despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Salutări din oraşul îngropat în zăpadă

… codul ăla portocaliu înseamnă el ceva, nu?

  • înseamnă să te duci să-ţi faci cumpărăturile c-o zi-nainte de venirea ninsorii; magazinele se aprovizionează foarte greu pe vremea asta.
  • înseamnă că dacă nu eşti sigur de maşină sau de tine, ca şofer, laşi maşina acasă. Sau, mai bine zis: laşi dracului maşina acasă. (eu n-o să te împing!)
  • înseamnă că dacă eşti pieton şi vezi o maşina apropiindu-se, să-i faci loc: e foarte probabil să n-aibă cum să frîneze. Îţi place sau nu – pe tine te loveşte.

Bun-înţeles, noi n-o să fim niciodată mulţumiţi. Se de’zăpezesc străzile şi zăpada se aruncă peste maşinile parcate… ăăă… se poate altfel? NU. Şi-atunci?

Cînd cineva face treabă, nu stai să-l înjuri; dacă nu poţi s-ajuţi, măcar lasă-l în pace. De data asta Primăria se descurcă cît poate de bine – şi se vede treaba că poate. Se circulă peste tot – în condiţii grele de iarnă; pentru că avem o iarnă tare grea.

Mi-am lăsat maşina acasă, am dat cu lopata niţel în faţa blocului şi nu-njur Primarul: asta fac eu pentru oraşul nostru zilele astea.

4 comments to Salutări din oraşul îngropat în zăpadă

  • 1. Am văzut ieri vecini de-ai mei care făceau cărare pentru maşini pe străduţa din spatele blocului şi în parcare, ca să se poată mişca. Şi tot aşa, fără s-aştepte să-i deszăpezească primarul.
    2. La mine, în sectorul 3, de azi-dimineaţă mişună oamenii de la ADP care curăţă trotuarele.
    3. Ca pieton, eu mă dau cât pot din calea maşinilor. Dar, să-ţi zic, există 2 tipuri de şoferi – cu care m-am confruntat chiar azi.
    Sunt pe o străduţă undeva între Matei Basarb şi bulevardul Unirii (parc-aşa-i zice lu’ ăla de merge spre Piaţa Alba-Iulia). Troiene pe ambele părţi, pe trotuare zăpadă până la genunchi.
    Şoferul de tip A: claxonează o dată, scurt, nu foarte tare. Ca să m-atenţioneze că e-n urma mea, să nu-i sar în faţă. Ok.
    Şoferul de tip B: claxonează disperat, lung, tare, de la 100 m în spatele meu şi încă şi mai abitir când trece pe lângă mine. Te-am auzit, ok, mă trag cât pot din calea ta, da’ ‘ce claxonezi ca tâmpitu’, unde pana mea vrei să mă duc mai mult de-atât, nu vezi că n-am unde pune piciorul?!
    I-am urat să i se rupă maşina-n două când i-o fi lumea mai dragă. Şi să meargă la picior o iarnă-ntreagă.

  • hm

    Ei, cu nesimţiţii de tip B… e altceva. De obicei sînt dintr-aceia care au cauciucuri de vară şi sînt disperaţi că nu mai pot porni, odată ce s-au oprit.

    Regula sezonului: PE NESIMŢIŢI, cînd s-au înzăpezit, NU-I ÎMPINGEM!

  • hero(dot)com

    Empatizez cu tine la faza cu impinsul! Iar pentru soferii de tip B: claxonul la ei e un mod de viata…gandeste-te ca probabil claxonul ala suna mai inteligent decat ce poate scoate pe gura.
    In alta ordine de idei:
    – si la mine in Crang s-au curatat aleile f bine de anumiti indivizi neimbracati in straie de ADP sau URBAN; stradutele in schimb au un strat intre 20 si 30 cm si 1 m pe margini – se circula pe un singur sens. Probabilitatea sa te intalnesti cu un taximetrist care nu vrea nici mort sa cedeze este mare…
    – inca ii vad pe unii curajosi ca iau masina desi stau in cartier cu acces bun la metrou si la un tramvai care nu se impotmoleste(41); nu sunt expert, dar nici cauciucuri de iarna nu pareau sa aiba.
    – duminica veneam pe A1 spre bucuresti pe viscol; de la Valcea la Pitesti se circula in conditii de asfalt umed(exceptand drumul minat pe la Cotmeana) chiar cam si vreo 10 km de autostrada. Eh unde incepea asfaltul sa fie acoperit cu zapada(viscolul pe bune, codat oranj) acolo erau cam 20 de masini ciocnite in coloana – probabil ati auzit de carambol la stiri – s-a intamplat la max 2 minute inaintea mea ca inca se aflau toti in mijlocul strazii. 2 greseli: 1. sursa – o masina de dezapezire s-a oprit pe banda 1 si nu pe cea de urgenta si un Megane a intrat lateral in el. Cand stii ca vizibilitatea e de sub 20 m nu te opresti pe banda 1 ca sa mai odihnesti masina… 2. distanta intre masini: pun pariu ca toti astai busiti/in sant/ rotiti erau la mai putin de 30m unul de celalalt si circulau destul de tare, obisnuiti cu drumul bun de pe centura Pitestiului si pana acolo. Eternii grabiti spre capitala…de data asta si mai nepregatiti

  • hm

    Noi ăştia, din sectorul 5, avem mai mulţi muşchi decît restul. Vanghelie are grijă să fim în formă, de’zăpezindu-ne singuri străzile şi aleile şi împingînd în medie 10 maşini pe zi.

    Azi am văzut culmea insistenţei: cineva turîndu-şi maşina vreo trei sferturi de oră, încercînd să parcheze într-un nămete. Nimeni nu s-a oprit s-ajute.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>