… am scăpat de data asta; da’ ne-a cam trecut glonțul pe la ureche!
despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul |
după-… am scăpat de data asta; da’ ne-a cam trecut glonțul pe la ureche! 26 comments to după-Leave a Reply |
articolele noastre sînt preluate și de: |
Copyright © 2005 - 2024 Simply Bucharest Log in Powered by WordPress & Atahualpa |
Pai care ar fi concluziile, dupa mine:
* “care este” si-a incheiat cariera politica, gata, e terminat.
* Bucurestiul a virat serios spre stanga, fiindca USB-ul lui Nicusor tot de stanga e, o stanga naiva si revolutionara, mult mai putin pragmatica decat PSD-ul.
* blatul dintre PNL si PSD este evident – PSD-ul a retras de la Cluj candidatul care putea sa-i puna probleme lui Boc, PNL-ul a impins un iepuras in cursa pe ideea de a subtia bazinul electoral al lui Nicusor. Le-a mers.
* la nivel de lideri si de resursa umana, PNL-ul e bun doar de scos la pensie. Un scor relativ bun in toamna va fi cel mult inertial. Cel mai probabil vom avea un parlament mult mai divers decat acum (sigur, daca PSD-ul nu trece de 40-45%, ceea ce e plauzibil).
* si ‘ssssescu pare sa-si fi epuizat resursele, dar inca va mai duce cateva suturi in fund pana sa iasa de tot pe tusa.
Sectorul 5 intra oricum intr-o noua era, speram mai buna, desi judecatori plimbati pe la DNA am mai vazut.
Vanghelie chiar spera; bine că Raețchi n-a ajuns la ciolan. Florea nu-i băiat rău, dar nu știu cît o să-i ia ca să se dumirească de ce-i înăuntru, în primărie.
Scorul corect se vede în 3; unde un primar bun n-are nici o teamă să fie reales.
Degeaba se suie N. Dan pe cai mari: pentru Firea n-a tras cu mare convingere nimeni.
S-a văzut clar că Băsescu e expirat, de la groapă nu-l mai întoarce nimeni.
Care e rețeta succesului în S3? Ce ar trebui să facă Mutu, Florea, Băluță etc. ca să fie realeși în 2020 ca Negoiță acum?
s-aibă grijă să fie cît mai mulți oameni mulțumiți – nu numai cei “care-ar pune botul la o sticla de ulei”. Spații publice de calitate. Bani mulți în școli. Poliție locală care ajută cetățeanul. Și poate găsirea a ceva care s-aducă o oareșce mîndrie locală.
Și dialog… răspunsurile lui Robert n-au fost mereu pe placul cetățenilor, dar s-a lansat în polemici și-n stradă, și pe facebook și n-a lăsat chestiuni în suspensie.
Sectoarele au mai fost la PSD pe vremuri… au fost nişte dezastre pe toată linia, da’ măcar au asfaltat străduţele în campania din 2004 (şi de atunci nu mi-a mai asfaltat nimeni strada). Din cei de atunci, doar Vanghelie mai rezista pe baricade, da’ l-a învins şi pe el DNA-ul.
Şi campaniile lui Darabont se făceau prin şcoli, cum s-au făcut şi cele ale lui Mutu (ăsta a apărut pe la toate şedinţele sindicatelor din învăţământ şi mereu îi invita la masă pe participanţi), iar în rest se foloseau ,,canalele” clasice ale PSD-ului, precum administratorii de bloc. Şi punem pariu că şi consilierii PSD de acum (şi cei locali şi cei generali) sunt tot lideri de sindicat din societăţile aflate în subordinea municipalităţii sau din şcoli?
Glonţul nu ne-a trecut pe la ureche, glonţul ne-a nimerit pe toţi fix între ochi. Ne-am ales cu o combinaţie de Becali şi Oprescu, deci să înceapă demolările ilegale, construcţia de biserici şi pelerinajele la moaşte! Din păcate, majoritatea în CGMB e clară… PNL va sprijini fără probleme PSD-ul, doar pentru a face în ciudă USB-ului, care cu cei 25% sau cât va obţine, nu va putea promova nimic, vom fi sclavii PSD-ului în următorii 4 ani.
