despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cocina vătafului

Am văzut, în nenumărate rînduri, cît de mult se bucură bucureșteanul cînd e lăsat să-și cultive pornirea înnăscută de-a deveni mic vătaf. Mic, desigur: vătaful nu-i altceva decît un personaj meschin, fericit cînd poate să-ngrădească altuia, un pic, viața și binele.

Vătaful asta știe; să blocheze o stradă; să ridice un gard; s-o facă pe căprarul orașului.

… ca să aibă el, vătaful, bucuria asta, face orice. De pildă:

… de pildă strînge și păstrează gunoaie și le așează sistematic, zi după zi, doar că să nu-i lase pe-alții să treacă pe undeva. Doar de dragul de-a vedea pe alții că nu pot face un lucru, e dispus să stea, cu săptămînile, cu cocina-n fața nasului.

2 comments to cocina vătafului

  • Dan

    Dupa cateva luni de pietroaie si sarme care nu opreau pe nimeni, proprietarii au inchis complet terenul de la Inox. De asemenea vad ca au inchis poarta si spre 13 septembrie, la varianta aceea care trecea prin foste curti de intreprindere intre Trafic Greu si Vladimirescu.

    Eu zic ca ar fi trebuit sa lase traficul pietonal pe timp de zi, intre Car&Fur si cladirea verde, dar poate o fi vreo metoda de a revitaliza mallu’ Liberty prin vanzarea de junk food catre corporatistii care altfel se duceau la Vulcan…

  • hm

    nu cred c-au chef ăia din clădirea verde s-ajungă la Liberty…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>