despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

La restaurant: la Potcoava

De Potcoava am auzit de ceva vreme, însă de-abia acuma am ajuns acolo. E un restaurant destul de vechi care destul de curînd s-a extins şi arată bine. E unul din locurile acelea eficiente, unde oamenii vin să mănînce bine, să facă o chermeză şi să plece mulţumiţi.

Ce poţi mînca la Potcoava? Multe lucruri bune, meniul e destul de mare; n-ai însă cum să greşeşti dacă alegi lucrurile casei – adică cam tot ce se cheamă cu Potcoava la coadă; desertul Potcoava, de pildă, e de nota zece! Porţiile sînt – cum să zic… atît cît trebuie; chiar nu prea ai ce cîrcoti!

Cereţi salată de ghebe: e tare, tare bună!

Locul – am zis – e eficient, dar şi plăcut. Salonul cel mare aduce pe undeva cu bătrînul Whispers, doar cu o groază de pendule atîrnate pe pereţi.

Potcoava e în Giuleşti, pe strada 9 Mai, peste drum de Stadionul Rapid (de-aia i-o fi şi zis ‘Potcoava’?), lîngă Cimitirul calvin (zis şi 4 Aprilie).

Ca bani: merită
Curat: da
Servire: bună

Aş zice că mai multe locuri de parcare n-ar fi stricat, atîta tot.

ultima dată acolo: iarna 2010

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

4 comments to La restaurant: la Potcoava

  • Basescu mai vine si isi bea mintile acolo. Nu cred ca are preferinte pe unde sa bea dar acolo e un local de cartier si da bine la popularitate.

  • teoctist

    Am fost in ultima vreme de cateva ori la Potcoava. Au un oarecare specific grecesc. Mi-au placut foarte mult maslinele pane. Am luat plasa cu niste paste quatro fromaggi care nu prea erau ce scria in meniu.

  • Cornel S

    Sper sa nu ma insel dar o “bomba” Potcoava a mai fost pe un colt al fostei Cale a Calarasilor (tronson denumit actual C. Coposu), vizavi de fostul Tribunal al sectorului 3, in zona Bisericii Sf. Vineri (normal, anterior extinderii Magazinului Unirea, constructiei Circului Foamei si a imprejurimilor).

  • Cornel S

    Scuze, “Cai a Calarasilor”…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>