despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 70 – adaos

… ne luăm un pic răgazul, ajunși azi la atîtea episoade, să ne uităm nițel peste umăr, în spate. Este, vreuna din casele găsite de noi, salvată? Este, vreuna, dispărută de tot?

Din ce știu, cam toate-s la fel; la fel de căzute. Una singură este, de ceva vreme, într-o refacere – cea de pe strada Năsăud:

… nu poți zice că-i mare, mare prefacere-n bine; dar măcar nu va mai arăta a imobil părăsit. Am căutat, prin cărți de telefon vechi, să vedem dac-o fi fost ceva interesant aici – și nu; doar adrese particulare. O posibilă referință e din ’65; o secție raională a „Forțelor de muncă”. Adresa e șos. Măgurele (așa se chema atunci) și numărul 24. Clădirea noastră e la 24C. Azi mai avem – în picioare – și-un număr 24B. Așa că nu știm dacă secția menționată chiar s-a găsit aici.

… dar căutarea prin trecut ne-a ajutat un pic să vedem mai bine ce era și-n alt locuri.

… pe strada Buicliu:

Așa cum ne spunea și C. D. Mocanu, aici (la numărul 5 și nu 3) s-a aflat o secție a Gospodăriei de Salubritate raională (1958) și – mai apoi, la ’66, Uzina de mîncare a cantinelor Direcției de Construcții și Montaj municipale.

… pe strada Negustori:

în fosta proprietate Negropontes de dinainte de Război se aciuase, în anii ’60, comitetul raional de Partid…

… și pe Justiției:

unde la numărul 55 funcționaseră felurite feluri de școli.

1 comment to Case căzute 70 – adaos

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>