despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

monitorizare

… fieștecare companie un pic mai serioasă face o monitorizare a presei și a internetului: află, astfel, ce se scrie despre ea – și poate să intervină, să explice, să calmeze – și așa mai departe…

E normal – știi ce se vorbește despre tine și știi și că poți să fii în dialog cu cei care vorbesc. Și totul contra unui abonament lunar.

Cum ar fi ca și Statul să facă asta? Cum ar fi ca și Primăria să facă asta?

Cum ar fi să fie la curent într-un mod activ cu ceea ce se vorbește în piața cea mare, cea online?

Să nu mai fie nevoie ca tu, cetățeanul, să scrii adrese, să dai telefoane, să depui plîngeri și înștiințări?

Se scriu și se difuzează zeci de articole zilnic despre problemele Bucureștiului – pun pariu pe orice vreți că Primăria știe de ele.

Poate-ar fi vremea ca Primăria și să arate că știe de ele. Fiecare articol e un semnal de alarmă; este expresia unui necaz, a unei frustrări cetățenești, a unei exasperări.

Ar cam trebui ca Primăria să-nceapă să caute ea să afle ce au nevoie oamenii. Să răspundă ea la articole, la materiale de presă, fără să i se mai ceară răspunsul.

Și nu numai Primăria – ci și Statul, prin instituțiile sale. În tot acest timp, Guvernul a înființat un site ca să afle… ce merge rău: să scrie oamenii acolo și stăpînirea să ia aminte. Nu de-asta era nevoie; nu de exerciții de imagine și de tragere de timp. Ci, pur și simplu – de făcut treabă bine, mama mă-sii.

5 comments to monitorizare

 • Ce te face să crezi că statul nu face asta? Instituţiile mari au chiar şi un serviciu întreg de monitorizare a presei (unde se primeşte inclusiv presă scrisă + au abonamente la toate publicaţiile pe hârtie sau online). Acuma, cum comentează după aceea informaţiile… fiecare face cum îi cer şefii.

 • hm

  păi, eu știu că se face, dar știu la fel de bine că ceea ce se face cu informația livrată zilnic este fix-pix.

 • Cristian Ioan

  “Ar cam trebui ca Primăria să-nceapă să caute ea să afle ce au nevoie oamenii. Să răspundă ea …”

  Ne-a raspuns! In toamna lui 2014, protestam impotriva defrisarilor din parcuri. Negoita ne-a raspuns foarte prompt: “cui nu ii place, nu are decat sa se mute in lat sector!”

 • Cristian Ioan

  Ramanind tot in sectorul 3, orece ce ar putea, ce ar trebui sa raspunda Pirmaria la aceasta interpelare pe o problema punctuala, foarte concreta:

  http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2015/11/41771/

 • hm

  toți cei din sectorul 3 care au fost în dialog direct cu Robert via FB și instrumentele de contact ale PS3 cu siguranță te vor contrazice.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>