despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

noi avem glume mai bune, dar ei rîd la urmă.

hala-matache

Una din cele mai nasoale însușiri ale Istoriei e că cam se repetă.

… și-i bine să nu uiți ce-a fost înainte, ca să nu-ți pară noi toate cele de azi.

Mi-aduc aminte de anii ’90… ce ne mai rîdeam pe-atunci: ba de Ilici, ba de Văcă… ce să mai zici de Bombo. Dar de la atîta rîs, ei se-ngrășau!

Și noi rîdeam, rîdeam, rîdeam!

Ne rîdem și azi de-alde Nicușor. Și ce glume, unele fine, altele groase: dar trîntite bine!

Avem glume bune, asta-i sigur – cum se zicea pe vremuri, mai bune ca ale lor…

Dar ei nu nu rîd. N-au timp. Și nu prea cred c-au umor – haz n-au sigur.

Noi rîdem cam mult d-ăștia, pentru că-i vedem cum sînt: ridicoli. Dar ridicolul lor e pompos, e grav, e tehnocrat. Ei n-au nimica de pierdut, ci doar de cîștigat…

… avem glume bune: dar ei se iau în serios – eu nu iau asta-n glumă.

10 comments to noi avem glume mai bune, dar ei rîd la urmă.

 • Ando

  Şi uite aşa, din glumă în glumă, până la victoria finală 🙁

 • hm

  care? aia cu „fraților, am învins”? nu mai cred…

 • A mai fost unul cu ,,Mihaela, dragostea mea” care a ajuns şi el la groapa de gunoi a politicii româneşti.

  În rest, situaţia de la noi ar trebui analizată în tratatele internaţionale de drept, la categoria ,,Aşa nu”. Oprescu a fost pus sub acuzare, cercetat… după care prietenii lui de la Universitar i-au dat o hârtie cum că e bolnav, că e pe moarte şi că nu suportă regimul de detenţie… acum e cercetat în libertate, dar operează! Păi cum dracu’ îl lasă ăia cu bisturiu’n pacient dacă el e bolnav?! Atâtea ilegalităţi şi tunuri (Buzeşti, Mihai Bravu, Ciurel, sediul primăriei, Dogtown, Cathedral Plaza ş.a.)… păi dacă eram în SUA primea vreo 500 de ani de pârnaie (că ăia adună pedepsele, nu le comasează).

  Şi ca să nu mă acuzaţi că am ceva doar cu Oprescu, sunt şi alţi politiceni care chiar aspiră la funcţii mari deşi sunt condamnaţi definitiv, gen Liviu Dragnea.

  Până una-alta, cazierul lui Nicuşor Dan e curat. Da, şi eu mă simt trădat că după ce l-am vitat la primărie şi CGMB, el vrea în Parlament. Dar chiar nu am pe cine altcineva să votez. Pe Gorghiu? Pe Dragnea? Doamne Fereşte!

 • hm

  fără mișto, oare are cineva sînge-n instalație să se lase operat de moș Oprescu?

  • Acum vreo 10 – 15 ani, se stătea la rând cu lunile doar pentru o consultaţie dată de Oprescu. Îmi aduc aminte ce fericită a fost bunica mea că l-a văzut şi că a consultat-o. Din păcate, câţiva ani mai târziu, avea să-şi găsească sfârşitul tot în Spitalul Universitar, condus de acelaşi Oprescu, spital unde la ora 20 până la 8 dimineaţa nu era ţipenie de doctor sau de asistentă prin saloane.

 • hm

  îmi pare rău. Am avut odată de-a face cu spitalul și-am fugit cît am putut de repede.

 • Pna ala urma tot gluma lui Oprescu cu mutatul halei a fost cea mai proasta …

 • hm

  bucureștenii, însă, rîd de cel puțin de două ori pe zi…

 • Bine, si eu pot sa spun ca, de doua ori pe zi ar fi putut nu sa rada, ci sa rada in hohote. Asta daca niste oameni cu scaun la cap stateau sa faca treaba incat sa faca si soseaua si sa pastreze si ce era de pastrat.

 • Pe locul halei este, acum, un maidan plin de noroi. Mai încolo, la intersecţia cu prelungirea Str. Gării de Nord a rămas un alt maidan, folosit ca parcare pentru autobuze şi pentru angajaţii MT şi ai celorlalte societăţi din Palatul CFR, Centrul de Calcul, IPTANA şi de cei care vin la piaţă.

  Valoarea urbanistică a acestor două maidane e ZERO. Nu aduc nimic bun, zona este mai jegoasă ca înainte, Piaţa Matache e plină de tot felul de personaje dubioase… fix ca înainte de demolări. În schimb, dacă acea hală ar fi fost reabilitată, ar fi putut servi ca piaţă în locul şandramalelor din PVC şi al ,,halei noi”.

  De fapt, întreaga zonă a Gării de Nord e doar un loc de tranzit (sau de locuit pentru ăia suficient de ghinionişti) de care toţi caută să se îndepărteze rapid. În niciun oraş european nu am întâlnit o zonă atât de jegoasă în jurul unei gări centrale. Peste tot erau hoteluri, centre comerciale, terminale de transport în comun, parcări auto, parcări de biciclete, toalete publice. La noi… aurolaci, un părculeţ părăsit şi plin de căcat (scuzaţi expresia, dar ăsta e adevărul), un cartier ras pe jumătate pentru un mega-bulevard, care a distrus toate legăturile zonei Gării cu E şi S oraşului (au fost distruse intersecţiile cu Cal. Griviţei şi Mircea Vulcănescu), 2 hoteluri mici şi 2 mari (deşi alea mici sunt din categoria ,,închiriem camere cu ora”), rechini cu maşini galbene, curve, mizerie, iar budele din gară sunt cu plată şi nu sunt non-stop.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>