despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

începe lupta-n sectorul 5

… candidatul P.S.D. la noi, în Sectorul 5, nu mai e Vanghelie și n-a apucat să fie Rizea.

Daniel Florea vine cam tîrziu: contracandidatul liberal a apucat, de un an încoace, să-și creeze o notorietate prea mare-n sector.

Nu e doar tîrziu, ci și greu – vechiul primar are încă o simpatie imensă; și peste toate, o putere pe care nimeni nu i-o poate contesta.

… vin alegerile: și așa de tare m-am săturat de toți candidații de pîn-acum, care privesc de sus oamenii! De ăia care se plimbă prin Ferentari ca prin grădina zoologică, aruncînd banane!

O s-aleg omul care o să-nțeleagă că zona R.F.G. nu este una de milogi; că sînt acolo și e normal să fie mulți asistați social, dar pe care nu e cazul să-i umilească nimeni.

O s-aleg omul care n-o să ne mai jignească; care o s-aibă grijă de locurile publice, care n-o să ne țină la cozi la impozit, care o să înceapă să ne trateze ca pe niște cetățeni.

… nu ține de mine să-l aleg – ține de el să fie ales.

9 comments to începe lupta-n sectorul 5

 • Filip

  De unde vine încrederea în Daniel Florea? S-a exprimat vreodată în public pe vreo temă? 🙂

 • hm

  eu l-am văzut.

  Dar nu știu cum o să fie-n Campanie.
  Că pleacă de foarte de jos e una, că nu știu ce plănuiește Vanghelie e alta; că Raețchi a urcat constant e iar alta.

  Aștept proiectul electoral.

 • Dan

  Indiferent de cine “iese” la sectoare sau la capitala, eu as pune ca subiect de pariuri “ce primar va termina mandatul, adica nu va fi saltat de DNA”. S-ar putea ca miza sa fie in final mai mica decat credem noi, adica sa avem de votat acum in iunie doar pioni, piese de sacrificiu.

 • Ando

  … încep “jocurile “:

  ”Gabriela Firea: Mi-aș dori un viceprimar ca Nicușor Dan” 🙂

  http://www.agerpres.ro/politica/2016/03/21/gabriela-firea-mi-as-dori-un-viceprimar-ca-nicusor-dan-14-30-23

 • hm

  va fi bine si toti vom fi fericiti.

 • Ando

  E momentul cel mai potrivit să fie expuse problemele reale cu care se confruntă diversele zone ale Capitalei.

  Aici- despre prelungirea Ghencea :

  http://www.romaniacurata.ro/exemplul-sotilor-manescu-sinistratii-vip-din-prelungirea-ghencea-si-votul-ideologic-la-alegerile-din-bucuresti/

 • Filip

  În Prelungirea Ghencea se pune greșit problema. Orice lărgire va aduce doar o ușurare temporară a traficului.
  Fără alocarea unei benzi speciale pentru autobuze sau pentru prelungirea tramvaiului, nu am făcut nimic.

 • hm

  Pui pariu că dacă ar fi să aleagă, majoritatea celor din prelungire ar renunța la tramvai? Pentru că e urât și strică peisajul și că doar săracii merg cu el?

 • A existat în 1993-1994 un plan de modernizare a Prelungirii Ghencea (zona de până la Valea Oltului, că mai departe spre Centură era câmp atunci), care presupunea lărgirea introducerea unei linii de tramvai. Până la urmă nu s-a mai făcut nici lărgire, nici tramvai (strada s-ar fi lărgit spre blocuri, nefiind necesare exproprieri). Extinderi ale reţelei de tramvai nu cred că vom vedea în următorii 100 de ani în Bucureşti, mentalitatea este că tramvaiul e pentru sărăntoci, iar dacă avem bani cu lopata mai bine facem metrou cu staţii din 100 în 100 m, dă mai bine la electorat. Francezii şi elveţienii sunt nişte fraieri sărăntoci, domne’… auzi la ei, tramvai la aeroport? Aeroportul din Zurich nu e decât de 3 ori mai mare decât cel din Otopeni şi are tren şi tramvai. Otopeniul nostru o să aibă metrou…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>