despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trofeul București

img_5107

de-a lungul vremii, n-am avut multe de cîștigat de pe urma tradiției ca oamenii de frunte ai Capitalei să se-angajeze la treburi mai mari și mai grele, în folosul întregii Țări…

Prin ’96, l-am ales pe Ciorbea… și ne-am ales cu Lis. Nici zece ani mai departe, realegîndu-l pe Băsescu, am continuat cu Videanu. Cu toate astea, în 2012 n-am vrut să ne salvăm Bucureștiul, votîndu-l pe felcerul Oprescu Președinte.

Istoria se repetă.

Capitala-i sacrificată iară: eu așa văd.

Gîndiți-vă la toate lucrurile pe care le-ar fi putut face Nicușor Dan din iunie-ncoace dacă tot efortul de-a bate Țara-n lung și-n lat, căutînd să înjghebeze un nou partid, ar fi pus în slujba celor care l-au ales!

Care l-au ales să facă ceva pentru București, înțelegi matale.

Povestea continuă.

Toamna asta Nicușor Dan strînge semnături să intre-n Parlament: o desfășurare fantastică de forțe.

Cum ar fi fost ca toate forțele astea să fi fost în folosul Bucureștiului, oraș care și-a pus speranțele să fie salvat?

… păcat.

25 comments to trofeul București

 • Dan

  E vorba de criza de resursa umana de prin partidele non-PSD; am mai ales parca pe cineva care promitea 15,000 de specialisti care s-au volatilizat dupa alegeri, fiind nevoit sa-l puna premier pe primarul de atunci al orasului in care traim.

 • Nu mai e Firea primar în București cu majoritate PSD-ALDE? Ce vrem să facă Nicușor, ce poate să facă Nicușor altceva decat … gargară?

  Lasă-l să se plimbe, să încerce altceva pentru oamenii pe care vrea să-i reprezinte, poate are alte șanse. Câteva corturi și postări pe Facebook = “desfășurare fantastică de forțe” – e o glumă, desigur.

  • hm

   deci, dacă sîntem de acord că nu poate face decît gargară-n București, de ce să-i acordăm șansa să fac gargară-n Parlament?

   • Păi se prezintă la şedinţe, unde nu e lăsat de PSDişti să ia cuvântul (vezi faza cu Baba Cloanţa)… când PSD joacă atât de murdar, ce poţi să faci?

    S-o fi judecat procesul prin care CGMB a fost dat în judecată pentru că nu a permis consilierilor USB să participe în comisii?

 • Dacă pornești de la premisa că tot PSD + ALDE vor fi în Parlament, poți ajunge la concluzia asta. Alți oameni pot avea alte ipoteze și ajung la alte concluzii.

  Eu zic că mai bine decât un Parlament care fură cu nesimțire, mai bine unul care face gargară. Dar asta e doar opinia mea 🙂

  • hm

   întrebarea rămîne; îl pot crede pe cuvînt c-o să vrea să facă ceva bine-n Parlament, dar pe ce mă bazez?

   Știți ce-i trist, dar trist rău? Că la categoria “consilier general” s-ar putea ca Dan să fie mai slab decît Firea la categoria “primar”.
   Și nici măcar nu mă bucur de asta, chiar deloc, deloc.

   • Interesant … La Firea, pe ce te bazezi? 🙂

    • hm

     Eu încă îi dau credit doamnei Firea. În cele câteva luni de când e primar nu au fost mari acte de corupţie la nivelul Bucureştiului şi e un lucru pozitiv. E drept, nu au fost mari decizii luate. Se vede că doamna Firea nu cunoaşte administraţie, însă acum învaţă. E un lucru rezonabil

     cine să fi zis asta?

     • Ely

      Da faza cu RADETul si insolventa ce e? “Eroarea materiala” si preturile super umflate la echipamente medicale pentru spitalele din Bucuresti? ANL-ul ei nou? Inca nu au fost “mari acte de coruptie”, doar se pregateste terenul.

      Plus noua comisie care ar trebui sa se ocupe de consolidarea cladirilor din Bucuresti. S-a aprobat infiintarea ei, dar fara organigrama, faraun plan de management, fara absolut nimic. Firea mimeaza actiunea.

 • Deci prin tranziție înseamnă că Firea merită ocazia de a învăța (e “rezonabil”), dar Nicușor nu (“pe ce ne bazăm”).

