despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

umilirea de „Taxe și Impozite” în Sectorul 5

Sectorul 5 este, din punctul de vedere al direcției de taxe și impozite locale, împărțit în două, de-o parte și de-a alta a Rahovei. Ce-i în stînga – cu R.F.G.-ul, ține de sediul din spatele blocului-turn de la Națiunile Unite. Ce-i în dreapta – cu Sebastianul, 13-le, Cotroceniul – ținea de un sediu care se găsea la Kogălniceanu.

Sediul acela s-a mutat; blocul de la Kogălniceanu e cam șubred.

Unde s-a mutat? … undeva pe strada Uranus; undeva între Piața de Flori” și Puișor – mai exact de-atît, nu se poate zice:

Aici poți ajunge direct cu autobuzul 136, care la dimineața vine la vreun sfert de oră, iar ziua cam la douăzeci de minute.

Dacă vrei să te folosești de tramvaiul 32, ai 800 de metri de mers pe jos; dacă ți-ar fi mai la îndemînă să ajungi în apropiere cu 385-ul, atunci – pe jos – ai de mers doar 600 de metri.

La Kogălniceanu, cetățeanul avea la dispoziție cel puțin zece mijloace de transport în comun, într-o rază rezonabilă…

Aici – la dracu-n praznic – cetățeanul n-are de ales: merge cum poate; pe jos, că e mai sigur.

A – și-n plus, cetățeanul care e arondat unui sediu nu poate merge să-și rezolve treburile-n celălalt sediu.

14 comments to umilirea de „Taxe și Impozite” în Sectorul 5

 • Dan

  Spatiile acelea comerciale de la parterul blocurilor de pe Uranus n-au fost deschise mai mult de cateva luni legate in ultimii 25 de ani; proprietarul de acolo a zis sigur “saru’ mana” pentru oportunitate. Sigur, daca proprietarul Liberty Center ar avea un plan de refacere mai apropiat de “spiritul zonei”, s-ar gasi si alte solutii.

 • hm

  ba bine că nu, a fost mană cerească pentru proprietar (care cine știe ce “societate” o fi)

  Era bine la noi la Mall, cum să nu fie?

 • Ando

  Cumplit, cumplit !!!De ani de zile, tot afli cum administraţia noastră se chinuie… să ia banii de la contribuabil. 🙁

 • Alexandru Bodea

  mutarea “Taxe si impopzite – sector 5 ” din Piata Kogalniceanu , nu a facut alceva decat sa aglomereze Oficiul Postal de peste drum , unde se pot achita taxele si impozitele pe baza codului de client , din anul trecut…
  Totusi este peste mana pentru foarte multa lume , intrucat alt punct de plata a texelor si impozitelor – sector 5 , este in cadrul CEC aflat pe Calea Victoriei.
  De ce fac oamenii astia aceasta mutare , cu toate ca blocul respectiv este fara probleme , iar cei mai multi doresc sa achite aceste taxe si impozite cat mai repede – pana la sfarsitul lunii Martie – avand “avantajul” diminurii cu 10% in cazul ca este achitata valoarea integrala.
  Ori statul nu are nevoie de aceste taxe si impozite , ori statul face olrice spre a plimba lumea indiferent de varsta pentru plata acestora…
  Bataia de joc este la putere !!!

 • Zona Uranus este moartă de când s-au făcut demolările comuniste. Nu cred să fi existat de atunci transport în comun pe acolo, cu excepţia devierii lui 117 câteva luni cât s-a lucrat la linia 32 în 2004. Deşi devierea lui 117 prin Uranus – 13 Septembrie – Piaţa Constituţiei ar ajuta mult zona şi ar ajuta autobuzul să ocolească aglomeraţia de pe Regina Maria. Dar ce te faci că nu e voie stânga din 13 Septembrie în Uranus? Nu că ar ţine cineva cont de ea, dar să pui un autobuz care să facă stânga pe interzis cam bate la ochi.

 • hm

  Pentru numele lui Dumnezeu Înaltpreasfîntul, asta e cel mai ridicol argument, că nu se poate face stînga.

  Ne dăm de ceasul morții că transportul trebuie să fie încurajat și alte bălării. Na, îl votăm pe Nicușor. Da-n mă-sa de treabă, să dea cu pumnul în masă și să scoată hîrtie că autobuzul are voie să facă stînga.

 • Virajul la stânga nu pune nicio problemă acolo, nu am înţeles niciodată de ce a fost interzis, probabil pentru ca domnii parlamentari să îi poată da blană cu 120 la oră după semaforul de la Puişor. Desigur, Comisia de circulaţie din cadrul PMB poate foarte uşor să desfiinţeze acel indicator.

 • Filip

  Am fost azi la DITL S5 Națiunile Unite. Principala problemă ar fi amplasarea la capătul sectorului. Înțeleg că poate e mai comod pentru funcționarii care stau în alte sectoare, dar mi s-ar părea mai ok un sediu pe Sălaj, mai aproape de contribuabili. Idem primăria de pe Mille.
  Altfel, mi-a plăcut că aveau sistem de bonuri. Am așteptat afară, ba chiar am avut timp să merg acasă să iau un act uitat fără să pierd rândul (asta și fiindcă mergea greu coada).

 • hm

  Deci e normal că e și acum e coada?
  Ca nu pot sa merg să rezolv dacă vreau in Uranus?
  Ca nu pot merge să rezolv in Sebastian?

 • Filip

  Departe de mine să spun că e ok. A trebuit să mă duc după alt act și să refac o declarație fiindcă instrucțiunile de pe ditl5.ro erau incomplete. Și ar trebui să fie mai mulți funcționari și mai multe puncte de lucru, plus un program prelungit. Aparatul de bonuri se oprește la ora 15, ca să poată goli sediul puțin după 16. Deci cam o oră ar fi media de stat la coadă zilele astea.
  Util ar fi și un sistem de transmitere online a copiilor după acte.
  Dar am avut noroc că a fost o zi frumoasă de primăvară și am putut sta pe bancă afară, iar experiența a fost până la urmă mai puțin rea decât mă așteptam sau în comparație cu ce am văzut mai demult la sectorul 1, cu doi domni în vârstă care s-au luat la bătaie la coadă.

 • hm

  Să vedem unde e standardul: am scos în trei minute de la Sectorul 4 un certificat.
  Pentru același gen de certificat, a doua zi la Sectorul 5, am stat trei ore la coadă ca să depun cererea, plus revenirea peste încă două ore ca să fie ștampilat.

 • Filip

  Incredibil 🙂
  La PS4 erau mai mulți funcționari sau de ce mergea așa de repede?

 • hm

  au trei sedii și poți merge la ORICARE pentru tărășeniile obișnuite. Au mai multe ghișee per sediu.
  Doamnele de la ghișee se mișcă la fel de repede și în 4 – și în 5.

  Și da – certificatul pe loc, nu după două-trei ore. Deși, acum cîțiva ani, certificatul îl luai în două zile de la DITL onor sector cinci. Ba, si mai frumos, la radieri auto incepeai procedura la Natiunile Unite și o terminai la Kogălniceanu.

 • Filip

  Ce lux la S4. Acum două luni mi s-a închis ghișeul în nas la Registrul Comerțului fiindcă se făcuse ora 14, deși eram de o oră la coadă. Dar i-am ținut minte.
  Altfel, cred că toată procedura asta de reînregistrare a imobilelor și mașinilor la primării poate fi eliminată. Cu ocazia intabulării se poate stabili automat și impozitul. Pentru mașină, inițial cu ocazia înmatriculării, iar apoi printr-o simplă notificare prin poștă/email dacă schimbi adresa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>