… văd tot mai multe case vechi intrate în reparații; renovări; reabilitări.
Unele din aceste operații au rezultate dezamăgitoare, ce-i drept. Dar oricine știe cît de greu e să-i readuci, unei case vechi, strălucirea, păstrîndu-i frumusețea și identitatea. Lipsesc meșteri, lipsesc materiale – și mai ales, lipsesc bani: ăsta-i adevărul.
Pentru multe case – și chiar zone – revenirea la viață e tîrzie. Au trecut prea mulți ani în care a fost mai simplu să razi și să ridici un bloc.
De aceea, fiecare casă recuperată bine e un exemplu pentru toți ceilalți…
Parcelarea Delavrancea e una dintre cele mai frumoase zone bucureștene. S-au construit deja blocuri și-aici; dar case vechi – multe, frumoase – au rămas. Unele-s în reparații masive. Unele au fost deja reparate.
Cum e cea de la intersecția cu strada arh. Ion Mincu:
… Sau cea de la intersecția cu strada Ady Endre. Iat-o, pozată acum cinci ani – și acum.
Știu că s-a pierdut ceva din drăgălășenia aceea de clădire veche; știu că uneori refacerea parcă e un pic brutală – dar știu că s-a făcut cît de bine s-a putut; uneori… atît se poate. Și nu-i chiar atît de rău.
Ieri am trecut pe Delavrancea, ca sa pozez magnolia alba stelata!
Da, si am vazut casa asta refacuta, ce a PIERDUT ceva-ceva din farmecul vechi – am si eu imagini de acum 3-4-5 ani
Insa consider ca este un caz fericit, a fost respectata in mare arhitectura originala, care este originala, si merita pastrata!
Ar fi fost tare neplacut ca in locul casei sa fi aparut un bloc anonim din beton sau sticla, chiar daca ‘numai” P+4. Puteti vedea mai multe astfel de inclouire, pe partea drepata a strazii Delavrancea …
Chiar, unde sa pun imaginile cu magnoliile, cand o sa le descarc?!