despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

doar inumani

acces-demnitari

ia, să zicem că sînt cu fii-mea pe stradă, în fața unei gogoșerii; înainte mai e un om la coadă: tînăr, îmbrăcat bine, îngrijit – și omul ăsta cumpără ultimele două gogoși.

ultimele.

Nu-i nici o lege care să-i interzică asta: e dreptul lui, are bani să cumpere, poate cumpăra cîte vrea. E dreptul lui – ceva ce nu poate fi încălcat, din principiu.

Iar eu o să-i explic lu’ fii-mea de ce omul acela n-a putut să lase o gogoașă și pentru ea: fii-mea e mare, poate să-nțeleagă adevărul.

Iar eu o să vă explic și vouă ce fel de om era acela.

era un tehnocrat.

… cineva care nu este rău, ci doar inuman; cineva pentru care „principiile” sînt mai importante decît oamenii; cineva care nu disprețuiește omul, ci doar nu-l vede.

cineva inuman.

… nu m-am simțit – în ultimul an așa-zis tehnocrat – mai umilit ca om și cetățean, nici ca-n vremea comunismului; stînd la cozi, încercînd să obțin ceva de la Stat, cum niciodată n-am stat (dar, hei! – am stat la cozi fără să mai fie nevoie să vin cu copie după buletin de-acasă!)… auzind, lună după lună, cîte încă o mizerie la adresa Mamelor: despre cum dezechilibrează ele bugetul huzurind acasă pe banii Statului… înghițind milogeala publică pentru cumpărarea unei bucăți de piatră…

… atît, atît de greață mi-e.

Deocamdată oamenii au început doar să-și dea seama cît îs de umiliți.

44 comments to doar inumani

 • Puie Monta

  Zici ca ai mancat cacat dupa antena 3. Da, tehnocratii sunt aia rai, sunt inumani.
  Urmeaza sa zici ca cei umani sunt politicienii, psd-istii in special.. mai ales dragnea, ponta, ghita, sova si toata clica lor, terminand cu nastase si iliescu.
  Ei sunt umani, ai vazut cat se preocupa de soarta mamelor si a pensionarilor.
  Futu-ti mortii ma-tii de jigodie…

 • Cornel S

  @Puie Monta
  Certitudine: esti un prost!
  Probabilitate: nu ti s-a spus asta si nici nu ti-ai dat singur seama…
  Perspective: niciuna. La prosti nu exista asa ceva…

 • Ando

  @Puie Monta:Şterge-te la gură şi…trage apa!

 • hm

  Fiind prost, domnul Monta nu înțelege că nu am făcut comparație.

 • dragos b

  Premierul tocmai s-a lăudat minţind sfruntat cu “SPITALE NOI”, ca şi cum ar fi proiecte noi, pentru care a obţinut domnia sa, ori echipa pe care o conduce, alocare de fonduri europene. Realitatea este complet alta: proiectul celor trei spitale regionale (Iaşi, Cluj, Craiova) datează din 2014, anunţul iniţial fiind (Bănicioiu) că vor fi construite integral cu fonduri europene. Ş.a.m.d.

 • Marius

  Urmaresc de ceva timp blogul dar e prima oara cand postez ceva .. imi pare rau sa va spun dar sunteti un batran comunist. Si mie mi-e greata de votantii PSD pacat ca n-am blog “pur si simplu despre BUCURESTI” in care sa-mi exprim parerea.

  Ce legatura are gogoasa cu tehnocratu’? Sau faptul ca ati stat la cozi (fara sa dati un context de altfel unde cand cum si de ce) cu faptul ca este guvernul tehnocrat? Guvernul asta a incercat sa simplifice lucrurile, in caz ca functionarii de la stat nu reusesc sa se scape de niste obiceiuri comuniste-birocrate pe care le au de 50 de ani cu ce e vina guvernului? Guvernul nici macar nu poate da afara gramada de incompetenti din sistemul de stat.

