despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Atenție! Cad frunzele…

dsc00978-2
scris de Alexandru Bodea
Plimbarile prin parc in timpul liber, chiar si pe ploaie usoara, fac placere multora dintre noi…
Fiind oarecum obisnuit cu anunturi cum ar fi Atentie, cade tencuiala sau Atentie, cad stanci, zilele trecute am gasit scris pe copaci… nu pe pereti… un anunt foarte IMPORTANT pentru tara: ATENTIE! CAD FRUNZELE.
Asa este, toamna ne anunta cu ruginitul frunzelor, cu ploile reci si violente ca este gata sa se instaleze… atmosfera bacoviana.
Daca aici la Bucuresti toamna s-a rezumat deocamdata doar la atat, pe la munte sau prin Nord in Moldova a dat voie venirii iernii cu ninsori sau chiar viscole, punand la incercare conducatorii auto nepregatiti  (fara cauciucuri de iarna) si celorlalti care vrand sau nevrand trebuie sa se pregateasca pentru sezonul rece.
Acuma cateva zile se mai putea prinde un rasarit sau apus de Soare, dar de acuma vor fi din ce in ce mai rare aceste momente… cum se spune, Soarele va fi scump la vedere…
Poetul Nichita Stanescu, pe care am avut placerea sa-l intalnesc si cunosc personal, scria in EMOTIE DE TOAMNA:

A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, / cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta. // Mă tem ca n-am să te mai vad, uneori, / ca or să-mi creasca aripi ascutite pana la nori, / ca ai să te ascunzi intr-un ochi strain, / si el o să se-nchida cu o frunza de pelin. // Si-atunci mă apropii de pietre si tac, / iau cuvintele si le-nec în mare. / Suier luna si o rasar si o prefac / intr-o dragoste mare.

Transpuse pe muzica de catre Nicu Alifantis, versurile au primit o si mai mare valoare…

Pe Alexandru Bodea îl puteți citi și pe blogul său.

4 comments to Atenție! Cad frunzele…

  • Cornel S

    Varianta lui Alifantis nu este prima… Aceasta, de o incomparabil mai multa “forta” (dupa gustul meu, normal), ii apartine regretatului Cornel Fugaru (mijlocul anilor ’80).

  • Ando

    Fiecare anotimp are farmecul său…Din păcate,de mulţi ani, primavara şi toamna, aproape nu mai există ca anotimp.Temperaturile sar de la o extremă la alta.Mi-e tare dor de o toamnă lungă şi blândă !

  • anunţul a fost pus de acelaşi grup care a făcut parcările alea la mişto, pe pista de biciclete.

  • hm

    “performing art”, musiu!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>