despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

ia te uită! bun simț!

… nu credeam să mă văd lăudînd o atitudine de bun-simț a consilierilor generali ai Capitalei: dar uite c-au respins așa-zisele planuri de „îmbunătățire” pietonală a centrului, venite din dubiosul proiect PIDU.

Să vedem dacă rămîne așa; știți cît de tare mă pun pe gînduri astfel de „viziuni” mărețe.

7 comments to ia te uită! bun simț!

 • Ando

  Mie mi se păreau interesante propunerile de poduri peste Dâmboviţa precum şi reconfigurările pentru piaţa Lahovari şi piaţa Cantacuzino-cel puţin cum sunt ilustrate aici :

  http://www.click.ro/news/bucuresti/n-au-vrut-sa-ne-faca-orasul-mai-frumos

 • hm

  Sigur că erau interesante.
  Dar… cam doar în sine, nu știu cum să zic. Sper să nu mai aud de PIDU ăsta.

 • cata

  Ca si lui Ando mi s-au parut interesante propunerile cu podurile peste Dambovita si amenajarea parcului din spatele Tribunalului dar toate astea aveau un sens in planul complet , cu inchiderea circulatiei auto de la Piata Constitutiei la Unirii ,etc . Ori tocmai aceasta ipotetica inchidere a circulatiei auto era , este si va fi marea problema . Cat despre parcarile alea subterane sigur sunt bune dar cum la noi parandaratul este enorm pe de o parte si obisnuinta de a folosi astfel de spatii pe de alta parte inca nu a intrat in constiinta oamenilor , mai bine se amana.

 • Nota de fundamentare pentru aceste proiecte atribuite vorbea de “recuperare identitara”. Solutiile sunt varsate din traista pentru ca nicaieri in memoriile acelor proiecte nu se identifica ce anume era “identitate” si ce anume merita “recuperat”. Nicunul nu are un studiu istoric iar la capitolul “2.1 Evolutia zonei” te pufneste rasul sau plansul daca citesti. La Cantacuzino cica parcelarul s-a mentinut de la planul Borroczyn incoace … Trist. Mai ales ca acolo exista un proiect platit tot de primarie, pentru reglementarea intregii zone protejate Pitar Mos iar pentru asta chiar se lucrase serios. Nici macar n-au mentionat ca exista ceva pe care se puteau sprijini in fundamentare. Urbanism de cacat, de luat ochii si banii … Ca la Piata Universitatii.

 • hm

  Mă bucur și mai mult acum că nu mi-a plăcut pidu’

 • Dan

  PIDU a trecut ieri de votul consilierilor, insa asta nu inseamna oricum mare lucru. La cati bani se cer acolo discutam de investitii pe 20 de ani.

 • hm

  e fix genul de plan-mamut care sa se prăbușească sub greutatea proprie.
  … Reacție, cînd oi avea vreme s-o scriu 🙂

  Pînă atunci:
  http://www.a-craciunescu.blogspot.ro/2016/01/despre-pidu-6-planuri-de-urbanism-zonal.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>