  Ziceti de mame, ce parere aveti ca cea mai mare indemnizatie dupa noua lege e 35000E? Si e pentru un tata, nu mama? ( http://www.mediafax.ro/social/cea-mare-indemnizatie-cresterea-copilului-dupa-eliminarea-plafonului-35-000-euro-luna-ministerul-muncii-dupa-numai-luna-inregistreaza-dezechilibru-situatia-dezbatuta-public-15661042 ) E corect nu e corect? Poate e corect, nu stiu, dar este o suma imensa, din care ar putea fi crescuti multi alti copii care chiar au nevoie. Poate ar fi buna o limita maxima nu?

  Aveti vreun prieten/cunoscut care a fie cercetator? Stiti ca cercetarea e unul dintre cele mai importante domenii, si motivul pentru care SUA, Japonia sau chiar China ne-au luat-o cu mult inainte? Ce parere aveti daca va spun ca eu am un astfel de prieten si se bucura ca odata cu tehnocratii au venit zeci de noi proiecte blocate din dezinteres de vechea guvernare, in plus acum este scutit de impozit?

  Exemple ar fi nenumarata “de ce tehnocratii astia scarbosi sunt mai buni decat PSD/PNL & CO, pacat ca aveti ochelari de cal.

  Multa sanatate!

  • hm

   O să răspund imediat ce-o să am un pic de timp – ca să n-o fac în fugă. Mulțam!

  • hm

   Acum, se va răspunde.
   Sintagma bătrîn comunist – este o murdărie. S-ar putea să fiu suficient de bătrîn ca să fi putut pune ștampila de mai bine de 35 de ori pe altă căsuță din buletinul de vot, decît cea cu trandafirii. N-are a face cu cine votezi, ci doar ce fel de om și cetățean ești: și aici, și doar aici, treci testul.

   Nefiind genul de persoană care își flutură chiloții în fața publicului, nu mă văd dator să descriu în detaliu interacțiunile mele ori ale apropiaților cu aparatul Statului.

   Funcționarii de stat ori locali ca interacționează cu noi cu siguranță muncesc din greu, iar cine vorbește despre faptul că la Stat “se stă” nu cunoaște CÎT se lucrează la Stat.

   Un Stat care nu se cacă pe oameni, văzînd că aceștia formează o coadă, caută (1) pe termen lung să reducă motivele pentru care cheamă oamenii la coadă și (2) pe termen scurt să mai deschidă un ghișeu pentru oameni.

   Legat de Mame: orice mojicie la adresa lor este semn de lipsă de umanintate. Dacă o mamă (sau tată, noi nefăcînd diferențe între părinți) are dreptul să primească un milion de euro indemnizație, dreptul nu se negociază.

   Legat de cercetători, da, îi cunosc nemijlocit. SUA și Japonia, săracele de ele, n-au avut răbdare să ne-aștepte.

   legat de ultima frază: după cum s-a mai spus, nu se face comparație în acest material.

   • Marius

    Sintagma ‘inumani’ e o si mai mare murdarie. La fel si atacurile la adresa tehnocratilor fara argumente, in momentul in care despre ‘ceilalti’ nu ati avut nimic atat de grav de spus (va urmaresc blogul de vreo 2-3 ani cred). Nu ati adus nici in raspunsul de mai sus vreun argument.

    35000E nu ‘ se cuvin’, totul este in functie de legislatie si cum a fost ea scrisa. Un om care primeste 35000E indemnizatie, avea vreo 50000E salariu .. la banii aia nu ai nevoie de ajutor de la stat. O limita maxima TREBUIE sa existe in felul asta mare parte din acei 35000E se pot duce spre alte familii si alti copii care chiar au nevoie de acesti bani. Incercati sa ganditi uman, nu ‘tehnocrat’ va rog eu frumos.

    Va rog vedeti si raspunsul meu de mai jos, o sa-l reproduc aici:
    <>

    Daca va deranjeaza ca sunteti numit ‘comunist’ poate si pe altii ii deranjeaza sa fie numiti ‘inumani’.

