despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mediocrii

Dacă nu știați, la-nceputul verii ăsteia  alegem – cu toții – cel mai important Om din Oraș: Primarul.

Nu-i orișice oraș; e însăși Capitala Țării – locul care e chemat să dea, cum se zice, ora exactă; care călăuzește, care trage după el dezvoltarea întregului stat.

Ăsta-i Bucureștiul!

Partidele politice mari, deocamdată, au hotărît să trimeată-n luptă niște caricaturi. Nu altfel au făcut și la algerile trecute; și nici la cele de dinaintea lor…

Ai zice, deci, că salvarea Capitalei vine de la cei care-au înțeles că bucureșteanul e umilit de partide și de atitudinea lor.

Ciuciu – salvarea Capitalei nu vine nici de la ageamiii ăștia.

Ageamii care nu s-au prins că nu ne-alegem nici șef de scară, nici administrator de bloc – ci întocmai pe-al doilea om politic al Țării.

… și cine vine să ne ceară votul? Nicușor Dan – care de un deceniu zice aia nu e bine”, „ailaltă nu trebuie făcută”, aia e prea scumpă… care zice numai nu!”, nu!” și iar nu!

… noul Ciprian Ciucu, într-un interviul recent, ne arată că știe ce-are de făcut; ca primar, dacă Guvernul ori Parlamentul nu-l ascultă” o să treacă la represalii. O să… le taie apa caldă și căldura”!

Știți ce-s ageamiii ăștia care se văd ca o alternativă la Politica cea mare? Șefi de scară. Atît. De-asta-s buni; de dat vecinii-n judecată, de numărat cine intră-n bloc, de spoit cu var bordurile…

Fir-ar ea să fie de treabă! Căutăm să alegem Primarul Capitalei – nu pe-un mediocru care să ne peticească nădragii!

… și-o s-alegem nu pe cîrpaci, ci pe-acela care ne va promite viitor, progres, ambiție: asta vrem, noi – bucureștenii.

20 comments to mediocrii

 • Filip

  Interviul lui Ciucu de pe hotnews a fost un dezastru: „Am capitala, port un stindard foarte puternic” 🙂
  Văd că Orban se pregătește pentru candidatura lui Firea: „Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că după ce va câştiga Primăria Generală va conduce Bucureştiul «aşa cum l-ar conduce o femeie»…”

 • hm

  ei, zice și Ludovic așa, că e 1 Martie acuma…

  Cît despre Ciucu, din interviu am rămas cu ideea că trebuie să-l credem pe cuvînt că e om bun, onest, bine intenționat. Eu îl cred, dacă asta ajută 🙂

 • Ando

  Şi eu îl cred, că mai mint şi eu câteodată 🙂

 • Cristian Ioan

  De Cornele stiam ca este misogin, dar chiar toti?!
  Dupa 1990, la Primarie au fost totdeauna barbati, si nu prea putem sa spune ca ne place cum au condus orasul.
  Este deci timpul sa vina si o femeie!
  Si nu una oarecare, ci ditamai senatoare pedesere, mama eroina, tonomata de-a varanulu, si mai ales, sotia lui Pandele!
  Precum la Unire prin alegerea lui Cuza in ambele Principate romane, acum vom avea in fine Zona Metropolitana Bucuresti, in cadrul familiei Fierea- Pandelica!

 • Filip

  @Cristian Ioan: Scuze dacă am părut misogin, n-am probleme cu Firea, nici pe partea de gen, nici politic; votez pe oricine se angajează credibil că unește 32 cu 21 și/sau alte 2-3 chestii de pe wishlistul meu.

 • hm

  tu vrei s-ajungi cu 32-ul în Voluntari la doamna Firea, las-că am înțeles 🙂

 • un_bucurestean

  Sper sa fie ales Nicusor Dan primar, desi sansele nu sunt prea mari – dupa cum el insusi a zis-o, inca nu are suficienta notorietate: http://www.ziare.com/nicusor-dan/candidat-primaria-bucuresti/ce-ar-face-nicusor-dan-cu-parcarile-radet-si-cladirile-cu-bulina-rosie-din-bucuresti-interviu-1410244.

  Nu prea inteleg impotrivirea lui HM fata de Nicusor Dan, si faptul ca il pune in aceeasi oala cu ceilalti candidati. Sunt de acord ca liderul USB ar trebui sa iasa in fata cu idei mai clare si practice. Dar totusi a facut deja mult bine Bucurestiului prin procesele castigate cu Primaria, si nu poate fi suspectat in mod rezonabil ca ar avea in spate interese ascunse.

  Pe baza acestor consideratii deja, din punctul meu de vedere, e clar preferabil candidatilor din “establishment”. HM spune doar ca nici un candidat nu e bun. Dar nu e asa de simplu. Chiar daca nici un candidat nu e ideal, nu toti sunt la fel. Iar pentru mine este destul de clar ca Nicusor Dan macar va avea buna-vointa, ceea ce e posibil sa nu fie adevarat pentru candidatii din marile partide.

 • HM a votat cu Oprescu… încă mai sper că nu a avut ochelarii şi a pus ştampila din greşeală.

 • hm

  am mai spus că n-am votat cu Oprescu-

 • Cristian Ioan

  Cornele, tertium non datur!
  In viata trebuie sa algi, fie esti cu Binele, cu Lumina, cu Dreptatea si Adevarul, fie esti cu Raul, votezi pe ilici si Varanul.
  Daca ai fost impotriva lui Nicusor, inseamna ca l-ai ales si reales pe Dr. Oetker, iar acum votezi pe Fierea!