Astea sunt nişte rezultate parţiale date de Pro TV aseară: PSD-UNPR – 40,94%, USB – 24,45%, PNL – 13,30%, PMP – 6,87%, ALDE – 6,35%.
Se vede clar că PSD va trece lejer de 50%, având alături PNL şi ALDE. La polul opus, PMP probabil va spriji USB doar ca să nu sprijine PSD-ul, însă va ieşi un scor de 70% pentru PSD, ca pe vremea baronilor locali.
o, nu. Am fost aproape, dar de data asta am scăpat. Vorbim după ce va-ncepe treaba.
Eu vad un consiliu cu multe interese divergente in care e foarte greu de adunat 2/3 pentru proiecte majore. De asemenea “majoritatea PSD”, pana la noi aranjamente, consta in doar 1 consilier.
Arunc si eu o parere, ca stam aproape pe harta.
Deci…da. A fost, a trecut si gata.
Din pacate vom continua sa traim in comunitati care pierd bani aiurea.
Ma gandesc ca e ok ca a disparut Vanghelie, poate se mai rafineaza si la noi metodele de furt. Pe de alta parte…daca si in 5 se intampla ca in 4 si 3…Nu o sa fiu impresionat. Nu imi place sa ma uit la reluari. Diferenta intre bugetele si S4 si S5 este infima. Daca transformam si noi banii in iarba si parcuri de prost gust, e bataie de joc.
E pacat, pentru ca daca te uiti pe harta veniturilor locuitorilor, in s5 stau destui oameni cu bani. Si nu, nu ma refer la nordul sectorului.
ce poate face un primar de sector, mai mult decît să “arunce” bani ]n lucruri care îmbunătățesc viața locuitorilor? Și iarbă, și parcuri, și amenajări publice – dar mai ales învățamînt și infrastructura mică, de care nu răspunde Primăria Generală?
Ani de zile cei din 5 ne-am uitat cu jind la kitschul lui Piedone, pentru că kitschul lui învelea, totuși, parcuri unde puteam merge.
Ne uităm și azi la felul în care în 4 se mișcă interfața administrației din 4 cu cetățeanul – mai bine chiar ca în 3 și cu ani-lumină peste 5
Ma intelegi gresit maestre. Nu sunt antisistem. Nu traiesc in interiorul sistemului. Dar ii respect pe oamenii care sunt fortati sa o faca.
Nu imi place Nicusor Dan. Nici lui de mine. El considera ca eu, pentru ca locuiesc in Rahova, sunt din start tigan. Altfel nu ar fi spus ca: Am alte nevoi culturale decat un alt om din alt cartier. Si nu ar fi fost asa pornit sa se opuna oricarei investitii in aceasta zona.
Iar asta ma face sa il privesc cu tristete.
Spun doar ca e praf in cur ce se intampla in 5. Nu exista primaria face doar iarba si parculete poleite, cand ai buget peste 100 de mil de euro. Nu exista ce poate sa faca un primar de sector, atunci cand trebuie ca cineva sa dea in judecata primaria sectorului 5, ca sa arate un buget. Nu stiu cine e Florea. Sper doar sa faca ceva mai mult decat ce nu s-a facut pana acum.
Până acum nu s-a făcut, dar se putea face. Sistemul poate funcționa. Sunt optimist in 5, la noi.
ȘI!
Ce se face bine (sau rău) într-un sector se face, în esență, cu aceiași (gen de) oameni. Funcționarii de la 1, 2, 3, 4, 5 și 6 sînt la fel.
De-aceea cei mai mulți oameni sînt pe bună dreptate agasați de așa-numita luptă anti-sistem cu care a venit U.S.B.
Sistemul se îmbunătățește, sistemul se pune pe picioare, sistemul se aduce spre cetățean; cetățenii nu vor anti-sistem, ci sistemul care să le-aducă folos-
Cica l-ar fi filmat pe Florea la masa cu baietii buni de Ferentari: http://goo.gl/tHxaxq . Chiar de la asta i s-o fi tras lu’ “care este”? Oricum, draguta masinuta, a luat-o din salariul de deputat sau din cel de judecator? Ma duce cu gandul la interviul acela celebru cu Giovani, cu “prestanta” cand cobori din masina.