    • Marius

     Acesta era raspunsul, pentru ca se pare ca nu a mers ‘citatul’

     Hai sa va explic cum vad eu treaba: guvernele de pana acum au perpetutat situatia cu umilirea cetateanului prin tinutul la cozi nesfarstie. Am stat si eu la ele. Totusi domnul hm nu are nimic de spus despre ele, despre ‘ceilalti’, oamenii politici. In schimb cand vin tehnocratii si incearca macar sa schimbe un pic lucrurile prin eliminarea unor costuri si drumuri suplimentare, atunci sunt … inumani? Pai daca ei sunt ‘inumani’ atunci ceilalti cum sunt? niste monstri diabolici? Ma scuzati, dar ‘logica’ asta cu ‘tehnocratii inumani’ pare puternic influentata de mass-media pro-PSD unde logica si faptele nu conteaza, doar aruncatul cu rahat.

     • hm

      Argumentele au fost livrate de cîte ori a fost nevoie.

      …anul ăsta cozile au fost mai mari ca oricînd, dar s-or fi dus comuniștii să stea la cozi, din nostalgie, doar ca să păteze imaginea guvernului.

 • dragos b

  Eu îs un tânăr comunist aşa că vă spun că-ntr-adevăr guvernul Cioloş a simplificat. Acum se stă la aceleaşi cozi numai că fără copie după buletin.

  • hm

   Celor care se bucură că nu mai e nevoie de copie după buletin li s-a opus minutul în plus necesar funcționarului care face copia respectivă la copiatorul din interiorul ghișeului.

   • Marius

    Si mersul pana la notar, si plata banilor pentru copia legalizata, ati pus si alea in calcul?

    • hm

     nu se discută de copia legalizată, ci de cea simplă.

     • Hm, încearcă tu să găseşti un copiator în apropierea unei instituţii care, de obicei, solicită copii după acte… dacă îl găseşti, sub 1 leu pe pagină nu scapi. Dacă ai 20 de pagini deja decartezi 20 lei, în condiţiile în care un copiator profesional are un cost de imprimare de 3 – 4 bani pe pagină, iar unul mic (în genul multifuncţionalelor pe care mulţi le avem acasă) are un cost de vreo 15 bani. Plus că poate nu înţelegi exact după ce acte trebuie să faci copii sau, pur şi simplu, uiţi să faci o copie. Aşa, dacă actele se copiază la ghişeu, rezolvi problema chiar elegant, nu mai zic că e şi mai ieftin.

      Aştept cu mare interes şi extinderea posibilităţilor de plată a diverselor taxe, tarife şi amenzi prin internet banking, fără a mai fi nevoie să las între 2,5 şi 5 lei Poştei Române pentru operaţiunea asta sau 7 – 8 lei unei bănci.

 • Nu îmi dau, oricât m-aş chinui, seama ce problemă e că omul respectiv a luat ambele gogoşi. Da, în comunism se dădeau multe pe cartelă ,,ca să ajungă la toată lumea”, dar ăsta nu mi se pare un model bun.
  Mi s-a întâmplat şi mie ca persoana din faţa mea să ia ultimul produs, ba chiar să se bage în faţa mea la coadă şi să îl ia.
  Pe de altă parte, am luat şi eu ultimii covrigi spre supărarea celui din spatele meu, care m-a şi apostrofat că ,,hai domne’, i-ai luat pe toţi!” Păi ce era să fac dacă am 3 colegi în birou şi am luat 4 covrigi (1 pentru fiecare), să fac foamea ca să ajungă covrigii la toată lumea?
  Se merge pe principiul primul venit, primul servit. Dacă tu te trezeai cu 1 min mai devreme, ajungeai la gogoşerie înaintea ,,tehnocratului” şi-i suflai preţioasele gogoşi (măcar erau cu ciocolată?).

