despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cît de mare trebuie să fie covrigul?

Covrigăriile noastre-și revendică tradiții străbune… chiar dacă ceea ce cumpărăm noi cu un leu e-un flecușteț congelat care de-abia-ți ajunge pe-o măsea, tradiția e importantă.

… poate tradiția găurii, mai degrabă…

În fine, dacă vreți să știți cam cît ar trebui să fie un covrig de mare – așa, din punct de vedere tradițional, vedeți în imaginea de mai jos:

ca_20150220_021

fotografie din fantastica colecție Costică Acsinte

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

4 comments to cît de mare trebuie să fie covrigul?

  • Dumitru-Sapuna Mihai

    Fabulos !!!
    Cel putin 1940, dupa calendarul de pe perete !
    Cel putin doua etnii, cu figuri specifice vremii , poza de breasla… Parca simti aroma inconfundabila a covrigariei , care te “tragea de nas” sa cumperi… Oh , tempora !!! Oh, mores !!!
    Asta-mi aduce aminte de mirosurile-parfum ( cele mai pregnante amintiri sant cele olfactive, explica stiinta, datorita apropierii directe de creier a organului olfactiv ) ale copilariei ( prea indepartate , deja !!!).
    Respect pentru colectionar si pentru voi, “sait-istilor” , ce santeti !!!

  • Marius

    Nu inteleg. Covrigii din poza sunt mai mici sau egali cu cei de azi.

  • Eu zic ca trebuie sa fie mai mari sau cel putin egali fata de gaurile lor …

Leave a Reply to Dumitru-Sapuna Mihai Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>