despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Saptamanile trecute cautam iarna dar nu am gasit-o…

scris de Alexandru Bodea

Saptamanile trecute cautam iarna dar nu am gasit-o…

Pana si Decembrie 2015 a fost o luna cu vreme calma, poate prea calma, semanand mai mult a toamna tarzie. Vitrinele magazinelor sunt oarecum decorate “la zi” a iarna… Doar patinoarul din Parcul Cismigiu (unde am fotografiat eu) mai aduce aminte de vremurile de iarna, oferind distractia patinajului in aer liber, adevarate momente de sanatate si placeri patinatorilor… In afara acestuia mai este si patinoarul din cartierul “Drumul Taberei”.
Barcile plimbate pe luciul lacului tot sezonul estival sunt trase pe mal, iar locul lor este acum luat de distractiile de iarna… cam putine si cam nedecorative, ca anul trecut. Pana si fantana arteziana din mijlocul lacului, care anul trecut era impodobita “a pom de Craciun”, este acum lasata asa cum este. Locuri pe banci sunt din belsug, cu toate ca soarele se arata. Chioscuri exista numai pentru inchirierea de patine, cele cu ceai cald sau vin fiert nu mai sunt prezente.

Sa asteptam deci iarna, ca doar este timpul ei sa vina, sa ne arate ce poate, sa ne ofere ce este specific iernii…

N-am avut de asteptat prea mult…
In seara de Dumnica 3 Ianuarie 2016 a inceput sa ninga, frumos ba potolit dar si viscolit, aratand ca asta-i iarna nu doar asa cum visam cand eram mai mici…
Stiti cum se spune, “noaptea toate pisicile sunt negre”…, ei, asa acuma dupa ninsoarea de asta-noapte, se poate spune ca “toate masinile parcate sunt albe”. Din loc in loc se mai vede cate un gospodar curatind zapada proaspata de pe trotuar si ferind astfel pe ceilalti de neplacerile alunecusului sau al unei fracturi.
Nu de alta, dar pana cadeau frunzele din copaci, treceau si de cateva ori pe zi oamenii de la salubritate sa le curete, dar acuma niciunul….
Dambovita nu a rezistat la gerurile de noptile trecute si a inghetat, dand de furca pescarusilor care-si cauta mai cu greu de mancare…
Totusi principale artere de circulatie sunt “la negru” cum se zice, asa ca circulatia nu da batai de cap soferilor atenti. Si asta spun, intrucat pentru zilele viitoare se anunta ger si ploi care vor deveni polei, facand iarna un anotimp periculos.

Dar suntem de-abia in Ianuarie, asa ca mai avem ceva de fotografiat, pana sa treaca iarna…

Pe Alexandru Bodea il puteti citi si pe blogul sau.

1 comment to Saptamanile trecute cautam iarna dar nu am gasit-o…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>