… românul – știe-o lume-ntreagă – e demn. Chiar și-n fundu’ gol… mai ales atunci.
Să nu te iei de istorie: c-o dată se umple de bube.
De-aia, cu multă grijă, se cade să te apropii de simbolurile trecutului: că nu prea-i de joacă cu ele.
Așa-i și cu Traian, pe care-l avem cu cățaua-n brațe, de vreo cinci ani-jumate, fix în ditai Centrul Istoric: oare „ce-or crede străinii” că-l văd așa?
Ete fleoșc: s-a vădit că străinii nu se sinchisesc nici fundul, nici de puța lui Traian: au ei parte, în plimbările lor prin orașele lumii, de artă pocită… căcălău! Îs obișnuiți – nu-i nevoie să-i cocoloșim.
Avem doar, deci, și noi… faliții noștri. Atît!
Nici azi nu mă fălesc cu Traian-ăsta, dar recunosc că m-am împăcat cu el. Și nu numai eu, ci și restul concentățenilor.
E bun. Merge la selfieuri, merge la poze de grup – e-un soi de marcă veselă a Căii Victoriei. Nu asta trebuia să fie, dar știți și voi: e după cum se nimerește!
Poate-ar fi momentul să ne-mpăcăm cu prostioara asta și s-o valorificăm; să băgăm poza cu mîna pe puța-mpăratului în circuitul turistic standard bucureștean. Și să-l mai îmbogățim: să arătăm un oraș mai vesel, mai puțin de vitrină – viu.
Recunosc, nu mă gândisem la acest aspect! Dar, la urma urmei, de ce nu? Cu ce e mai presus,de exemplu,”pişăcios”-ul Bruxelles-ului?
https://en.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis
Lu Traian nu i-au pus și jet, dom’le, trebuie să-l lege la rețeaua de apă-ntîi.
@ HM: Poate că Traian are blocaj renal, d-aia nu l-a conectat. Se poate încerca operațiunea de legat Lupoaica la hidrant și încuraja mulgerea ei…
Lupoaica, eventual, legată la un dozator de lapte proaspăt, ca acela de prin piețe…