despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de ce-am ajuns să-mi fac tîrguielile-n Kaufland

… din vara asta am un Kaufland în capu’ străzii.

Și, deși-s în continuare dușmanul ideii de-a te duce-n hipermarket „pentru o pîine”… îi înțeleg pe cei ce-o fac!

E mai ușor să te-oprești seara-n Kaufland „pentru o pîine” decît să te duci în Mega! Nu doar pentru că-i mai ieftin, ci pentru că-n Kaufland stai mai puțin la coadă: la casă merge mai repede un cărucior plin din Kaufland decît un coș pe jumate-plin din Mega.

18 comments to de ce-am ajuns să-mi fac tîrguielile-n Kaufland

 • Cristian Ioan

  ???
  Nu sunt fan Mega Image, dar “shopingaurile” sunt peste tot, de la mine ajung foarte usor pe jos la doua shopingauri, distanta pina la un Mega mare sau Kuafland este considerabil mai mare.
  Probabil ca ai perfecta dreptate cu “la casă merge mai repede un cărucior plin din Kaufland decît un coș pe jumate-plin din Mega”, numai ca seara cand ies „pentru o pîine” exact asat cumpar: doua sticle de apa, o paine, doua iaurturi, servetele … cosul nu este este plin nici macar pe un sfert!

 • hm

  seara, taman cînd lumea-i amețită și se mocăie, e de vis la Mega…

 • Dan

  Zilele trecute am facut comanda la Cora Drive, ocazie cu care mi-am amintit de ce am renuntat sa le mai vizitez magazinele. Ca n-au (mai) avut lapte de care am vrut noi e una – ne-au adus alta marca, dar cu termen de expirare in 5 zile. 4 cutii! Bine ca am putut folosi miile de puncte de fidelitate acumulate in prima parte a anului si ca au putut sa livreze a doua zi. Altfel, ramane in continuare asa: http://i.imgur.com/VyJjbom.jpg

 • hm

  Bulangiii din Mega vând marca mea de pâine numai cu expirare peste două…trei zile.
  La buticuri, cu expirare peste o săptămână.

 • Dan

  … la Cora nici nu o mai au in oferta, boiereasca alba de Vel Pitar care e de gasit aproape oriunde. Iar daca e sa continuam, cateva luni am jucat practic la loterie cu ouale si cu carnea din Cora, de stau stramb si ma gandesc daca nu cumva economisesc bani din reglajul termostatului de la frigidere.

 • hm

  de treaba asta-i suspectam pe cei de la Billa Liberty, ale căror mezeluri erau mereu pline de transpirație, de la variațiile de temeperatură.

  (nici Kaufland n-are boierească; iar orice butic din oraș o vinde cu 50 de bani mai ieftin decît Mega Image)

  • George

   Vel si Titan sunt pe toate drumurile, in schimb la Kaufland au paine cu nuci sau prune tocmai de la Braila. Si Boromir cu cartofi. Noi suntem amatori de paini “atipice”:) cand ajungem in alte orase ne intoarcem de fiecare data cu 2-3 paini “locale”. Era una banala, alba feliata la 2 lei de la Brasov…buna fu!

 • hm

  Mă bucur că pâinea brăilenilor are succes! E foarte bună, bună pur și simplu, nu doar pentru prunele alea (cu nuci încă n-am luat!)

 • George

  Vrand-nevrand, mai ajung la Issa Cutitul de Argint pentru painea 100% secara de Vel Pitar (cu conditia sa nu expire “maine”). E singura paine Vel cu care se lauda ca nu a fost niciodata congelata. Sa inteleg de aici ca alte paini Vel au fost congelate (si vin probabil din import) ?

 • hm

  mi-e greu să cred că importă pîinea, avînd atîtea fabrici și nefiind într-un grup internațional, dar asta nu-i relevant.

  Pîinea n-ar trebui să fie congelată, dar nu știu cum se păstrează în depozitele magazinelor. Uneori o cumperi rece.

  Singura explicație o fi legată de aluatul folosit, deși iar nu înțeleg ce-ar folosi aluat congelat, precum covrigăriile…

 • Filip

  De câteva luni suntem vecini de stradă, probabil. Eu prefer Mega pentru chestii scurte fiindcă nu trebuie să navighez toată parcarea Kaufland, plus eventual încă 100 de metri printre rafturi. Sunt unele ore când e coadă la Mega, într-adevăr, și mai au chestii la limita expirării.

 • hm

  înseamnă că-i o stradă bună, nu?

  Mai contează și pe ce parte vin acasă, de fapt e un criteriu foarte serios 🙂

  • Filip

   Hehe, strada era bună dacă avea trotuare pe toată lungimea, dacă pe trotuarele existente nu erau mașini parcate, dacă limita de viteză era impusă pe toată lungimea străzii și dacă această limită de viteză era respectată de toată lumea.

   • hm

    A fost singura stradă din cvartal fără gropi, îndeajuns de lată ca să se poată circula iute, și mai face și pe „rocada“ când Ferentariul e gâtuit (nu știu dacă waze o mai recomanda, dar lumea s-a-nvatat)…

    • Filip

     Da, ăsta e defectul ei major, că leagă Calea Rahovei de Șos. Sălaj, funcționând ca alternativă la Calea Ferentari. Probabil la un moment dat automobilele de pe trotuar vor trebui mutate pe carosabil, obținând astfel un spațiu sigur de deplasare pentru pietoni, precum și reducerea vitezei mașinilor, datorită îngustării carosabilului.
     Apropo, destul de bună pizza de pe stradă, mai ales că vine foarte repede.

 • George

  Si totusi importam paine congelata…

  http://www.digi24.ro/stiri/economie/exportam-grau-si-importam-paine-congelata-549971

  Secara 100% de la Vel este singura pe care scrie ca nu a fost anterior congelata. De ce nu se lauda cu asta pe toate ambalajele ? Iar cei de la Vel sunt un fel de “corporatisti” intr-ale panificatiei, asa ca n-ar fi de mirare sa recurga la solutii “moderne” de optimizare a costurilor

 • hm

  numa’ la asta nu m-am gîndit…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>