despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Semne bune…

scris de Ando

“Neputinţa, indiferenţa autorităţilor locale, mafia imobiliară etc. sau – de multe ori – toate la un loc, mutilează fără milă multe zone ale oraşului” cam aşa comentam cu tristeţe la episodul nr. 60 din serialul nostru cu Case cazute, un serial, în esenţă, amar şi lipsit de perspectiva unor rezolvări.

Dar, se întâmplă în oraş şi lucruri bune pe care nu trebuie să le ocolim.

Bunăoară, anul trecut, în episodul  despre strada Grigore Alexandrescu, scriam despre lucrările începute pe locul vechii clădiri pe colţul cu strada Vasile Alecsandri, de fapt, o adevărată ruină.

Recent, am trecut pe acolo şi am descoperit cu plăcere că noua construcţie este pe final. Se poate spune că a rezultat o clădire decentă, care se încadrează fără stridenţe în specificul imobiliar al zonei.

O altă veste bună vine de la colţul străzii Ion Câmpineanu cu bd. Bălcescu, colţ străjuit ani de zile de „strigoiul cenuşiu” al vechii clădiri din care rămăsese doar o coajă de ziduri, sprijinită de nişte hidoase schele metalice, miezul fiind, de mult, demolat. Iată că şi aici a prins deja contur noua clădire, cu nimic mai prejos, estetic vorbind, decât precedenta.

4 comments to Semne bune…

  • hm

    Mie-mi place ce a ieșit – în ambele situații. Și mai sunt astfel de renovări reușite.
    Tot mai multe. Bravo: suntem mai puțin neinteresați să iasă bine.

  • Cristian Ioan

    Nu observasem cladirea de pe Campineanu, este fantastic!
    Ce poti sa spui altceva decat “prea alb, prea nou”?!
    Cladirea noua arata excelent, insa mi se pare incredibil ca au facut ceva care se potiveste cu zona, ata ca stil cat si ca regim de inaltime!

  • Imi place! Sunt sigur ca vor veni unii, din gasca celor mai catolici decat papa, sa spuna ca una si alta nu se incadreaza (vai! termopane, vai! tigle). Dar, per total, e aproape nesperabil de bine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>