despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 81 – Str. Dionisie Lupu 39

… lipită de celebra casă cu calcanu-nspre Verona, avem și proprietatea asta:

IMG_0520 IMG_0521 IMG_0522 IMG_0523 IMG_0524

mai multe despre Case căzute

6 comments to Case căzute 81 – Str. Dionisie Lupu 39

 • cata

  In cladirea asta am facut un an de gradinita , prin 1969 . Era a Facultatii de medicina sau a trustului de farmacii Bucuresti ,fiind cunoscuta in cartier sub numele neoficial de ‘Farmacia”. Aceea fereastra din prima poza era de la camera de zi si avea un pervaz interior foarte mare pe care stateam sa-i astept pe ai mei sa vina si sa ma duca acasa , eram aproape tot timpul ultimul care pleca . Dupa care urma o excursie cu autobuzul 40 care intorcea la Gradina Icoanei pana tocmai pana celalalt capat de pe Barajul Dunarii .Si asta cu vechile autotuze Skoda , acelea cu motorul in interior , in fata si pe mijloc. In poza a doua unde se vad sticlele acelea goale era groapa cu nisip unde ne jucam (pana ne dadeam cu nisip in ochii si eram luati la mardeala de tovarasele educatoare.Inainte de asta facusem un alt an de gradinita la Fabrica de bere Rahova , gradinita care avea sediul in cladirea administrativa (inca este in picioare) si unde aveam un parculet care dadea spre primaria sectorului 4 , unde este rapa aceea (asta apropo de fotografiile de acum cateva zile cu fosta Bere Rahova).Iar peste tot domnea un miros atat de puternic de hamei incat cred ca de asta m-au dus ai la Farmacie dupa Bere , sa-mi revin.

 • hm

  faine amintiri, să știi!

 • Ando

  Oare va intra şi ea sub incidenţa proiectului imobiliar preconizat a se realiza aici?

 • cata

  Multumesc Cornel , ai mare dreptate !
  Iar cum intri pe Verona , spre Patria , pe dreapta , la circa 10 metri este acum un alt zid plin de picturi si graffiti. Acolo era in anii copilariei mele o cizmarie unde imi faceau ai mei ghetute cu talonete , pentru platfus . Iar vis-a-vis de cladirea fotografiata de tine , la Casa Universitarilor ne-au organizat un spectacol de final. Sunt amintiri pur personale dar poate unora le vor aduce aminte de propria copilarie , mai ales celor din anii 50 , 60 si ceva 70 , pana cand a survenit nebunia lui Ceausescu si a facut orasul asta praf.

 • hm

  De cizmăria aia parcă mai știu ceva!

 • Boros camelia

  Pacat de aceasta cladire!!imi trezeste atatea amintiri!aici,odata,a functionat o gradinita!!tare fericiti eram noi copiii in aceasta superba cladire!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>