  Pentru că am deviat în off-topic, întreaga idee de capitalism se bazează pe faptul că fiecare poate să obţină ce poate după pregătirea, munca şi conştiinciozitatea sa. De exemplu, dacă ştii că gogoşile se vând bine, nu te duci la sfârşitul programului să le iei. Nu aştepţi să îţi reglementeze statul producţia de gogoşi, ca să fii sigur că apuci şi tu.
  La polul opus, comunismul îţi spune că toţi sunt egali, deci gogoşile se dau pe raţie, una de căciulă, să ajungă la toţi. Numai că acelaşi comunism o să favorizeze pilele şi relaţiile (pentru că toţi or să vrea mai mult de o gogoaşă), aşa că tu tot n-o să ai gogoşi, în vreme ce gogoşeria o să le vând prin spate, la suprapreţ, fostului tehnocrat ajuns între timp mare activist la partid. Asta ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi de la Dragnea & co. … se pare că nimeni nu vede faptul că un infractor dovedit şi condamnat mai are câteva luni şi ajunge premier.

  Văd iar poza aia cu uşa de acces… ce nu ştie Hm şi nu ştiu mulţi, e că după uşile astea e un post de pază şi un turnichet sau o uşă cu cartelă, prin care intră angajaţii. E oarecum logic că nicio instituţie nu o să facă 100 de registraturi sau de ghişee de relaţii cu publicul, să aibă câte unul la fiecare uşă (vă daţi seama ce ar însemna asta la Casa Poporului?). Dacă nu scria pe uşi pentru cine e accesul, intru toţi pe acolo să caute registratura… şi ajungeau la poliţai şi la turnichet şi făceau cale întoarsă, eventual mai şi înjurau că n-au nimerit. Aşa e simplu… unde e acces demnitari probabil nici post de pază nu e, doar turnichet (eventual unul mai barosan, să nu poată fi sărit, dublat de un lift care porneşte doar dacă pui cartela), unde e acces angajaţi e post de pază şi turnichet, unde e acces vizitatori e şi registratura.
  De exemplu, la noi la MT e Registratura la poarta G, iar cea a societăţilor e la poarta A. Logic, la alte porţi n-ai ce să cauţi dacă nu eşti angajat.

 • Marius

  Si, domnu tanar comunist, stati acolo la coada cu domnul hm si injurati impreuna guvernu tehnocrat? ‘Dom’le ce bine era pe vremea celorlalti, n-au fost cozi 25 de ani si acu vin tehnocratii sa strice tot. Si imi placea asa de mult sa dau banii pe copii legalizate, mai ma bagam si eu in seama cu asistenta notarului …’ 🙂

 • Cornel S

  @ Marius:
  D-le Marius, doresc sa va transmit ca nu sunt, de fel, admiratorul fara rezerve al titularului acestui blog, opiniile mele contrare putand fi relativ facil de evidentiat pe aici… In acelasi timp, nu pot sa nu apreciez munca si determinarea omului asta (pe care nu-l cunosc si se pare ca e mult mai tanar ca mine, nici eu nefiind prea batran sau prea tanar, nu stiu care-i ordinea…) de a descoperi si pune in valoare lucruri valoroase pentru unii (printre care ma numar), total prostesti, poate, ma tem, pentru majoritatea…
  Asadar, domnule, sa trecem la a spune ceea ce cred ca trebuie spus:
  – aveti gura plina de comunism, de care ii invinovatiti pe altii, cu siguranta ca stiti si cand sunt tineri comunisti, si cand sunt batrani in aceasta calitate (dumneavoastra stiti tot…);
  – aveti sentimente de greata fata de votantii unui partid (fie el din intotdeauna cel mai mare). Exista vreo posibilitate ca dumneavoastra sa realizati ca viceversa poate fi valabila? Aia cu greata…Asta ca sa vorbim de prostia unui om (adica dumneavoastra) care se vrea examinatorul unui esantion de oameni care nu voteaza ce vrea muschii unuia „tanar si liber”, ca dumneavoastra;
  – „functionarii de la stat nu reusesc sa se scape de niste obiceiuri comuniste-birocrate pe care le au de 50 de ani”… Ce inseamna obiceiuri comuniste-birocrate? De unde va suna cunoscut termenul asta? De unde veniti… Parintii si neamurile dumneavostra au fost disidentii regimului de atunci? Spuneti-ne ca sa stim cum sa va pretuim mai mult decat va pretuim acum…

