… cald, Soare, lumină: și-n plus, Duminecă. Ce cotloane frumoase poate-avea Parcul Carol!
Copaci ciudați, castele nefericite, căsuțe de poveste, istorie uitată: de toate-s aici.
![]() despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul ![]() |
Dumineca în Parcul Carol… cald, Soare, lumină: și-n plus, Duminecă. Ce cotloane frumoase poate-avea Parcul Carol! Copaci ciudați, castele nefericite, căsuțe de poveste, istorie uitată: de toate-s aici. 2 comments to Dumineca în Parcul CarolLeave a Reply |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() articolele noastre sînt preluate și de: ![]() ![]() |
Copyright © 2005 - 2025 Simply Bucharest Log in Powered by WordPress & Atahualpa |
Marele merit al lui Gogu Constantinescu este cã a reusit sa elaboreze o teorie corectã a betonului armat, dar si o metodã originalã de calcul a boltilor încastrate. La început, aceasta metoda a fost verificatã, în 1906, prin constructia podului cu arc cu deschiderea de 16 m peste lacul din Parcul Libertatii (actualmente Parcul Carol I) din Bucuresti. Tot in 1906, a aparut o problema la un perete ce inconjura Camera Deputatilor, iar Gogu Constantinescu a fost solicitat sa o rezolve; avea numai 25 de ani! Problema a fost rezolvata prin realizarea unei centuri de beton armat, dar si prin constructia unor plansee tot din beton armat. Cand lucrarea a fost terminata, deputatilor le-a fost frica sa intre in cladire, deoarece se temeau ca nu cumva sa se prabuseasca cladirea. Au trecut peste 100 de ani si constructia inca rezista!
De aici: http://nini.qsl.ro/?q=node/357
In Parcul Carol exista singurul Sequoia Gigantea din Bucuresti dar eu personal nu l-am localizat inca si nici poze pe net cu el n-am gasit. Prin tara mai exista un numar mic de exemplare, cel mai cunoscut fiind in Baile Herculane langa Cazino si Primarie.