Așa, de final de campanie, aș dori să-i mulțumesc lui Nicușor Dan din 2012 pentru că a adus în prim-plan tematica transportului public și cu bicicleta și pentru instrumentele juridice utile pe care ne-a învățat să le utilizăm. Desigur, ambele fenomene sunt parte a unei tendințe pe termen lung, dar ND a fost un exponent foarte vizibil al acesteia.
Din păcate, trecerea de la ONG-ist la politician a fost însoțită de o temperare a discursului inovator, așa că acum ni s-au propus investiții pentru șoferii suburbani de pe centură, în locul liniilor light rail prin centru. Dar probabil tolerarea derapajelor rasiste în cadrul campaniei a fost cel mai mare turn-off pentru mine.
@Dan, USB nu este un partid de stânga. Nu cred că am văzut mesaje redistributive în program, dimpotrivă, investițiile pentru șoferi se orientează spre (upper)middle-class-ul de dreapta, iar propunerile cu casele de patrimoniu bune pentru oamenii cu avere nu sunt de stânga. De fapt, toate datele sociologice indică o preluare a electoratului de dreapta. Vezi sondajul IRES. Probabil și detale defalcate pe secții de votare vor arăta lucruri asemănătoare.
@Dr2005, de ce administratorii de bloc sunt canale clasice PSD? Am auzit că Negoiță venea la blocurile oamenilor, despre asta e vorba? Primarii non-PSD nu fac asta, nu-i lasă administratorii sau care e ideea?
“Propunerile cu casele de patrimoniu bune pentru oamenii cu avere nu sunt de stânga” – ai dreptate nu sunt de stanga, nici de dreapta, sunt doar anticonstitutionale .
CONSTITUTIA ROMANIEI ART 44 (4)Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.
cînd Primarul nu umblă pe stradă, e tare la-ndemînă să-l înjuri pe net, dar dacă vine pe la tine pe la bloc, nu mai ești dup-aia vocal pe online – tre’ să i-o spui în față, cam asta-i cîștigul.
Acum 4 ani şi administratorul şi preşedintele de bloc veneau la noi şi ne tot îndemnau să-l votăm pe Oprescu că ne reabilitează blocul… orice tentativă de a-i contrazice se sancţiona cu un ,,taci din gură că tu eşti mic şi nu ştii”, continuat cu o referire la mama. Între timp, administratorul a furat un miliard de lei vechi din banii asociaţiei şi acum ne judecăm cu el, iar preşedintele e mai mult beat decât treaz… iar de când am făcut contract cu o firmă pentru a ne administra blocul, avem şi nişte panouri publicitare pe scară şi în lifturi, care ne mai reduc puţin cheltuielile comune. Ca fapt divers, câteva astfel de panouri au fost închiriate chiar de USB, dar babele din bloc tot cu Firea au votat. În timp ce stăm fără gaz de 2 săptămâni că nu vor să-şi pună detectoare de gaz, deşi legea le obligă. Dar asta e off-topic.
Singurul primar pe care l-am întâlnit faţă în faţă a fost cel de la sectorul 1… cum eu stau în sectorul 6, nu m-a ajutat cu nimic faptul că l-am întâlnit pe Chiliman într-un magazin. De fapt, chiar nu m-a ajutat cu nimic, că nici nu a cumpărat produsul pe care îl promovam eu acolo.
Despre proiectele lui ND: centura mai lată ar însemna eliminarea traficului de tranzit din oraş. Într-adevăr, e o măsură de dreapta, pe mine care nu o să-mi permit o maşină nici într-o sută de ani mă lasă rece (să fur nu ştiu şi să mă fac dator 10 ani la bancă pentru un Logan cu durata de viaţă de 5 – 6 ani nu vreau), dar, per ansamblu, reducerea de trafic din oraş i-ar fi ajutat şi pe cei fără maşini.
