despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o îndeletnicire frumoasă

… printre cei mai fericiți angajați din Țara asta este – văd – un matematician care pleacă acasă cu 2300 de lei, plătiți „din banii noștri”, cum se zice.

Îi ia de la Institutul de Matematică de pe lîngă Academia Română.

Fiecare dintre noi, pentru bani, muncește. Asta-nseamnă, în cele mai multe cazuri, să se ducă la serviciu; iar acolo se-ncepe la o oră anume, se pleacă la o oră anume, iar între timp se fac niște treburi anume.

Ca să-ntîrziem că ne ducem la analize, să plecăm mai devreme ca să ne luăm copilul de undeva sau să adăstăm mai mult la prînz cu cine știe ce hîrtie, cei mai mulți dintre noi trebuie s-anunțăm, să cerem voie și – mai ales – să nu exagerăm…

Că se lasă cu consecințe.

Dar acest cercetător la Institutul de Matematică este un angajat fericit: merge și pe stradă. Iese și la proteste. Participă și la interviuri…

… candidează și la Primărie…

Aș vrea să ni se spună cum reușește să facă atîtea.

10 comments to o îndeletnicire frumoasă

 • Măcar e plătit pe munca lui, nu cu banii din devalizarea ICA, ca alţii candidaţi.

 • Ando

  @HM : Fii sigur că s-a “acoperit”. Fie cu un concediu fără plată, fie şi-a luat…un an sabatic !

 • hm

  și-acu’ patru ani, tot sabatic?
  Nu-i bai dacă lucrează “pe proiect”, nu ține nimeni să creadă că trebuie să facă un număr de calcule în fiecare zi, da’ chiar aș vrea să se știe regimul de muncă.
  Și ce zic colegii, de exemplu…

 • andrei

  macar e un pas inainte de la +100 de milioane cat lua oprescu ca profesor universitar pe perioada cat era primar.

 • hm

  de la “un pas înainte” pînă la “un altfel de sistem” e, încă, o oarece distanță.

 • Ando

  Aşa,un pic off-topic: chiar sunt curios dacă de mâine dispar banner-ele, corturile şi mesh-urile care au buit prin tot oraşul.

  Că aşa zice Autoritatea Electorala Permanentă -în baza legii:

  http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/04/27/comunicat-de-presa-autoritatea-electorala-permanenta-17-07-10

 • hm

  dacă dă un vînt tare…

 • Dan

  Cel putin de la colturile intersectiilor au disparut toate corturile si bannerele. Acum astept candidatii la usa; poate da prin Rahova si dl matematician, asta daca stie cu ce tramvai se ajunge acolo!

 • hm

  da’ frumoasele gînduri de Paște ale catindatului PSD le-ai primit la cutia poștală? Doamna Florea e de vis în rochie și adidași.

 • Filip

  Cortul lui Nicușor a vrut să treacă strada la măcelărie acu câteva zile: http://i.imgur.com/94wfM0H.jpg , poate așa dispar corturile astea 🙂
  La salarii, candidatul Daniel Barbu îi bate pe toți: „Candidatul ALDE la Primăria Capitalei a declarat venituri de 245.000 de lei, adică 66.000 de lei salariul primit de la Universitatea din Bucureşti, 65.000 de lei indemnizaţia de senator, 34.000 de lei un alt salariu primit de la Universitatea din Bucureşti, 68.000 de lei, salariul de la Academia Română şi 12.000 de lei dintr-o chirie.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>