despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Luminile de Crăciun

Week-end-ul trecut s-au aprins luminile în centru. Anul ăsta nu e cine ştie ce de capul lor, dar – fireşte – asta e doar o chestie de gust.

O chestie de gust e şi iluminatul de sărbători propus de Primarul Piedone în Sectorul 4. Lui Piedone nu-i lipseşte prostul-gust, însă mulţi dintre noi sînt gata să-i ierte asta; ştiţi de ce? Pentru că în sectorul lui a făcut multe lucruri bune într-un an jumate. A umplut de bănci şi de pomişori, de crocozauri cu leduri, de palmieri – dar asta e! – a făcut şi curăţenie! A reuşit să scoată mizeria din Piaţa Sudului, a făcut locuri de joacă, a îngrijit parcuri… Dacă Piedone face toate astea doar din calcul, sperînd ca peste doi ani şi ceva să aibă o şansă de-a deveni Primar General, foarte bine: chiar şi eu sînt gata să cred că poate reuşi.

Bucureştiul are mare nevoie de-un primar care să fie-n stare să facă lucruri. Sînt multe de spus despre ceea ce-şi doresc bucureştenii de la primar şi despre cum îl aleg: Sorin Oprescu, pe care nu l-a durut gura să promită cît mai multe, a fost ales primar – dar cine-l va mai realege? Luaţi aminte la felul în care prestaţia lui Adrian Videanu a făcut pierdut oraşul pentru mult timp de-acu-nainte pentru dreapta tradiţională. Videanu n-a fost chiar un primar prost: pe vremea lui s-au urnit proiecte mari de infrastructură, dar îl vom ţine minte doar ca primarul bordurilor. Nici măcar Băsescu n-a mai reuşit să recîştige Bucureştiul zilele trecute.

… în fine. sărbătorile-s aproape; luminile s-au aprins; mergeţi de le vedeţi – Bucureştiul e mai frumos cu ele, şi rar avem parte de ceva frumos în Bucureşti.

6 comments to Luminile de Crăciun

 • Sorry, dar un Piedone primar general ar fi dezastruos pentru Capitala, cu asa o viziune kitschoasa asupta orasului. Sa stea la el in sector acolo!

  Oprescu e PRAF, nu a facut si nu va face nimic, e doar gura de el. Pe Videanu l-ai botezat, numele lui fiind “Adriean”, cu e-ul adaugat smechereste. In rest, tot praf a fost si Videanu.

  Luminile prin Centru sunt jalnice anul asta. Singura chestie ok mi se pare intrarea in Cismigiu. E bine ornata.

 • hm

  Ştii? – la Piedone mulţi văd doar faptul că a făcut treabă. O fi vorba şi de imaginea pe care şi-a construit-o.
  Lui Adriean Videanu nu i-a păsat de imagine, nu l-a interesat să comunice – şi asta l-a costat mult. Cred şi acum că a fost un primar care s-a descurcat onorabil.
  Atîta vreme cît îl avem pe Sorin Oprescu, standardele n-au cum să coboare mai jos.

 • Voi ati observat ca in Piata Universitatii, in varful bradului este o stea rosie? 🙂

 • Mda, ar putea fi binemersi steaua Casei de Savoia, ca o aveau in blazon pe vr4eamea Regatului Italiei.

  …sau steaua a fost transferata direct din stema RPR/RSR 🙂

 • Care luminii?? In afara de bradul ala mare din rondul de la universitate, eu nu am vazut. Pe Calea Victoriei nimic, in fata Universitatii nimic, pe Splai nimic…

 • Eu cred că din motive de criză/crize au refolosit o stea mai veche. Era gratis. *evil grin*

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>