despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

tare-ai lua o merdenea

în realitate, obiceiurile poporului consumator de gustări luate la repezeală s-au cam stricat.

E din ce în ce mai greu să-ți iei o merdenea cinstită dimineața, cînd te duci și tu ca omul la treburile tale.

Mda, cam la fiecare gură de metrou ai noroc să dai și peste o patiserie, și peste-o covrigărie. Mda, cam în fieștecare loc aglomerat necorporatist ființează un loc-două de unde, cu doi-trei lei, poți să-ți stîmperi pofta.

Însă corporatistul, săracul de el, n-are noroc nici de covrig popular, nici de gogoașă dată prin zahăr, nici de merdenea fierbinte.

Corporatistului i se vinde covrigul c-o poveste. Șaorma i se servește aseptic. La gogoașă ori langoș nici nu îndrăznește să viseze. Un grătărel cinstit, făcut chiar din carne îi este interzis – i se dă un burger făcut după un concept. Un „excelent”, o mascotă ori vreo amandină cu cinci-șase lei n-are de unde să-și ia; dar poate oricînd să dea dublu pe-un lindic glacé…

Iar dacă, într-o zi nefericită, îl pocnește dorul de-a-și frige deștele c-o merdenea, să-și ia gîndul: în zonele unde viețuiește el nu se găsesc decît produse de „bakery” și de „pastry” ori „viennoiserie” – cum îi e scris. Ce pateu cu brînză? Să-și ia „quiche”! Ce ștrudel cu măr? Să-și ia „pain au chocolat”!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

11 comments to tare-ai lua o merdenea

  • Dan

    Sa stii. Cel putin prin mall-ul cu W care nu e W situatia cam asa sta – ai unde lasa o groaza de bani (de sa moara dusmanii, nu alta), dar daca treci zilnic prin el, ti se cam ia. Pentru mancare mai buna sau mai iefina trebuie sa iei tramvaiul, dar n-am descoperit inca pana unde.

  • hm

    păi voi ce-aveți? un Fornetti la intrarea-n Mall, la parterul clădirilor de birouri La Plăcine, Boutique de la pain șamd..
    Iar în Apaca aparent pare c-ar fi ceva-ceva mîncătorii, da’ pun pariu că-s scumpe.

  • Dan

    Noi avem un card de reducere (20%) pentru mancatoriile din mall, de fapt doar pentru cele de la etaj. Chiar cu reducere cu tot nu prea se poate manca sub 18-20ron, iar selectia e jenanta (la etaj zic) – ii “epuizezi” de fapt pe toti intr-o saptamana. Corporatistii nu se duc in general sa manance jos – acolo se inghesuie mai mult copiii care chiulesc de la scoala si isi iau vreun meniu ieftin de la kfc, pitzipoancele care barfesc langa o cola de la mac sau turistii (conationali ai proprietarilor complexului) care discuta (ei stiu ce) pe la Paul.

  • hm

    te sui matale frumos în 1 și te duci acasă și mănînci de prînz 😉

  • Dan

    M-am gandit si la asta, dar e complicat cu toata logistica (gatit etc). Asa ma pot duce cu 1 la Basarab la mici – si ar trebui sa fac asta candva.

  • hm

    nu ocoli pastrama, cînd ajungi pe-acolo, pe la tanti Nuți.
    Păcat că spurcăciunea aia de 1 vine “la șapte minute” în timpul zilei, ceea ce-nseamnă că trece și-un sfert de oră pînă-l vezi la față.

  • La APACA e covrigăria aia din staţia de troleu şi patiseria aferentă, iar pe latura cealaltă sunt nişte şaormării. Alea rup, e coadă tot timpul. Alternativa ar fi La Plăcinte + nişte standuri cu nume pompoase de prin AFI, cu preţuri pentru corporatişti (am luat odată o bere… dracu’ m-a pus, a costat 10 lei, deci vreo 2,5 euro, adică cât o bere decentă în centrul Bruxelles-ului).

    Pe de altă parte, la multinaţionale se câştigă bine, nu? Că d-aia se înghesuie toţi să lucreze acolo, chiar dacă programul e mai lung cu o oră ca la stat (cică pauză de masă, neplătită, evident) şi toţi îşi iau măcar un VW în rate pe 10 ani şi un apartament într-un bloc înghesuit amplasat pe la mama cucului (cu rate pe 25 de ani). Deci au bani mulţi, nu?

  • Dan

    Raportat la durata unei zile intregi, “consumatia” corporatista de la mall nu e un procent asa de mare, cel putin nu in (W)AFI. Acest mall a fost deschis de la inceput cu gandul la cele 3 categorii enumerate de mine mai sus, oameni care sparg banu’ in ziua de salariu (sau de alocatie); oameni care mai mult se plimba pe la magazine inainte sa-si ia berea aia de 10 lei de care zici tu si sa dea un check-in sa moara dusmanii. Corporatistii au aparut cam la 4 ani dupa deschiderea mall-ului in discutie, fiecare cu “renumeratia” lui “dupa buget”.

  • Dan

    Omul are dreptate in cateva privinte, cladirile sunt bine construite si compartimentate; intr-adevar, sunt printre cele mai bune spatii de birouri din oras. Partea cu accesibilitatea este relativa, pentru unii e bine, pentru altii mai putin. Reducere de 40% cu cardul de discount eu n-am vazut, am mentionat mai sus cam care e treaba cu masa in (W)AFI.

    Iar Telus sunt call center (suport telefonic pentru companii de telefonie mobila, companii de jocuri etc) si se lucreaza in 3 schimburi. Presupun ca astia au sponsorizat articolul, au nevoie de carne de tun sa raspunda la telefon in limbi straine pe salarii mici, ca prea apeleaza la stimularea valorilor generatiei 20-30. Gen n-ai bani – ajungi cu tramvaiul si mananci cu discount in Mall! In Mall! In Mall! Si lucrezi in birouri colorate! Colorate! Unde poti sa te afisezi cu cea mai noua tinuta luata din Mall! Din Mall! (Pe cardul de credit). Stiu, sunt rau.

    Btw, nu e primul care scrie despre asta ( http://www.victorkapra.ro/2013/07/viata-de-it-ist-la-afi-park/ – asta nici macar n-a pus P fiindca toata articolele lui sunt de fapt cu P).

  • hm

    pe Kapra am încercat în vreo două rînduri să-l citesc, m-am lăsat păgubaș.

    Sînt sigur de faptul că înăuntru spațiul e bun, da’ las-o-ncolo, că… prea e cu P articolul de azi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>