despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Robert a dat cu Primăria-n Dudești

Cam după doi ani de treabă, s-a-ncheiat refacerea școlii 80 –  cea de la Dudești, colț cu Mihai Bravu; ca s-o localizăm mai ușor, să facem cuvenita mențiune că se află peste drum de șaormeria „Dristor”…

Primarul de sector își ia nu numai toate meritele și-njurăturile pentru noua clădire veche, dar și clădirea-n sine: activitatea primăriei sectorului 3 se va desfășura aici, unde sînt și tramvaie, și autobuze, și metrou, dar și șaorma – ce-și poate dori mai mult cetățeanul?

De pildă, își poate dori ca clădirea să fi fost mult mai bine, mult mai elegant refăcută.

… pînă la cornișă, restaurarea n-are nimica rău. Școala e albă, străluce; copertina de sticlă se poate-nghiți, la o adică.

Însă supraînălțarea e urîtă. Arată a acoperiș de piață alimentară. E urîtă. Vechea clădirea avea un chicirez, construită să se-oprească… la acoperiș.

De fapt, lăcomia lui Robert de-a avea o clădire cît mai mare pentru Primărie a stricat totul: iată, a construit un etaj în plus – și i-a ieșit urît.

… oricum te-ai apropia de ea, din orice unghi și chiar dac-ai privi-o mai de departe, tot etajul adăugat apasă neplăcut clădirea albă și curată.

Ciudat e că, privind-o din spate, vezi că adăugarea unui corp nou în mijloc nu e chiar așa nefericită!

… chiar nu e!

Cum să închei? O clădire veche care mai avea un pic și-ar fi dispărut a fost recuperată. Recuperarea, însă, a fost făcută hrăpăreț – Robert Negoiță neștiind unde să se-oprească de data asta. E mare lucru pentru un primar să-și dea seama la ce se pricepe – și la ce nu.

1 comment to Robert a dat cu Primăria-n Dudești

  • Ando

    “O clădire veche care mai avea un pic și-ar fi dispărut a fost recuperată.”
    Asta mi se pare cel mai important. Negoiţă este acum primar.Mâine, nu se ştie cine îi va lua locul. Clădirea pusă ”pe picioare” va rămâne însă acolo şi poate, oricând, căpăta altă destinaţie.Este un bun câştigat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>