despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

HFM e 7

… gata! Ieri primiră voie de la CNA (se așteptau) și de azi dup-amiază HFM a devenit Radio Seven. Adică 7; Șapte.

Ocazie cu care s-a-ntors și Mr Vintilă; pentru cineva nevorbit în anii ăștia, poate interveni mai des printre cîntece – dar s-or regla, astea, pe parcurs.

Matinalul va fi cu Găinușă. O fi bine? Și-o aduce aminte că avea și miez, pe lîngă haz?

În muzica e băgat bine Mihai Dinu – se simte.

4 comments to HFM e 7

 • Vintilă nu era la ProFM, pe la începuturile acestui post de radio?

  E interesant cum se tot schimbă posturile de radio… acum o săptămână am dat pe Smart FM… era să mă ia somnul de 2 ori dimineaţa la birou, că matinalul îl face Marius Tucă… şi îşi recită poeziile proprii acolo. Aşa că iar am ajuns la Tragic FM 🙁 şi la piese repetate şi de 4 ori în 8 ore.

 • hm

  Fratele Vintilă a venit la Pro Fm undeva prin 94, nu s-a remarcat niciodată prin cine știe ce charismă. Nici el, nici George.
  Dup-aia Mr Vintilă s-a dus la Gorila iar acuma e aici.

  Este deprimant să începi ziua auzind Marius Tucă, cel puțin deprimant!

  La Tragic am auzit numai cîntece de Crăciun, n-am rezistat mult!

 • [toate observaţiile privesc programul de lucru, adică 8-16:30 L-J şi 8-14 V]

  Da, sunt doar cântece de Crăciun. Dar nu asta e cel mai deranjant, ci modul în care se repetă. Cum playlist-ul de Crăciun e mai restrâns decât cel normal, piesele se repetă mai des… am auzit Rockin’ Around the Christmas Tree de 4 ori, Driving home for Christmas tot de 4 ori. Asta în 6 ore… Plus multele reclame la produse pentru incontinenţa urinară la femei. ENORM DE MULTE! Înţeleg că publicul ţintă o fi format din femei de 50 de ani cu multe probleme de sănătate, da’ totuşi.

  Am mai făcut şi alte experimente muzicale:
  – la Europa FM în fiecare oră avem câte o piesă de Smiley, Voltaj, Holograf şi Julio Iglesias, o dată la două ore avem Connect-r. Nu lipsesc nici de aici reclamele la aceleaşi produse ca pe MagicFM (dar nu chiar în proproţie de 90%), că şi ăştia au acelaşi public ţintă. Da’ măcar au mai multe ştiri.
  – la Sport Total FM e muuultă vorbărie fix când am nevoie de muzică (adică pe drumul spre muncă îl ascult pe Daniel Nazare, iar seara mă întorc cu Banciu)… multă vorbărie despre sport, numai că informaţiile interesante sunt amestecate cu tot felul de păreri personale ale prezentatorilor (cred că ,,porcul ăla de Păunescu” şi ,,puşcăriaşul de la Pipera” sunt deja mărci înregistrate SPTFM). La prânz Pahonţu şi muzica mai hard sau mai baladă, după cheful prezentatorului; per total muzica de pe SPTFM mi se pare cea mai bună muzică rock din FMul românesc. Au ceva mai puţine reclame decât alte posturi şi măcar n-o mai aud pe aia cu ,,controlul… ARE ROST” de 10 ori pe oră.
  – la România Actualităţi în continuare muzică foarte bună şi radio-reportaje interesante, ştiri prezentate mai bine decât la EuropaFM, reclame mai puţine. Da’ colegii de birou vor muzică de Crăciun…
  – Rock FM: un fel de Tragic FM cu piese rock. Enorm de multe reclame, culmea e că unele sunt tot la celebrele produse pentru femei, dar mai sunt şi la alte produse.
  – Smart FM: Marius Tucă de dimineaţă… era bun noaptea, adormeam mai repede. Deşi când are invitaţi, aduce nume mari, acum câteva zile a fost Tudor Gheorghe. La muzică, Tucă pune şi folk de dimineaţă, gen muzical neglijat de restul posturilor de radio (doar Rock FM avea o emisiune de o oră pe săptămână sau ceva de genu’). După Tucă e o parte din muzica de dinainte de Tucă, dar parcă ceva mai lentă.

 • Corect, mulțumesc și adaug:
  Se vorbește uneori interesant și pe RFI, dar se pierd în analize făcute de neaveniți, necunoscuți intervievați pe post de specialiști… Așa e in matinal, ar trebui să verific și in restul zilei.
  O melodie din trei sună bine pe Romantic. Păcat că două melodii din trei îți dau ulcer.
  DigiFM evoluează mulțumitor in matinal.
  La Seven, Gainusa e la fel de plictisitor și enervant ca… unde o fi fost înainte.
  Pe Gold e trist tare in matinal.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>