despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

onest, dar modest

… l-am lăsat de mult în pace: nu ne-a lăsat nici o urmă-n trecerea lui. Nici una. Parcă nici n-a fost, nu-i așa?

„zece ani s-a zbătut pentru salvarea orașului nostru” … pufff!

Noi, bucureștenii, am scăpat de el – asta-i cu adevărat un cadou de Crăciun – pa!

Și totuși, nu-i un cadou vesel. Reprezintă falimentul unei idei – cea de onestitate. Dovada faptului că nu-i de-ajuns să fii onest (Dumnezeule, ce-a mai fost plimbat cuvîntul ăsta-n ultimul timp, devenind o vorbă goală!)

Mai trebuie și pricepere. Și mai trebuie și omenie. Toate, în același timp – tot timpul! Oameni ca Nicușor Dan trebuie să arate asta.

Nu-s chiar vorbe goale; nu în zilele astea cînd ne gîndim de unde-am plecat, cu 27 de ani în urmă.

8 comments to onest, dar modest

 • Dan

  Apropos de “27 de ani” – n-am mai auzit de celebrari, comemorari sau de prea multe mentionari in presa. Iar monumentele dedicate evenimentului, asa cum au fost pozate zilele trecute de blogger-ul nwradu, stau neingrijite cu marmura sparta si pline de graffitti. Fuse si se duse.

 • hm

  Se pare că nu mai e așa o chestie importantă…
  Păcat.

 • Banii pentru comemorări se duc pe asfaltări electorale… plus că a zis doamna Firea clar că nu mai vrea să se blocheze traficul cu evenimente care, cumva, să-i amintească românului că mai există pe lume şi altceva afară de Partidul Stat. Omul nou trebuie să plece dimineaţa la muncă şi seara să vină acasă, să se uite câteva ore la Antena 3 şi să se culce. El trebuie încurajat să se comporte precum întreaga turmă: să meargă şi până la colţ cu maşina (că dacă n-are maşină nici primăria nu are pe ce să-i ia impozit), să nu facă sport (să mănânce ceva şi sutele de clinici private apărute ca ciupercile după ploaie) şi să cumpere doar de la hypermarket, că de aia avem hipermarket inclusiv la Unirii şi pieţe pline de intermediari. Desigur, omul nou trebuie mereu convins că partidul are grijă de el, că îi dă gigacalorii ieftine (chiar dacă când e frig abia se dezmoţesc caloriferele, dar în martie dacă-s 25 de grade tot merge termoficarea), transport în comun ieftin sau gratis (chiar dacă după 20 minute în staţie nu poţi să urci în autobuz), locuri de parcare moka (adică e lăsat să trântească maşina absolut oriunde), parcuri (cât mai mult beton în ele), spaţii verzi (adică panseluţe la suprapreţ, Doamne fereşte de vreun copac), cultură (Festivalul Rodica Popescu Bitănescu de exemplu). Orice tentativă de schimbare trebuie reprimată… există poliţie locală, iar dacă lucrurile devin mai grave, mereu există legea cu ,,manifestaţiile neautorizate”.

  De asemenea, orice tentativă politică de schimbare trebuie înnăbuşită. De exemplu, consilierii USR/USB şi PNL sunt frecvent daţi afară din sala de şedinţe ca să nu voteze, proiectele de hotărâri nu sunt supuse dezbaterii publice… iar ce se face acum la Primăria Generală se va face, în câteva zile, la nivelul autorităţilor centrale.

  Asta e, rămânem cu firea, care e fix un oprescu cu mici diferenţe anatomice.

 • hm

  Pe Nicușor nu îl dădeau afară de la ședințe – că nici nu se ducea.

 • radu

  priceperea o mai dobandesti pe parcurs, dar onestitatea nu prea. go nichi!

 • Cornel S

  Nicușor este un actor (prost), într-o piesă, scrisă, normal, de alții! Atâta tot. Nu-i cereți mai mult, că nu e cazul…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>