 • Marius

  Domnule Cornel va zic de la inceput ca n-o sa va raspund la intrebari, nu are sens, nu vreau sa intru intr-un joc de atac-contraatac. Cred ca raspunsurile mele au fost mai ‘soft’ decat mizeriile scrise in post-ul la care am raspuns .. nu stiu daca observati ca incepe cu ‘inumani’ si pe la sfarsit ‘mi-e greata’ despre niste oameni fara drept la replica, si fara vreun argument solid (o comparatie cu .. o gogoasa?).

  Hai sa va explic cum vad eu treaba: guvernele de pana acum au perpetutat situatia cu umilirea cetateanului prin tinutul la cozi nesfarstie. Am stat si eu la ele. Totusi domnul hm nu are nimic de spus despre ele, despre ‘ceilalti’, oamenii politici. In schimb cand vin tehnocratii si incearca macar sa schimbe un pic lucrurile prin eliminarea unor costuri si drumuri suplimentare, atunci sunt … inumani? Pai daca ei sunt ‘inumani’ atunci ceilalti cum sunt? niste monstri diabolici? Ma scuzati, dar ‘logica’ asta cu ‘tehnocratii inumani’ pare puternic influentata de mass-media pro-PSD unde logica si faptele nu conteaza, doar aruncatul cu rahat.

  • hm

   domnul hm n-a putut (asta e! nu l-a dus capul să fie disident) să se ia de umilirea oamenilor pe vremea comunismului.
   domnul hm n-a știut (asta e! a-nvățat greu cum e democrația) să se ia de umilirea oamenilor de pe vremea anilor 90
   domnul hm n-a vrut (asta e! a zis să le dea șansă după șansă) să se ia de umilirea oamenilor de pe vremea schimbărilor de după anii 90.

   domnul hm n-a fost în stare să deschidă gura cînd a trebuit, dar tot acest domn hm, cînd vede pe cineva care se cocoață și sîsîie că va face ceva pentru oameni… și dup-aia nu face nimic pentru oameni… uite că s-a săturat-

   • Marius

    Domnu’ hm trebuia sa deschida gura pe vremea lui Ponta ca si el v-a tinut la coada. Acu va luati de ‘tehnocrati’ ca e la moda. Veti avea posibilitatea sa fiti la fel de vocal si cu Dragnea prim-ministru.

    Din punctul meu personal de vedere guvernul tehnocrat a fost cel mai inclinat spre oameni, deschis spre comunicare si plin de bun simt din tot ce am avut dupa revolutie. Dar fiecare vede ce vrea, unii stau sa planga ca n-au reusit intr-un an sa schimbe toate mentalitatile si procesele opace intrate in sange de pe vremea comunistilor. Unii ca mine stau sa planga ca o sa revenim curand la guvernele politice care umbla doar dupa voturi.

    Cu asta eu personal am incheiat discutia pe aceasta tema, cine are ochi sa vada, vede si urechi de auzit, aude. Sanatate!

    • hm

     slavă Cerului, domnul hm gîndește singur și vede cu ochii lui, cît despre “modă” e suficient de bătrîn (chiar dacă nu comunist) încît să nu fie nici în modă, nici deasupra ei.
     Și-l și doare-n cot să fie simpatic.

     Și așa cum vede el lumea din jur, vă zice tuturor că va urma o campanie disperată, și partea neștiută-i că nu PSD e disperat să ajungă iar la putere, ci tehnocrații ăștia sînt disperați să rămîie acolo.