@Dr2005: dar despre ce trafic de tranzit prin oraș vorbim noi? Tirurile de la Constanța nu o iau pe la Universitate. Face cineva naveta Lehliu-Videle? Rămân navetiștii suburbani, pentru care o soluție mult mai eficientă este light-railul. Proiectul de PMUD, așa slăbuț cum e el, propune metrou ușor (‘light rail’) Bragadiru-Unirii-Voluntari și Leordeni-Basarab ca măsuri prioritare, plus câteva linii de autobuz rapid (‘bus rapid transit’).
Astfel de investiții deservesc mult mai multe persoane pe euro investit decât șoselele și pasajele rutiere, care sunt dedicate celor cu bani de vile la Corbeanca, Joița (saludos amigos din Joița, just in case…) etc. și joburi la Pipera sau Victoriei, un segment mult mai restrâns de populație și deja prosper.
Și pe Titulescu venea acu vreo patru ani Oprescu, să-i calmeze pe localnicii înnebuniți de traficul de pe noul pod. Cel puțin lor le-a reabilitat blocurile, aparent ca o compensație.
Totuși nu văd ce e rău în genul ăsta de democrație directă. N. Dan, C. Armand, R. Wring etc. ar trebui să facă la fel.
De curiozitate, cum rezolvați cu banii furați de administrator? Îi vindeți apartamentul?
Oprescu nu a rezolvat nimic cu niciun bloc, astea erau atribuţiile primăriilor de sector, deci cei care au rezolvat sau nu problema sunt cei de la sectoare.
Sunt multe maşini care intră pe A1 ca să iasă spre A2 sau invers (turisme şi dubiţe, nu mă refer la TIR-uri, deşi noaptea am mai prins şi TIR-uri pe la Universitate). Apoi sunt cei care merg din Băneasa în Popeşti, de exemplu.
O fi făcut trafic de influență pe la Chiliman :))
Pentru tranzitul A1-A2, nu este oricum ceva în construcție acum? Dacă traficul depășește capacitatea, introducem taxă, ca pe autostrăzile din alte țări, concomitent cu dezvoltarea unor servicii de transport mai eficiente (tren, autobuz interurban).
Pentru Băneasa-Popești, modernizare/extindere tramvai la light rail, cu transfer spre M2 (Aurel Vlaicu).
Ce e în construcţie acum pentru tranzitul A1 – A2? Lărgirea Centurii de V e în lucru, iar a celei de S nici nu e începută.
Poate nu pricep ce spui… Ca să ajungi de la punctul A1 la punctul A2, ambele situate pe un cerc, e suficient să parcurgi un singur arc de cerc, nu tot cercul.
Da, dar care din cele 2 arce să îl parcurgi? Ăla nordic e prea aglomerat, ăla sudic e praf şi pulbere (deşi cred că ăla e mai scurt, investiţiile din N s-au făcut doar pentru că stau mulţi baştani în zonă). Plus că românul e inventiv, o arde cu 100 la oră pe Splai în loc să meargă pe Centură.
Dacă arcul nordic e prea aglomerat de automobile, asta nu înseamnă că automat trebuie să-l lărgim sau să mai facem unul. Un euro investit în tranport public aduce mult mai multă utilitate pentru mai mulți oameni decât un euro investit într-o șosea doar pentru șoferi, cu o capacitate de transport mult mai mică.
Șoseaua actuală e aglomerată din cauza unui dezechilibru între cererea și oferta de transport privat, din cauza prețului zero pentru accesul la șosea. Putem introduce o „buvinietă de centură” sau putem lăsa situația așa cum e, după cum preferă șoferii, până la urmă. Dar nu văd de ce am subvenționa un mijloc de transport ineficient și poluant când avem opțiuni mult mai bune.
Nu stiu de ce HM dezinformeaza spunand “De-aceea cei mai mulți oameni sînt pe bună dreptate agasați de așa-numita luptă anti-sistem cu care a venit U.S.B.”
Fiecare are parerile, simpatiile, si antipatiile sale, dar cred ca cei care se simt “agasati de USB” sunt foarte putini. Indiferenti, desigur, sunt foarte multi.
Observ, ascult, țin minte. Oamenii vorbesc, au păreri, convingeri, simpatii – nu e greu să pun unu lângă unu și să văd că dă doi…