despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

slab! foarte slab!

… nu prea m-am luat, iernile trecute, de felul în care s-a făcut de’zăpezirea-n București.

Au fost chiar nămeți mari și – cu răbdare și înțelegere – am putut circula cu toții, cei care avem măcar patru roate. Că pietonii și bicicliștii rămîn mereu piua a doua: ei n-au drepturi.

Anul ăsta, pe zăpada asta ridicolă de-o palmă, de’zăpezirea-i de rahat; să știți că nu-i normal să te-apuci să te faci că rîcîi bulevardele la opt-jumate dimineața. Peste noapte și-n zorii zilei s-au hodinit, oamenii cu lame, pluguri și sărărițe…

Se simte că nu mai avem primari. Dă-o-ncolo de treabă: oamenii văd că, fără stăpîni, Bucureștiul nu funcționează!

Oamenii n-au timp de avut răbdare. Dacă iernile trecute, dimineața, strada le era curățată, ei văd că anul ăsta strada nu le e curățată.

Deci: cu Oprescu, Vanghelie, Piedone, Chiliman – bine!

Fără Oprescu, Vanghelie, Piedone, Chiliman – rău!

Dacă interimarii ăștia anonimi de-acum și-au pus în minte să-i facă pe oameni să le fie dor de primarii reținuți, arestați, trimiși în judecată… iată că au reușit. Dacă nu, prostia și lipsa lor de competență o să-i ție la locul lor, în pubela politicii.

7 comments to slab! foarte slab!

  • Dan

    Las’ ca a iesit soarele, azi-maine se topeste zapada de tot. Ce-as fi pus un pic lanturile sa dau o tura pe campul viran de la mine de acolo 😉

  • hm

    primăvara ni-i prietenă din moși-strămoși!

  • Tocmai s-a spus la radio că firmele de deszăpezire din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6 au fost amendate.
    În schimb, sectorul 5 a fost foarte bine curăţat, s-a dat cu clorură de calciu, mergi ca pe o ploaie normală (mai puţin dacă încerci să iei curbe în viteză, era unul pe Podul Cotroceni să plonjeze în Dâmboviţa după ce i-a fugit spatele). În schimb, în 6 Dumnezeu cu mila. E drept, mă aşteptam să trebuiască să car bicla în spinare până ies dintre blocuri, dar să văd că pe Drumul Taberei, Bd. 1 Mai şi iar Drumul Taberei NU A TRECUT NIMIC pentru deszăpezire?! 2 intersecţii le-am trecut pe lângă biclă, îmi intra piciorul până la gleznă în chestia aia de pe şosea. BĂTAIE DE JOC! Am făcut 45 minute până la muncă din cauza asta, adică tot atât cât aş fi făcut cu transportul în comun (ieri am făcut 45 minute la dus şi 55 la întors, dar şi metroul de dus şi troleul de întors au venit imediat cum am ajuns în staţie). Numai că nu am mai cheltuit 7,60 lei pe bilete RATB şi metrou.
    În schimb, de la Leul mai departe spre gară super-OK, am circulat cum aş fi circulat pe carosabil ud, nu derapam pe chestia aia.

  • hm

    Da’ pe cine să amendeze în 5? Pe Rahova, de dimineață (și ieri, și azi) intersecțiile mari din drumul meu erau cu mălaiul înghețat pînă la glezne!
    Printre blocuri au intrat lamele azi noapte, însă!

    Din Rahova pînă-n Victoriei n-am văzut asfaltul decît pe pod la Vasile Pârvan și alocuri pe Berzei (mai mult în fața REBU!)

  • cosmin

    Da, categoric. Era mai bine cu cei trei corupti. Servicii de calitate (slaba), la preturi fara concurenta (pentru ca firmele au obtinut contractele fara licitatie). Come on, hm, chiar nu putem mai bine decat oprescu, chiliman, piedone sau vanghelie?

  • hm

    Ba da, dar și oamenii vor să vadă asta.

  • Cristian Ioan

    Trei, Doamne, si toti trei!
    Unul singur, se poate oricand, dar chiar toti trei?!
    Categoric,la circa zece cm de zapada, numai indolenta si incompetenta NU pot explica situatia din oras.
    este evident ca interimarii au primit dispozitii sa actioneze astfel incat lume asa regret din inima pe Oparescu, pe Marean care este, pe Piedone.
    Free Sorinel!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>