despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Feerie in Parcul Bazilescu

scris de Florin

Deja candidatii si posibilii candidati la primaria mare si le cele de sector incep sa dea pe rascoale de grija bucuresteanului. Cu toate ca ne momesc cu programele lor ce vor aduce Capitala in data stelata 3456,72 si 1/2 nu i-am vazut sau auzit pe nici unul dintre cei ce ramnesc la fotoliile de edili sa iasa la zapada sau sa organizeze impreuna cu membrii si simpatizantii partidelor sau oengeurilor ce-i sustin niste “jem seshens” de dat zapada de pe trotuarele lasate in parasire odata cu puscarirea titularilor.

Cel putin Sectorul 1 “de verde” este in continuare 1 “de alb” (deja murdar). Pacat ca feeria din Parcul Bazilescu nu poate fi admirata in deplinatatea frumusetii ei datorita ghetii ce atenteaza atat la echilibrul cat si la integritatea oaselor noastre. Sa nu ne pierdem speranta: de marti se va incalzi asa ca vom putea sa mergem fara frica pe strazile si aleile iubitei noastre urbe.

Eu unul nu voi uita aceasta batjocura si asa cum candidatilor li s-a rupt de noi, fara sa cada pe gheata, asa si mie mi se va rupe de ei la alegeri.

4 comments to Feerie in Parcul Bazilescu

 • Ando

  Cred că,în situaţia asta, cel mai bine e să ne ducem şi să ne anulăm buletinul de vot.

 • Este fascinant sediul PNL din Piața Teatrului Masca, putem vedea acolo cum politicienii se pregatesc intens.
  Trebuie sa fie vizitat sediul PNL (daca mai este deschis)
  In postura de cetatean doritor de implicare si actiuni deszapezitoare, nu am intrat niciodata in acest sediu, mi se pare oarecum neatractiv, pare rece, neprimitor, se vad din afara cateva afise lipite in vitrina cu personaje destul de necunoscute sau preacunoscute.. greu de ales.
  Este fascinant sediul PNL din piață Teatrului Masca, putem vedea acolo cum politicienii se pregătesc intens.
  Trebuie să fie vizitat sediul PNL (dacă mai este deschis)
  În postură de cetățean doritor de implicare și acțiuni deszapezitoare, nu am intrat niciodată în acest sediu, mi se pare oarecum neatractiv, pare rece, neprimitor, se văd din afară câteva afișe lipite în vitrină cu personaje destul de necunoscute sau preacunoscute.. greu de ales.
  Afișe cu vom face, voma da, veți avea, vom luă.
  O fătuca stă tristă și strâmb în spatele unui ghișeu, câteva canapele aruncate la întâmplare și mese cu diverse pliante colorate.
  Un nene de-al casei cu un suv cât o șura parchează pe mijlocul troturarului și intră cu niște cutii în viteză pe ușă direct în spate (probabil la toaletă).
  Nimeni nu pare interesant de prezența acestui sediu, pare invizibil cumva.
  Toată zona e tristă cumva și părăsită…
  http://www.urbanambition.ro/centru-bucurestii-noi/

 • hm

  așa îmi pare și mie, de cîte ori trec pe acolo. Părăsire, paragină, mizerie în spatele blocurilor…

 • Sau, cum ar spune americănoşii, cartier-dormitor. Pentru occidentali, un cartier-dormitor e un cartier în care nu există fabrică, uzină, bancă, mall, restaurant, nu există nimic, decât case, iar lumea pleacă dimineaţa la lucru şi se întoarce seara.

  Aici e vorba de un cartier în care nu există activităţi productive în afară de o Banca Transilvania şi un Lidl. Dar nu există nici terase, baruri, teren de sport sau alte lucruri care să le umple timpul oamenilor. Complexul avea alimentară, librărie, internet-cafe, restaurant, aprozar şi sifonărie. În prezent, în afară de un mic service auto, e o coajă goală. Până şi parcarea subterană de sub el a fost abandonată şi închisă din lipsă de clienţi. Şi o mare parte din magazinele din jurul Teatrului Masca au căzut pe rând. Cofetăria, librăria, alimentara, cizmăria.

  Aşa s-a întâmplat şi cu o parte din Complexul Favorit. Şi cu Piaţa 13 Septembrie, care a fost abandonată imediat după construirea ei şi din 1985 până în prezent a rămas o coajă de cărămidă goală, în care ocazional mai vin unii să vândă vechituri. Şi cu Complexul din Str. Marmurei. Şi cu Cinema Griviţa.

  Pe terenul unde a fost Laromet alde Chiliman au propus să fie construit un mall. Idee de altfel cam stupidă, ştiind că şi mallurile ceva mai frecventate de clienţi din alte cartiere sunt în semi-faliment.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>