despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Cumpărături de sărbători

Balamucul începe; poţi face ceva ca să-ţi fie mai uşor?

Eu unul zic că nu-i nevoie să-ţi cumperi chiar toate lucrurile din hipermarket. Bun, îţi poţi lua zahăr, ulei, apă minerală, suc, bere – şi poţi lua lucrurile astea cu mult timp dinainte, pentru că nu sînt perisabile.

M-am jurat acum 20 de ani că n-o să mai stau la cozi – şi în nici un caz la cozi la mîncare; de aceea, evit cît pot de tare să merg la hipermarket în preajma sărbătorilor. Fireşte că sînt lucruri pe care n-are rost să le iei mai scump de la alte magazine; fireşte că hipermarketurile sînt un lucru grozav – atîta doar că nu în zilele alea.

Sînt lucruri însă pe care chiar nu e nevoie să le iei din hipermarket:

  • Carnea şi mezelurile: cu siguranţă ştii o măcelărie bună, unde chiar eşti cunoscut ca un client bun. Dacă nu ştii, e păcat. Carnea e mai bună, mai proaspătă şi mai sigură decît în hipermarket.
  • Brînza: atîta vreme cît în fiecare piaţă din oraş are vreun Neluţu cu brînză, unt, smîmtînă, chiar nu merită să cumperi din hipermarket.
  • Dulciuri: mai e nevoie să zic ceva? Am lăudat atîta cofetăriile bune din Bucureşti!
  • Vin: oricît de ieftin e vinul din hipermarket, n-are cum să bată un vin vrac de calitate. Vinul Nostru, bunăoară, vinde cu 35.000 vechi litrul. Şi vinul e excepţional.
  • Fructe şi legume: ce te costă să-ţi umpli cîteva sacoşe la un drum prin ţară? sau să mergi la cineva cunoscut şi de încredere din piaţă?

Pînă la urmă, oare cu cît ieşi în pierdere dacă nu mergi la hipermarket şi-ţi faci cumpărăturile de sărbători la magazinul din colţ? Am încercat, şi nu o dată – şi pierzi cel mult vreo 10 euro. Dar rezolvi totul în juma’ de oră; nu te mai învîrţi ca bezmeticul prin parcări, nu mai vînezi cărucioare, nu te mai enervezi la cozi…

Cu toate astea, mai mult ca sigur că o să mergem – măcar o dată! – la hipermarket în preajma sărbătorilor; aşa că e bine să ne gîndim la cîteva lucruri:

  • verificaţi dacă produsul dorit are cod de bare pe el/pe etichetă (şi, preferabil, dacă codul e intact) – altfel nu va putea fi scanat la casă, şi l-aţi pus degeaba în cărucior.
  • nu luaţi pungi de plastic biodegradabile: nu ţin deloc, se sfîşie, se rup.
  • dacă mergeţi la cumpărături noaptea, e mai puţină lume – dar şi casele deschise sînt mai puţine.

1 comment to Cumpărături de sărbători

  • sorin

    MACELARIA PENTRU PRIETENI

    ESTE O MACELARIE PE ALEEA SALAJ ( PE STRADA CU POLICLINICA MALCOCI), IN SECTORUL 5, ESTE FOARTE CURAT SI PRETURI SUPER BUNE, VA RECOMAND.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>