despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

să avem grijă de Nicușor Dan

Matematicianul salvator și candidat a remarcat, cu perspicacitate, că dintre cei șapte primari bucureșteni, șase-s ba la bulău, ba la intrarea-n bulău.

Cum ar veni, periculoasă meserie; e de-ajuns să privești ce se-ntîmplă-n Țară; jumate din primarii marilor orașe sînt căutați de Stat, prin instituțiile sale de… cercetare.

Chiar dacă nu mă credeți, mie Nicușor Dan mi-e simpatic. Și n-aș vrea să pățască ceva rău.

Așa că socot că nu-i bine să se-aleagă de Primar…

… e prea periculos!

Doamne-feri; mai bine să lăsăm pe alții; poate pe doamna Firea – că ei, la o adică, ar avea cine să-i trimeată chiftele la-nchisoare: pesediștii știu drumul, orele de vizită și ce se pune la pachet.

9 comments to să avem grijă de Nicușor Dan

 • Exact, dar si astfel de afirmatii se fac doar pentru a elimina concurenta. Evident ca persoanele care se implica mai mult in politica(in cazul celor care-s aproape de “bulău”, mai ales la ce impact negativ are politica asupra unui om), sunt predispuse sa ajunga in acea situatie, dar totodata au mai multa experienta.
  Totul o sa depinda de campania electorala pe care o face fiecare, mai mult ca sigur.

 • Vlad

  @Bianca: nu “doar” pentru a elimina concurenta, ci pentru a sublinia ca partidele mari sunt pline de corupti la nivel inalt, si ca este nevoie de cineva ne-afiliat cu partidele mari daca se doreste un progres adevarat.

  Implicatia “persoane se implica in politica” => “au sanse mult mai mari de a ajunge la bulau” este partial adevarata, dar si in mare parte un efect al cauzalitatii initiale “anumite persoane cu predispozitie catre bulau” => “au sanse destul de mari de a se implica in politica intr-un partid mare si a accede catre pozitii de conducere”. 6 din 7 (85%) este un procent enorm, cu mult departe de a se considera anomalie.

  Legat de experienta candidatilor din partide – niciunul nu are cat de putin experienta lui Nicusor Dan in a se ocupa de problemele bucurestenilor, deci nici aici nu au avantaj.

  Legat de coruptie, exista solide semne de intrebare legate de modul in care anumiti candidati ce si-au lansat candidatura tarziu au strans semnaturile necesare. Daca se incepe cu smecherii si la acest nivel al strangerii semnaturilor, e clar ca nu ne putem astepta ca lucrurile vor merge bine cu acesti candidati. Nicusor Dan a dat un exemplu demn de urmat prin transparenta cu care au fost stranse semnaturile. Pare ceva minor, dar nu e!

 • Dan

  Pentru o candidatura la primarie trebuie sa semneze minim 1% din cei de pe listele electorale din sector (oras, etc). La nivelul sectorului 5 cred ca e nevoie de maxim 2000 de semnaturi pentru candidatura, relativ usor de strans prin parcuri intr-un singur weekend.

 • Apropo de politică şi politicieni, partidul doamnei Firea e condus de un individ condamnat la închisoare cu suspendare. Altul din partid a cerut demisia condamnatului, aşa că a fost exclus din partid. Rezultă, deci, că încălcarea legii e lege în PSD… de ce ar trebui ca primarul capitalei să fie dat de PSD? L-am avut pe Oprică înainte, tot pesedist şi el.

  Mă duc să mă interesez ce acte sunt necesare pentru a emigra în Congo, că dacă iese Firea iau în calcul emigrarea.

 • hm

  mai bine te interesezi de viața politică de-acolo înainte de emigrare, zic.

 • Dan

  Nu cred ca exista vreo tara pe planeta asta cu o viata politica ideala, de manual. Majoritatea tarilor sunt conduse de “familii conducatoare” care isi reconfirma formal pozitiile prin alegeri mai mult sau mai putin libere. Aceste “familii” au conexiuni in tot peisajul social si economic, asta daca nu controleaza explicit resursele tarii respective. In tarile bogate exista insa o diluare mai mare, in sensul ca ai mai multe optiuni; dar e totusi natural, la o masa mai mare incap mai multi oameni pe langa ea.

 • Vlad

  @Dan: in tarile civilizate daca vreo figura politica e condamnata penal, atunci se retrage instant din viata politica la nivel inalt. Sa nu insinuam ca “e la fel peste tot”.

 • E adevarat si ca in tarile civilizate justitia se face cu probe si cu motive serioase …

 • florin

  Si mie mi s-a parut simpatic domnu’ Dan pana ce I-am vazut sloganul pe Facebook:”Sa scapam Bucurestiul de politicieni!”.Pai dansul nu este politician!? Ca din cate stiu eu,anul trecut prin decembrie,Curtea de Apel Bucuresti I-a legalizat partidul Uniunea Salvati Bucurestiul,partid pe care il lansase prin iunie intr-un pub vis-à-vis de DNA.Ce sa intelegem ca doar el este politician de omenie iar restul sunt buni doar de puscareala!? Cam arogant domnu’ Dan!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>