despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o asfaltare ciudată

img_8311

Se petrece cea mai ciudată asfaltare pe care-am văzut-o. A-nceput iute, de pe-o zi pe alta; a continuat susținut, cu utilajele fugind de pe un bulevard pe altul: pentru că, vedeți, se lucrează pe mai multe bulevarde-n același timp.

Da’ ce-i cu adevărat surprinzător e că nu și-o asumă nimeni, ca să zic așa. Primărița, care se-mpăunează cu fitece mărunțiș de-al ei, n-a zis nimic de toate aceste lucrări.

Poate și pentru că unele-s făcute cu curul

Să ne-țelegem: nu se lucrează pe-o stradă-două: ci pe zeci de artere mari – Mihalache. Sebastian. Iuliu Maniu. Ferentari. Drumul Sării. Progresului. George Coșbuc. Regina Maria. Și mici – Apusului. Zețarilor. Toporași. Vasile Pârvan.

Dacă vă zic doar de-astea, e pentru că pe-astea le-am văzut: nicăieri n-am găsit vreo listă cu lucrările din toamna asta.

Mai mult, pe nici una din ele n-am auzit-o pomenită-n rubricile de informații din trafic ale Poliției.

Ziceți dacă nu-i ciudat!

Am căutat și explicații, nemulțumit fiind doar de ideea de pomană electorală. Lăsînd de-o parte bucățile de șosea care cu adevărat aveau nevoie de refacere – Sebastian (între Rahova și 13), Ferentari (sensul spre Oraș), Drumul Sării (înspre 13), Regina Maria (partea dinspre Rond și Unirii), Toporași – o mare parte din celelalte au trecut, anii trecuți, prin fel de fel de intervenții și săpături – ați uitat? – precum Ion Mihalache, Vasile Pârvan, George Coșbuc.

8 comments to o asfaltare ciudată

 • Pe Prel. Ghencea au decopertat de mai bine de o săptămână. Şi au plecat.

  Deci maşina mea cea albă arată cam ca aia din poza ta.

 • hm

  Tot nu pot să-nțeleg de ce pîn-acum la decopertare nu se făcea chiar așa mizerie. Nu pot și gata. Chiar și pe unde s-a asfaltat a doua zi praful a fost imens.

 • Dan

  Toamna asta a plouat fff putin in Bucuresti, poate are legatura. Asfaltarile au fost doar inlocuiri de strat de uzura, nu s-a mers pana la binder/fundatia strazii.

 • Ella

  Se asfaltează și pe ultimii kilometri de intrare în oraș pe A1 (de la Hornbach spre Păcii). Trec deseori pe acolo și zău că nu mi s-a părut că ar fi fost nevoie. Azi erau blocate ambele benzi de la Hornbach mai sus, am depășit zona de asfaltare mergând pe banda de urgență. (Din acest motiv s-a mers bară la bară pe câțiva km mai înainte de locul cu pricina).

 • hm

  cred!

  O ciudățenie – pare-se că, una peste alta, se circulă mai bine ca acu’ două săptămîni. Pe traseul meu nu pot să nu remarc.

  • Nu ştiu cum e pe traseul tău, dar pe al meu e mai rău ca înainte. Coloană pe 1 Mai şi Sibiu din cauza semaforului de la Tricodava nu am mai văzut. Coloană de la Leu până la Cal. Plevnei, inclusiv intersecţia Plevnei/Vulcănescu iar nu prea am mai văzut. Coloană de la APACA la intersecţia cu Dr. Taberei am mai văzut doar când e ceva accident, dar azi şi ieri nu a fost nimic. Să nu pot să fac stânga dinspre 1 Mai (Compozitorilor) spre Braşov din cauza coloanei de pe Braşov nu mi s-a mai întâmplat până marţea asta. Şi nici coloană pe Podul Basarab care să blocheze intersecţia de la Leul.

   Drumuri care durau 21 – 23 minute au ajuns să dureze 28 – 33 minute. Deci cu peste 50% mai mult. Şi nu am schimbat nici traseul, nici bicicleta, nici picioarele.

   Dacă asta ţi se pare ţie că e bine…

 • hm

  Spurcat ca-n Noiembrie nu s-a mers niciodată, asta-i sigur. A fost vîrful de trafic pe care l-am văzut.

  Da’ săptămîna asta la aceleași ore nenorocite pe același afurisit de traseu am și 10-15 minute cîștig față de Noiembrie.

 • Ella

  Cred că administrația a făcut cu noi ca rabinul în bancul în care Ițic care se plânge că nu are loc în casă (rabinul îi spune să bage și găinile, și oile și ce mai avea el pe acolo). La final când Ițic scoate toate animalele din casă, spune bucuros: ”Mulțumesc, rabi, acum am atâta loc în casă!” :D.

  Așa și cu traficul. În noiembrie a fost mai aglomerat ca în multe alte dăți și acum când și-a revenit lumea spune că se merge mai bine :).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>