 • Marius

  Am zis ca inchei cu tema asta dar ati dat atea raspunsuri ca ar fi lipsa de respect sa nu dau si eu un ultim raspuns.

  Daca vreti sa injurati pe cineva, injurati-va concetatenii. Iata: http://www.infoaries.ro/copia-legalizata-dupa-buletin-sau-cazierul-judiciar-pe-cale-de-disparitie/ . Citat din articol: cea mai mare parte a masurilor incluse in acest pachet raspund sugestiilor primite din partea cetatenilor prin intermediul platformei online de consultare publica „maisimplu.gov.ro”, prin intermediul careia s-au primit peste 3.300 de propuneri si aproximativ 32.000 de persoane care au sustinut propunerile deja postate.

  Asta e, daca unii cetateni au considerat ca nu mai vor sa vina cu copia de buletin (legalizata sau nu) de acasa si au propus acest lucru .. guvernul inuman tehnocrat a ascultat de cetateni. Daca aveti propuneri de imbunatatire, oferiti-le guvernului care urmeaza poate va asculta si ei 🙂

  Eu personal va includ in categoria ‘hater’, nimic nu e bine, daca schimbarile nu se produc instant atunci va apuca ‘greata’ de atata ‘inumanitate’ si aruncati vina pe cine va este mai la indemana.

  Bine ar fi sa mai avem guvern tehnocrat inca vreo 4 ani macar dar din pacate cred ca va inselati amarnic cu PSD-ul. Timp de un an au tavalit tehnocratii in noroi si s-au albit pe ei, a fost o strategie bine gandita, care se pare ca a avut roade (vezi opiniile de pe aici).

  In rest, la cat mai mult ‘Matty’ sincer e printre putinele lucruri care ma mai fac sa urmaresc acest blog in rest va cam place sa aruncati cu noroi in orice ar putea insemna macar o schimbare pentru romania/bucuresti (vezi tehnocrati, zone pietonale etc.).

 • Cornel S

  @Marius: In conditiile in care constat ca ati inteles tot ce v-am adresat, va doresc sa va faceti bine! Nu-i greu, o sa vedeti, trece cu varsta…

  • Marius

   Ce-i drept m-ati nimerit, sunt cam racit. Dar sper sa treaca in cateva zile, nu odata cu varsta. Si nu sunt atat de tanar pe cat credeti, doar privim lumea diferit. Imi pare rau ca v-au deranjat atacurile mele cu ‘comunisti’ si cele la adresa ‘celui mai mare partid’ dar consider ca postarea la care am raspuns foloseste niste cuvinte mult mai urate care pare nu va derajeaza doar pentru ca impartasiti opinia.

   O zi buna!

 • db

  Eu am toată încrederea într-un guvern în care şeful Corpului de control este fostul consilier şi avocat al lui Traian Băsescu! Vrednic este!

 • dragos b

  Băi, şi mi-a mai plăcut la tehnocraţi cum ascuns moartea celui ars ţi trimis în Bulgaria. Cică, sanchi, pentru a-i proteja intimitatea. Dar când l-au trimis cu surle şi trâmbiţe nu se punea problema de intimitate.

 • dragos b

  Ministrul Agriculturii: Dacă s-ar scumpi mâncarea, am arunca mai puțin
  Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, face din nou o declaraţie controversată: spune că una din soluţiile pentru reducerea risipei de alimente ar fi scumpirea mâncării. Ministrul este de părere că românii nu apreciază alimentele la adevărata lor valoare, de aceea cumpără prea multă mâncare, apoi o aruncă.

  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ministrul-agriculturii-daca-s-ar-scumpi-mancarea-am-arunca-mai-putin-575555

 • hm

  înseamnă că de-aia cumpără mai ieftin de la unguri și de la bulgari, ca s-arunce tot mai mult la pubelă.

