despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cine are voie să vorbească

Zilele trecute d-l Bușoi și-a tras nădragii mai sus și-a anunțat că candidează la Primăria Bucureștiului. Bravo! – măcar apare, în sfîrșit, cineva care spune ce vrea: „da, dom’le – vreau să candidez!”; că de zvoniști și nehotărîți nu ducem lipsă.

Că Bucureștiul după ce s-a fript cu-n doctor ar avea nevoie de-altul ca să-i iasă autopsia bine, e de rîsu-plînsu’…

Da’ om vedea: d-l Bușoi o să candideze, iar noi o să-l votăm – sau nu: se cheamă alegeri; politică; democrație.

Dar de-altceva e vorba azi.

D-l Bușoi, lansîndu-și candidatura, s-a folosit de imaginea victimelor incendiului din clubul „Colectiv”, precum și din Cutremurul din ’77. Gestul a fost comentat îndelung negativ.

dar cine are voie să „se folosească” de „Colectiv”?

Incediul din clubul „Colectiv” a schimbat guvernul, a dat un primar jos, oameni au ieșit în stradă, s-au schimbat legi! – a fost un eveniment care a zdruncinat masiv lumea noastră.

Știe oricine că este un fel de-a face lucrurile de dinainte de „Colectiv” și un alt fel de-a face lucrurile de după „Colectiv”!

Cine a depus la „Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci” dreptul de folosință al simbolului „Colectiv”? De ce un om politic îl poate folosi – iar altul nu? Există oameni politici „Colectiv-friendly”? Cine-i certifică așa – există un O.N.G., există o para-autoritate în Țara noastră care ne poate lumina?

Oricine are dreptul s-o creadă: oamenii politici sînt canalii; dar nu merge, jucăria noastră democratică, fără oameni politici.

Ăsta-i adevărul!

Li s-a cerut – oamenilor politici – să se schimbe, să-și redefinească conduita; într-un fel, să se raporteze la momentul „Colectiv” – acuma trebuie să ne hotărîm dacă ne convine sau nu asta.

… gestul nefericit al d-lui Bușoi e doar un gest. Problema zace mai adînc, inclusiv în felul în care ne facem că nu vedem alte lucruri.

Bunăoară, acum două zile a luat foc un restaurant din „Orășelul Copiilor”. Nu era nimeni în el – n-au fost victime; incidentul a fost uitat. De ce-a fost uitat?

Vina fostului primar Piedone in incendiul de la clubul „Colectiv” este, în continuare, greu de stabilit. Dar aici, în acest parc, treburile-s altfel. Acest parc a fost construit după ideile și indicațiile directe ale lui Piedone; de-aia și a ieșit atît de încărcat și obositor.

În acest parc de distracții – pentru copii! – avem restaurante și terase unde tot ce se face e să se servească mici, grătar, pizza, și așa mai departe. Coșmelii ridicate una peste alta. Duminica, aici, nu copiii fac larmă veselă, jucîndu-se: ci chefliii și cocalarii! În parcul copiilor restaurantele n-au meniuri pentru copii, ci perpelesc pe frigare cîrnați.

În parcul copiilor a luat foc un restaurant, dar – ce s-o mai lălăim – asta văd că nu pune pe nimeni pe gînduri.

Da-n schimb e-n regulă să se-njure pe oricine se-atinge simbolul „Colectiv”.

Închei c-o veste proastă: simbolurile, dacă nu-s înțelese și aplicate – adică atinse -, rămîn vorbe goale…

10 comments to cine are voie să vorbească

 • Ando

  Pentru mine evenimentele post”Colectiv” aduc suspect de mult cu cele din şi post ”decembrie 89”: o nouă demonstraţie de manipulare.
  O dramă speculată politic.Punct.

 • hm

  De câteva ori m-am simțit ca în 1990..

 • Bineinteles ca nu-i interzice nimeni sa foloseasca un asemenea fundal. Dar nu pute a populism oportunist meschin daca o face? Cred ca i-as fi zis si asta daca il vedeam mai recent: http://a-craciunescu.blogspot.ro/2016/01/ce-n-am-facut-in-2015.html

 • hm

  Ba, pute!
  Pute rău!

  Dar mie-mi put și mai tare bubele și leprele de zi cu zi, pe lîngă care trecem, trecem, trecem…

 • O sa … Stai sa inceapa campania electorala, atunci sa vezi bube si lepre iar noi o sa trecem faram sa stim ca trecem. In discutia cu Busoi el parea benign numai ca nici eu nu mai sunt asa tanar si naiv …

 • hm

  o să ne fie ciudă că nu l-am apreciat pe Oprescu.

  Glumă-glumă, dar Bușoi e periculos rău pentru Bucale.

 • Da’ care nu mai e periculos pentru Bucuresti in ziua de azi !? Cel putin dintre cei care se zaresc la portile campaniei. Eu i-am zis lui Busoi ca nu cred ca are sanse foarte mari si ca sa nu se mire daca Nicusor Dan nu o sa aiba mai mult ca el. Asta in timp ce el se dadea nesigur pe nominalizare, ca sa vedem pe cine va desemna partidul … Ca si cum eu eram orb si nu vazusem din toamna panourile alea cu “sistemul de sanatate” care ne indemnau sa-l intrebam pe doctorul Busoi cume e cu casa de asigurari. Sau panourile alea razlete cam in aceeasi maniera de ricoseu cu Diana Tusa in sectorul 1 (nu mai stiu pretextul afisat ca altfel era ilegal in afara campanieie electorale). As zice ca nu sunt nici orb si nici chiar atat de tampit incat sa inghit orice gogoasa. Sau, cel putin, am naivitatea sa cred acest lucru 🙂

 • hm

  Adaugă panourile cu Raetchi din sectorul 5. Liberalii au furat startul, sub diverse pretexte….

  Mai bine cu d-na Pandele. Vrânceanu. Firea.

  Văleu….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>