  Ne bazăm de exemplu pe faptul că virgulele “mutate cu 3 zerouri mai încoace” la bugetele pentru spitale nu sunt “mari acte de corupție” pentru că s-a revenit asupra lor. Ca urmare a sesizărilor consilierilor USB. Nicușor se plimbă, dar oamenii lui o țin pe Firea cinstită. E un fapt. Ne putem baza pe el. Sau, nu.

 • hm

  … avem pe ce să ne bazăm.
  Zece ani de „salvat“.
  După care… pauză.

  • Dacă expunerea [ducând la evitarea] unei fraude de milioane la bugetul Bucureștiului e “pauză” … s-avem pauze lungi și dese, zic 🙂

 • hm

  nici măcar voi nu credeți asta-

 • Uite cum se vopsește cioara PMB: http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6398

  Vrei să credem asta mai degrabă? Chiar ne cred așa de tâmpiți?

  PS Eu sunt un “ne-votant” la bază dar după ce văd chestii precum cea de mai sus încep să am preferințe … cu gargaragiii.

  • Vlad

   Citez din comunicatul PMB: “- este vorba despre o eroare materiala care, din pacate, nu a fost sesizata initial nici de catre managerii spitalelor care si-au asumat, sub semnatura, preturile estimate. Ulterior, aceste erori au fost identificate si corectate.”

   Wow! La aceste precizari ale PMB mai intai iti vine sa razi, apoi sa plangi. A fost “doar” o eroare, asumata si de managerii spitalelor.

   De cate ori vi s-a intamplat, stimati cititori sau autori ai simplybucharest, sa primiti salariul cu o eroare de 3 zerouri in plus? Sau macar un bonus sau o prima de 1000 de ori mai mare decat ar trebui, dintr-o mica greseala? Asa e ca niciodata? Pe de alta parte ar trebui sa acceptam ca erori de genul asta se mai intampla din cand in cand daca vin din partea PSD si ALDE, nu?

   • Vlad

    Ca sa fie clar, sunt de acord cu Adrian, care pune problema foarte bine.

    • hm

     deci nu contează defel că s-a dovedit c-a fost o eroare?

     Dar, da, astfel de erori se petrec curent. Bunăoară, mie, pentru fiecare articol în contra lui Nicușor Dan, îmi revine (la alegere) un kilo zahăr, o sticlă de untdelemn sau un pește de sticlă frumos de pus în bibliotecă.
     Săptămîna trecută – că de-asta m-apucasem să zic – în loc de peștele de sticlă mi-au dat zece cutii cu macrou în sos tomat, valabile pînă-n 2018!

     • Vlad

      Conteaza in sensul ca n-ar fi fost furt, ci doar incompetenta si neglijenta. Dar poti fi sigur? La adapostul multor astfel de neglijente sifonariile pot trece mult mai usor neobservate.

 • hm

  Păi, cunoscînd cît de cît situația din anumite spitale, da – este o posibilitate foarte mare să fie adevărul-adevărat.
  Cu siguranță acoperind nevoi certe…

  Ca detaliu delicios, imediat după duda respectivă a fost circulată pe net o mică înfierare a acestor cheltuieli, unde se comparau mere cu pere (cum ar fi, aparate cu denumire generică comună (de exemplu ecograf) dar destinate unor secții și specializări diferite – și „mirare” că au prețuri diferite; da – au.)

 • ely

  O precizare: iunie-august au fost luni in principal de vacanta, inclusive la PMB si CGMB, pentru ca deh, institutie de stat. Adica USB a facut cam la fel de multe ca si ceilalti consilieri.

 • Filip

  Ultimele două sondaje de opinie dau USR pe la 9-10%, ceea ce este o realizare remarcabilă, o creștere de patru ori a bazinului electoral peste vară.
  100% a fost o eroare cu zerourile, așa pățesc funcționarii publici când sunt scoși din mediul lor. Am văzut o rectificare bugetară horror la un sector 🙂 Să sperăm că Firea mai dă afară, mai pensionează etc.
  Nici la ministere nu-i mai bine: https://valeriucnicolae.wordpress.com/2016/09/02/jurnal-de-guvern-2/

  • hm

   Flăcăul asta cu blogul e teribil, într-unul din episoade povestește cum a dat-o pe una afară fără să pară că a dat-o el afară. Great success.
   In rest, Dacian sus, Dacian jos, ce bine, ce frumos.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>