 • dragos b

  Tehnocraţie, ani de bucurie…

  Sidonia Bogdan
  1 hr ·
  Bogdan Licu, cel care a furat un capitol intreg din cartea judecatorului Cristi Danilet, pentru teza sa de doctorat, care vizeaza- ce ironie- coruptia, este propus de ministra Raluca Pruna, pentru inca un mandat de adj al procurorului general, potrivit Romania Curata.
  Tot Pruna este cea care i-a si prelungit provizoriu mandatul, la inceputul anului, ca nu cumva Licu sa piarda postul din MJ.
  Conexiunile in sistem ale lui Licu, doctorand si apropiat al lui Oprea, sunt arhicunoscute in lumea justitiei.
  Din cauza relatiilor lui, textul meu despre plagiatul grosolan, desi avea absolut toate vocile, inclusiv declaratia lui Licu in exclusivitate, a fost refuzat pentru publicare in Rl.
  Dupa ce mi-am aruncat textul pe Facebook, au preferat sa faca o stire de 500 semne dupa Hotnews, ca sa scoata cumva camasa, desi textul meu aducea si alte informatii noi.
  E incredibil cum acest personaj ramâne in picioare, dupa atatea controverse care il trag in jos.

 • hm

  Vezi că citatul tău nu are ghilimele…

 • radu

  toamna 1988, timișoara. împreună cu câțiva colegi proaspăt recruți, sub conducerea caporalului oprea (din vâlcea, nu contează asta, dar eu nu am uitat) ne deplasam la spitalul militar ca să .. nu mai știu ce formalități. la ieșire, ne-am abătut pe la o covrigărie. aproximativ pe aici. https://www.google.ro/maps/@45.7515982,21.2243642,3a,75y,310.5h,91.09t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCQGc0xaKL_hOTFegIScLdw!2e0!7i13312!8i6656
  după câteva săptămâni cu mâncare de armată, covrigii proaspăt scoși din cuptior exercitau asupra noastră o atracție sexuală și nimic mai puțin. ne-am așezat la coadă, iar după ce caporalul oprea și-a luat porția de covrigi ne-a dat ordin să evacuăm încăperea. 28 de ani am crezut ca to’arășu caporal era o jigodie. astăzi îmi dau seama că greșisem. era de fapt un tehnocăcat.

  ps- am ajuns la timișoara în vara 1990 și desigur am mâncat covrigi de acolo. când am revenit iarăși, în 1999, covrigăria nu mai era de găsit. cred că era un flanco sau ceva. cu siguranță a fost mâna celor 15000 de specialiști.

 • radu

  toamna 1988, timișoara. împreună cu câțiva colegi proaspăt recruți, sub conducerea caporalului oprea (din vâlcea, nu contează asta, dar eu nu am uitat) ne deplasam la spitalul militar ca să .. nu mai știu ce formalități. la ieșire, ne-am abătut pe la o covrigărie. aproximativ pe aici. http://tinyurl.com/zgrgddw
  după câteva săptămâni cu mâncare de armată, covrigii proaspăt scoși din cuptior exercitau asupra noastră o atracție sexuală și nimic mai puțin. ne-am așezat la coadă, iar după ce caporalul oprea și-a luat porția de covrigi ne-a dat ordin să evacuăm încăperea. 28 de ani am crezut ca to’arășu caporal era o jigodie. astăzi îmi dau seama că greșisem. era de fapt un tehnocăcat.

  ps- am ajuns la timișoara în vara 1990 și desigur am mâncat covrigi de acolo. când am revenit iarăși, în 1999, covrigăria nu mai era de găsit. cred că era un flanco sau ceva. cu siguranță a fost mâna celor 15000 de specialiști.

 • Ando

  @radu: Din punctul meu de vedere, n-ai greşit. Caporalul oprea era,în primul rând, o jigodie !!! Că, între timp, a ajuns şi un tehnocăcat, asta e altceva…
  Un an bun îţi doresc!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>