despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Reabilitarea termică acum 25 de ani

Aşa-zisa reabilitare termică a blocurilor nu e o idee nouă. Chestia asta se petrecea şi pe vremea lui Ceauşescu. Fireşte, nu se puneau termopane şi nu se închideau balcoanele, dar se punea – în lipsa scîrţului de azi – un strat suplimentar de plăci subţiri de BCA şi se tencuia blocul.

Saptămîna trecută, fratele Popescu venea cu cîteva idei grozave despre ce s-ar putea face pe bulevardul Brîncoveanu – dacă s-ar vrea, fireşte. Zona mi-e tare cunoscută, aşa că mi-am adus aminte că pe la mijlocul anilor ’80, cîteva blocuri de la intersecţia lui Brîncoveanu cu Niţu Vasile au fost reabilitate. La vremea respectivă, blocurile alea făceau aproape 20 de ani.

Iată cum arată unul dintre blocuri acum; schema de culori nu era prost aleasă.

poza, de pe NORC

alt articol despre reabilitări, tot de Popescu

4 comments to Reabilitarea termică acum 25 de ani

  • Şi prin cartierul meu există astfel de izolări ale calcanelor de capăt la blocurile lamă p+4. La unele dintre blocuri deja au început să se dezlipească şi să cadă bucăţile de BCA.

  • iarasi imi face placere sa-ti multumesc pentru aprecieri…nu o sa mai am timp sa fac altceva 🙂
    ca sa spun ceva si la subiect, inca nu inteleg de ce la “reabilitarile” astea se inchid si balcoanele…balconul din principiu este o zona deschisa si cred ca au trecut vremurile in care se tineau cartofii acolo si era nevoie de el inchis ca sa nu inghete peste iarna

  • hm

    @armyuser: Şi în Berceni s-au izolat, în aceeaşi perioadă, blocuri p+4 – dar complet
    @popescu: cu toţii scriem cu drag de zonele frumoase, de căsoaie vechi, de străzi cochete. Fiecare dintre noi a scris vreun articol măcar despre Piaţa Unirii…
    Dar nu oricine se poate ocupa de cartierele mai amărîte, mai puţin spectaculoase – şi să facă din asta un articol bun; aşa că – odată-n plus, felicitări!
    Iar balconul e spaţiu vital: e debara, bucătărie… e drept că wc n-am văzut!

  • hm

    că tot vorbeam!
    blocul din Berceni a cărui faţadă a picat ieri şi a distrus două maşini era tocmai dintr-acelea reabilitate pe vremea comuniştilor!
    link

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>