Citiţi azi în Adevărul: Cumplit, dar adevărat: jegul de Bran, vândut ca brânză tradiţională şi gîndiţi-vă bine cînd cumpăraţi brînză, cîrnaţi, ouă, lapte de la marginea drumului, din piaţă, de pe trotuar…
În Bucureşti s-au îndesit magazinele cu produse tradiţionale – dar luaţi în calcul că foarte puţine oferă termen de garanţie şi etichetă cu numele producătorului.
Din 20 de magazine cu brînză şi slănină, am văzut doar unul a cărui firmă nu susţinea că vinde produse de la Sibiu. Hai să fim niţel serioşi – orice mic producător de la Rucăr pîn-la Făgăraş a văzut că punem botul la marca “de Sibiu”.
Ştiu oameni care în supermarket verifică la sînge eticheta oricărui produs, dar cumpără pe-ncredere lapte în sticle de Fanta.
Mi-am luat si eu portia de infectie digestiva anul trecut de la un targ traditional tinut langa Palatul Copiilor de la o branza in coaja de “Bran”. Inca nu am inteles de ce la noi magazinele de produse traditionale percep tarife exorbitante, oare “traditionalul” este accizat? 🙂
nu… sîntem luaţi niţeluş de fraieri.
Eu am temeri şi în cazul brânzelor “de la Sibiu”. Mă mai linişteşte gândul că sarea mai omoară din animăluţele alea mici mici mici.
… şi le face mai puternice pe cele care au supravieţuit
hehe,….sa va povestesc ce a patit tata intr`o zi la piata…cand cumpara cartofi..el intreaba omul de unde este,adica vanzatorul..si intr`o zi a nimerit pe cineva care i`a raspuns ca este din satul natal al tatei…tata ca sa il verfice l`a itnrebat niste detalii…n`a stiut sa raspunda…apoi a dat`o din comuna in comuna pana ce a recunoscut ca de fapt provenea cu marfa de la sute de km distanta de satul pe car eil mentionase anterior
asa si cu “marca Siviu”….putini sunt de la Sibiu cu adevarat,dar brandul asta vinde. deocamdata.