 • hm

  cine nu e cu noi e împotriva noastră.

 • Vio

  Eu îl urmăresc pe Ciucu de vreo 2 ani, îmi place de el. Nu mă așteptam să candideze la primărie, și cred că faptul că-l sprijină Macovei lucrează de fapt împotriva lui, dar na. Cu alegeri într-un tur o să câștige Firea orice am face.

 • hm

  N-o să câștige Firea, ci o sa piardă ailanți. Ca și cu Oprescu.

 • Filip

  Nicușor Dan: „Oamenii asteapta doua lucruri mari: integritate si competenta.”

  Problema lui Nicușor Dan este că de fapt el nu oferă nicio schimbare fundamentală. El funcționează pe premisa că mecanismul orașului e proiectat ok, doar că și-a băgat un pic Oprescu coada. Vine Nicușor, curăță mecanismul și pe urmă vom fi cu toții fericiți. Serios?
  Cum spunea nea Cucerai, un filosof de Facebook, „a ignora dimensiunea politică și a te concentra exclusiv (sau preponderent) pe dimensiunea administrativă – deci pe criterii de bună guvernare – înseamnă, paradoxal, a te declara de acord cu status quo-ul.”

  Așa-zisele proiecte concrete ale lui ND sunt la fel de fanteziste ca autostrada suspendată a lui Oprescu: fie nu depind de primărie (metrou, fuziune Radet-Elcen), fie sunt un pic bizare. Iar restul sunt chestii debitate de orice alt candidat la orice oră.

  Competență? Nu mai sunt la fel de convins ca în 2012, când am strâns semnături pentru el.
  Ca detaliu, nici în 2012 nu auzise de tramvaiul 32 (fiind întrebat de el la o întâlnire din parcul Tineretului), nici acum nu zice nimic de tramvaie, în condițiile în care tramvaiele și/sau sistemele light rail sunt foarte utile în orașele mari.
  Întâmplarea face să fi studiat mai detaliat o reclamație de pe juristurban punct ro (site făcut de ONG-ul lui) și e cam superficială.
  Subiectele lui au rămas în esență diverse procese legate de autorizații de construire. Foarte ok, dar astea-s în general niște chestiuni punctuale minore. Are o zonă de confort pe care nu a reușit să o extindă în cei patru ani pe care i-a avut la dispoziție.
  În fine, există o oarecare tensiune între poziția lui de ONG-ist și cea de politician. Uneori mă întreb dacă folosește ONG-ul pentru a-și susține cariera politică sau notorietatea politică pentru dezvoltarea ONG-ului. Nu mi-e clar ce vrea până la urmă.

 • hm

  e trist că Nicușor nu a evoluat de patru ani încoace.
  Da, aș fi vrut asta chiar și eu.

 • Cristian Ioan

  Pe cine am putea pune Primar?!
  Este o discutie stict academica, in realitate nu conteza ce dezbatem noi.
  Dar FIlip a adus in discutie probleme noi: eu eram convins ca Nicusor este competent si intergtu si ca, merge asa: “Vine Nicușor, curăță mecanismul și pe urmă vom fi cu toții fericiți”
  De fapt insa, nu se poate, oricat ar fi de bun Nicusor!
  Unele decizii pot fi luate numai de Cinsiliu, nu de Primar.
  Multe decizii NU pot fi luate de Primarie: de la desfiintarea sectoarelor, la metrou si problema incalzirii!
  Atunci? Nu este mai bine sa nu ne mai ostenim sa mergem la vot?
  Oricum iese Fierea, iar pedesereul are majoritate in parlament – daca duumenaie vrea, se poate rezolva si cu metroul, si cu gigacaloria, si chiar cu Zona Metropolitana, ca doar sotul este primar la Voluntari!

 • @Cristian Ioan: Exact gândirea asta de ,,oricum iese PCR/PDSR/PSD, ce rost are să votăm?” ne-a adus în situaţia asta.

 • Filip

  Imediat după ce am scris comentariul de pe 3 martie, mi-am dat seama că am făcut o greșeală. Nu Nicușor Dan dorește comasarea Radet cu Elcen, ci Ciprian Ciucu. Dar am fost curios să văd dacă-s corectat de către cei care au citit programele candidaților 😉
  Pentru încălzire, ND propune un program de investiții de 1 miliard de euro: “Solutia este o retea de centrale mici care sa deserveasca fiecare zeci de blocuri. Ele pot fi amplasate in actualele puncte termice, exista tehnologia necesara, am vazut in Germania. Scapam astfel de retelele uriase de transport.” (sursa: ziare punct com, linkul postat de un_bucurestean)
  Este o propunere foarte interesantă, dar mă tem că este nerealistă. La un cost de 2000 EUR/apartament, e posibil să existe soluții mai ieftine (gen subvenție 1000 EUR pentru debranșare, hehe). De asemenea, nu mi-e deloc clar că rețele de utilități și stilul de urbanism local sunt compatibile cu astfel de minicentrale.
  E totuși o propunere foarte originală și ar merita discutată mai mult decât calitățile personale ale lui ND.

  Altfel, nu pot fi de ajutor celor care își pun iar speranțele în alt om providențial. Fiecare am făcut asta la un moment dat. V-am zis că am strâns semnături 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>