despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

autobuzul are mereu dreptate

Aseară – citim în presă – domnul Secretar de Stat R. Arafat, venind cu mașina de la Treburi Importante și ducîndu-se la Alte Treburi Importante, a fost lovit ușor de un autobuz care dădea să iasă din stație, schimbînd banda.

Se-ntîmplă! Se-ntîmplă și mai rău!

Nu-s eu ăla care să le plîngă de milă mereu șoferilor Regiei de Transport; mulți sînt destul de scîrboși în trafic; de altfel, șoferul din cauză a fost socotit și vinovat.

Dar-

Vă mai aduceți aminte de aceste semne lipite pe spatele autobuzelor?

Eu n-am uitat!

Poate ar fi vremea – în acest oraș în care ne văităm că transportul public nu poate funcționa – să facem ceva pentru ca transportul s-aibă și el ceva prioritate în fața particularilor.

Poza e luată de la Dr2005.

3 comments to autobuzul are mereu dreptate

 • Filip

  Eu nu pricep foarte bine cum a reușit autobuzul ăla să iasă „brusc” din stație. Ca biciclist, mă intersectez frecvent cu autobuzele, iar un autobuz sprinten de pe o bandă pe alta ar fi o premieră…„Domle, mi-a sărit în față autobuzul!”. Sau stâlpul, data viitoare.
  Eu aș vedea o culpă comună, dar să trăiți.

 • hm

  … și autobuzul, țuști!

 • Din păcate, la noi autobuzul are prioritate doar dacă iese din alveolă. Numai că alveolele sunt puţine, mici şi pline de maşini parcate sau taxiuri, până şi la Piaţa Unirii opreşte autobuzul pe banda I, că dacă intră în alveolă nu-l mai lasă nimeni să iasă.

  Cred că situaţia a fost următoarea: pe banda 2 era coloană, au plecat maşinile din faţa lui Arafat, Arafat a demarat mai târziu şi autobuzul a încercat să iasă în intervalul ăsta de timp, ocazie cu care Arafat şi-a zgâriat aripa.
  Mi se întâmplă şi mie, ca biciclist, să depăşesc un autobuz şi fix în momentul ăla să tragă de volan spre mine.

  Oricum ar fi, pentru că suntem în România, indiferent de situaţia reală, vinovat e ăla mai sărac sau cu mai puţine grade pe umăr. Când a fost accidentul lui Lucescu, imediat s-au demontat semnele de ,,oprirea interzisă” (care implică şi întoarcerea interzisă) şi s-a desfiinţat linia continuă. Sper că nu l-or fi scos vinovat pe vatman, deşi ar fi în state.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>