui Chesterton, care devenise vegetarian de nevoie, după ce fugise în pădure doar cu un butoi de rom şi-o roată de caşcaval – şi filosofa că celor bogaţi le dă mîna să fie vegetarieni, pentru că au de unde alege între atîtea şi atîtea feluri de mîncare; în schimb, celor săraci, pentru care rara masă cu carne era singura bucurie, vegetarianismul le era impus… Ştiţi? vreau să zic că nu e un moft să mergi cu maşina, mă gîndesc eu, care merg şi pe jos, şi cu bicicleta des.

… Bag-sama că ni se va-ntoarce Primarele la post, după ce s-a suspendat din funcţie pe perioada cît a candidat la Preşedinţie: de trei ori ura!

… La sfîrşit, un articol din Evenimentul Zilei, despre un city rally bucureştean: QUEST-iunea Bucureşti. Interesant!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>