despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

e roșu? e verde?

…una dintre cele mai periculoase situații din traficul nostru e cînd îți apar – în față – firme luminoase puternice, care-ți atrag atenția.

Firește, unde pot fi ele amplasate mai bine, decît acolo unde e vadul comercial mai dihai: adică chiar la intersecții?

Mă gîndesc la șoferul care nu știe – că n-are cum să le știe pe toate! – un traseu anume. Merge el liniștit, atent la benzi, la priorități, la oameni; și, de-o dată, pomenindu-se înainte de-o intersecție semaforizată, vede-n față o minunată lumină verde strălucitoare.

Nu! nu-i nava mamă, venită să-l ducă pe planeta de unde-a venit; ci firma vreunei farmacii – că multe mai sînt, mama lor!

Ca șofer, îți ia vreo cîteva momente în care să procesezi informația că lumina aceea e o firmă, și nu un semafor care te invită să treci în liniște!

… iar în trafic, fiecare moment e prețios – toată lumea o știe…

Avem în Capitală un soi de Comisie de circulație – sau cum naiba i-o zice. Se ocupă cu încurcatul treburilor și pusul bețelor în roatele transportului public; Doamne-feri să vrem să punem o stație de tramvai acolo unde oamenii au nevoie de ea, că… nu se poate!

Comisia asta e chioambă, pesemne; nu iese din birou decît să mute stațiile de autobuz

Da’ avem și ceva numit Poliție; care, însă, nu sesizează atare pericole rutiere – că nu-i treaba ei.

8 comments to e roșu? e verde?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>