despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

A nins

… mai bine de-o palmă, dar Bucureştiul a luat-o ca pe un pumn.

Un cîrd întreg de primari şi de şefi de servicii de salubritate caută acum scuze. Da, trebuie să-ţi schimbi cauciucurile de vară, dar NU ASTA E PROBLEMA. Da, ar fi bine să folosim transportul public, dar nici asta nu e problema.

Care-i atunci problema? Păi, tre’ să fii naiv ca să crezi că nişte societăţi de salubritate care nu-s în stare nici să strîngă gunoiul ar fi în stare să cureţe zăpada! Păi, ar trebui să terminăm odată pentru totdeauna cu A.D.P.-urile şi cu firmele de sector! Aşa cum avem o singură companie care se ocupă de tot oraşul în ceea ce priveşte apa caldă, apa rece, gazul, transportul public – şi tot aşa – ar trebui să avem o singură companie care să acţioneze unitar în ceea ce priveşte salubritatea. Descentralizarea de-acum pur şi simplu nu funcţionează.

Aşadar i-am văzut pe gospodari (grozav ce-mi place sintagma asta folosită de presă) apărînd la TV – unii spun că şoferii ar trebui împuşcaţi, alţii aruncă zăpada dintr-un sector într-altul, dar nici unul, dar nici unul nu s-a ridicat de pe scaun, în direct, spunînd: ‘Vă rog frumos să mă scuzaţi, a-nceput iar să ningă şi trebuie să mă-ntorc pe stradă să coordonez deszăpezirea

Sincer, mi-e dor de vremea cînd primarii aveau bunul-simţ să se afle în ţările calde, în vacanţă, cînd începea ninsoarea!

Las’ că nici cu televiziunile nu mi-e ruşine. Aseară au fost fel de fel de emisiuni cu problema zăpezii. Nu vi se pare ciudat că erau invitaţi fix aceiaşi oameni care, acu’ o săptămînă, vorbeau de alegerile prezidenţiale? Cum poţi să te pricepi şi la Băsescu, şi la pluguri de zăpadă, şi la Geoană, şi la polei? Nu, nu poţi; aşa că nicăieri nu a zis nimeni ceva folositor. Nu am văzut nici măcar, seara tîrziu, cînd oamenii-şi fac planul pentru a doua zi, vreo referire la prognoza meteo, sau atenţionări specifice traficului în Bucureşti!

Aşa că, odată-n plus, sîntem de capul nostru: putem face ceva ca să ne facem viaţa mai uşoară zilele astea? Da:

 • staţi acasă, dacă n-aveţi ceva urgent şi important de făcut. Dacă aveţi o programare pentru un consult medical de rutină, mutaţi-o altcîndva, de exemplu.
 • nu fiţi călători nesimţiţi. Dacă folosiţi transportul în comun, SCUTURAŢI-VĂ DE ZĂPADĂ înainte.
 • nu fiţi şoferi nesimţiţi. SEMNALIZAŢI orice schimbare de direcţie. Mergeţi ÎNCET. Curăţaţi TOATE GEAMURILE înainte de a pleca. Nu OPRIŢI şi nu staţionaţi aiurea.
 • nu fiţi cetăţeni nesimţiţi. Dacă vă curăţaţi trotuarul din faţa casei, NU ARUNCAŢI ZĂPADA pe carosabil.
 • Îmbrăcaţi-vă gros. Luaţi-vă încălţăminte care nu alunecă. MERGEŢI CU GRIJĂ.
 • Nu plecaţi cu maşina la un drum mai lung fără să faceţi plinul. Luaţi-vă o lopată, o mătură, o pătură; nici ceva provizii în plus nu strică.

3 comments to A nins

 • Aseara venind de la munca spre casa si facand aproape doua ore cu tramvaiul 41 am avut niste revelatii.
  1. Solutia pentru problema Bucuresti. Se aduna 20.000-50.000 participanti la traficul din Bucuresti ( soferi, calatori ratb, pietoni, etc ). se deplaseaza la primarie. Pun mana pe primar si dupa ce-l decapiteaza il spinteca si fac din matele lui ornamente de craciun pe cladirea primariei. Pe cat facem pariu ca in cel mai scurt timp se deszapezeste tot bucurestiul, se termina pasajul de la basarab si se incepe un altul?
  2. solutia pentru criza romaneasca. Aceiasi manifestanti se deplaseaza de la primarie catre sediul guvernului cu intentia de a verifica daca matele primului ministru au aceias lungime cu cele ale primarului si daca ele arata la fel de frumos insirate pe cladirea guvernului. Pe cat facem pariu ca in cel mai scurt timp se incheie criza, incepe cresterea economica si se finalizeaza autostrada bucuresti-bors?
  Ultima viziune! Pensionarii sunt de vina. Pentru tot! La ora la care lumea se duce la munca sau se intoarce de acolo ei ocupa juma’ de tramvai, sambata si duminica ocupa pietele pentru ca in timpul saptamanii au ocupat cabinetele medicale si trotuarele cu cainii lor bicisnici si cacaciosi. Tot ei sunt de vina ca n-au fost in stare sa se opuna dementului nenorocit care a distrus tara. Si da sunt de acord sa le dea ceva in plus la pensie: STRICNINA!
  Scuze pentru poluarea blogului dar am ajuns cu nervii in punga :(.

 • nu exista incaltaminte care nu aluneca. e un mit.

 • hm

  @radu: aşa e – dar nişte bocanci alunecă mai puţin decît nişte adidaşi; la asta mă gîndeam.
  @bogdan: … să vezi ce pensionari afurisiţi şi antipatici o să fim noi!!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>