despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

… milogii!

… nimic mai scîrbos decît cineva care șade pe punga cu bani și-ți bate obrazul: «mănînci prea mult! consumi mai mult decît trebuie!» Ba, din prea-plinul importanței sale, își permite să te și-ndrume: «din banii pe care i-ai putea pune de-o parte, ai putea face cutare și cutare».

Sîntem înconjurați de-astfel de specimene, care te-ndeamnă mereu să «faci ceva bun» cu banii tăi, ignorînd desigur să-nceapă ei primii s-o facă.

Într-adevăr, oamenii s-au sastisit de-astfel de lucruri; cît or fi ei de luați de proști, nu-și mai scot mîna din buzunar, aruncîndu-și firfiricii în pălăriile milogilor publici.

Ajunși aici și aruncînd și-o privire la imaginea care ilustrează articolul, v-oți fi gîndind că-njurăm – așa cum se poartă – Biserica Ortodoxă Română, cea care nu pierde nici o ocazie să ne ceară bani pentru gloria ei de tinichea.

Ghinion! Era vorba de altcineva, a cărui milogeală e și mai obscenă decît a Bisericii: Guvernul Țării se izmenește-n fața noastră, cerîndu-ne să dăm bani.

… să dăm bani pentru «Cumințenia pămîntului»…

N-am dat bani popilor, nu dau bani milogilor din tramvai – daaa, o să dau bani Guvernului.

5 comments to … milogii!

 • dragos b

  Unde mai pui că povestea retrocedării şi evaluării e cam cu cântec…

 • hm

  nu mă pricep, sînt afon…

 • Ando

  Atâta demagogie!

  Guvernul cere bani(şase miloane de euro) de la cetăţeni.Dar suma de cinci milioande euro, alocată de guvern, de unde e? Nu tot din banii cetăţenilor?

  http://www.agerpres.ro/cultura/2016/05/19/guvernul-si-ministerul-culturii-au-lansat-campania-nationala-de-subscriptie-publica-pentru-achizitionarea-operei-cumintenia-pamantului–17-18-01

 • Ella

  Și totuși eu nu aș privi cu ochi așa de răi acțiunea asta. Banii nu îi dăm Guvernului, îi dăm pentru această acțiune. Dacă suma nu se strânge, banii vor fi returnați (și nu se vor cheltui nici cele 5 mil. din buget). În plus, putem afla dacă ne interesează / vrem să păstrăm o astfel de lucrare în Muzeul Național. E un barometru, eu așa îl privesc.

  Dacă Guvernul ar fi pus banii în totalitate, fără subscripție publică, ar fi fost alte discuții. Așa avem ocazia să vedem dacă în loc de un like pe facebook (nu trageți, nu am cont :D) suntem în stare să și facem ceva, oricât de mic.

  Eu am donat și nu-mi pare rău. Am donat pentru diverse cazuri și chiar și când părinții au hotărât să păstreze banii din donațiile primite pentru copilul lor (copil care a murit între timp), tot nu mi-a părut rău că am dat banii. Pentru mine nu era o sumă mare, pentru acel om era o șansă.

 • Ella

  Revin ca să spun că nu dau bani nici cerșetorilor, nici popilor. Dau bani doar acolo unde pot verifica (într-o măsură rezonabilă) destinația lor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>