despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

spurcăciunea, tot spurcăciune!

… ziceți drept!

Cînd vedeți vreun gîndac pe jos, prin buda restaurantului, nu-i așa că vă vine să chemați „sanepidul”?

Sau, dacă vă iese-n cale mutrița unui șoarec, pe lîngă cămara de alimente, nu săriți pe dată cu reclamația?

Ori – Doamne-feri! – să dați peste vreun guzgan soios, păi n-o să vuiască facebookul de indignare?

Sunt reacții îndreptățite.

Dar cînd intrați în cine știe ce restaurant, bar, terasă, club – cum ar fi Simbio – și vedeți vreo mîță dînd tîrcoale pe lîngă bucătăria care mai e și deschisă – ce drăguuuț!

Dar cînd vă pomeniți cu cine știe ce javră rezidentă de mops la modă, holbată și crăcănată, bălind în vreun colț – ce duuulce eee!

Spurcăciunea, tot spurcăciune; bolile, tot boli; microbii, tot microbi!

Doar oamenii, oameni cu standarde diferite.

Pe unele mizerii le văd, pe altele nu.

10 comments to spurcăciunea, tot spurcăciune!

 • Dacă văd animalul în bucătăria restaurantului, clar nu mai mănânc acolo, indiferent ce animal e.

  În zona de luat masa dacă sunt gândaci iar nu intru, da’ să îmi stea pisica pe masă la cafea sau câinele sub masă la mici nu mă deranjează.

 • Dan

  Pisicile (toate felinele in general) sunt animale extrem de curate si, cu unele exceptii bine identificabile, nu sunt purtatoare de virusi si bacterii care sa se transmita la oameni. Prin “exceptii” inteleg:

  (1) bacteriile din cavitatea bucala care pot cauza infectii daca pisica musca omul ceva mai serios decat clasica zgarietura cu caninii (muscatura de avertisment)

  (2) toxoplasmoza – parazitul care poate fi prezent in “mizeria” pisicii, dar aici e o discutie destul de lunga si probabil 50% din oameni au deja anticorpi inainte de a face cunostinta cu pisica.

  Cainii sunt intr-adevar mai murdari, insa au o cavitate bucala mult mai curata, adica “balele potaii” pot fi chiar antiseptice.

 • Ando

  Sunt absolut de acord cu igiena exemplară care trebuie să domnească
  într-un restaurant -începând de la mese, veselă, tacâmuri, pînă la bucătărie, grupuri sanitare, personal etc.
  Eu sunt iubitor de câini şi pisici, dar asta nu înseamnă că şi cei din jurul meu sunt obligaţi să împărtăşească această opţiune.

  Pe de altă parte, protestez vehement ca ”pisocul holbat” să fie postat pe post de spurcăciune 🙁

 • Am pisici acasă şi pregătesc mâncarea cu ele lângă mine, fără să am probleme. Dar sunt mâţele mele, stau la mine în casă, sunt vaccinate şi ştiu în permanenţă pe unde umblă şi în ce bagă botul.

  O pisică maidaneză sau semi-sălbatică probabil poate să transmită şi alte bacterii (nu la fel de multe ca un şobolan sau un gândac, ce-i drept), de aia nu prea mi-ar plăcea să se plimbe prin bucătăria restaurantului. Dar prin restaurant nu am nicio problemă să fie pisici sau câini.

 • Filip

  Alaltăieri eram trei oameni în patru labe pe sub o mașină în fața blocului căutând un pisoi care mieuna, deci n-o să convingi pe nimeni :))
  Pisicile se vor înmulți, atâta vreme cât nișa ecologică a câinilor rămâne liberă și bine mersi. Să vedem dacă vor intra în război cu veverițele din Carol.

 • E mai mult un mit ăsta cu câinii şi pisicile… deşi erau cazuri când dulăii omorau puii pisicilor, nu era o metodă de ,,control al populaţiei” prea eficientă, pentru că pisicile, de regulă, fătau în subsoluri de bloc şi zone inaccesibile câinilor. Soluţia ar fi castrarea pisicilor, dar cine stă să le prindă?

 • Fără pisici, cine sau ce se ocupă de exterminarea gândacilor, șoarecilor și guzganilor soioși?

 • hm

  nu se mai lasă totul în seama selecției naturale, nici măcar oamenii.

 • Lucid dreamer

  /unsubcribe, am tot răbdat articole cu care nu sunt de acord, dar asta le pune capac.

 • hm

  se-nnoadă lăcrimile-n barbă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>