despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: semn bun şi pe Calea Victoriei nr. 147

scris de Ando

Puţin peste un an de zile (martie 2015 – aprilie 2016) desparte cele două fotografii… şi clădirea a ieşit (zic eu, onorabil) din categoria “caselor căzute”.

Să fie într-un ceas bun!

4 comments to Din fugă: semn bun şi pe Calea Victoriei nr. 147

 • Asa da! Onorabil. Numai ca trebuie spus ca daca nu era o oarecare agitatie prin grupurile alea nasoale, din care se mai vede si Nicusor Dan din cand in cand, cladirea asta era cat p-aci sa fie demolata. Mai cu presiune, mai cu bun simt vaz ca au reusit pana la urma.

 • Ando

  @adrian: Din păcate, chiar vizavi e o altă casă lasată de izbelişte…

  http://www.instantstreetview.com/@44.449649,26.088177,45.27h,9.64p,1.33z

  Poate o avea şi asta noroc!

 • hm

  cea imediat de lîngă ea a avut oarece noroc, dar nici nu era într-atît de șubredă…

 • Aia de alaturi e inca si mai veche, probabil de prin jurul anilor 1850 – 1860. Cele doua, impreuna cu gigantul pentru birouri sunt marturia directa a etapelor de largire a Caii Victoriei. Peste drum, cladirile interbelice sunt retrase pe aliniamentul creat prin expropriere la momentul in care s-a solicitat autorizatie de construire. Casele vechi din preajma au fost mai trainice, n-au necesitat autorizari asa ca au ramas pe loc iar gardurile arata vechea aliniere.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>