despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din nou cinema la Liberty

Dacă nu vedeam un panou publicitar la Unirii, n-aș fi știut!

… dar la mall, la Liberty, se dau din nou filme.

„Happy Cinema” se cheamă multiplexul acum.

Ziceam c-am văzut reclama la Unirii.

Mall-ul cu un picior în groapă din Rahova redeschide, după un an jumate, cinematografele și… face reclamă la Unirii!

Rahovenii – ăia care-ar trebui să umple iar sălile de film de-aici – îs ultimii care află, fiindcă nu-i nici o reclamă-n cartier.

4 comments to din nou cinema la Liberty

  • Dan

    Un pic de istorie: mallu’ in chestiune a fost ridicat pe locul unui circ ceausist al foamei, fiind ultimul de acest fel inaugurat in Bucuresti. A avut deci o problema de locatie pe care primele 3 astfel de mall-uri (Vitan + Plaza + City) au gestionat-o prin noutatea conceptului – piata era goala la inceputul anilor 2000. Bine, ele au trecut in ultimii 2-3 ani printr-un “refresh”, inclusiv la nivel arhitectural (de fapt City Mall s-a transformat in altceva), dupa ce complexuri gen Baneasa si (W)AFI au schimbat un pic paradigma. Dar sa inchid paranteza.

    Mallu’ a fost efectiv deschis la sfarsitul lui 2008, fiind initial in proprietatea unui dubios care falimentase cu cativa inainte societatea care vindea ziare, Rodipet. Bine, pe gogu’ mai apare si mentionarea unui dosar instrumentat de DIICOT, divaghez. In 2012 bancile care au creditat initial constructia si-au luat inapoi “bunul ipotecat” insa nu au avut initial vreun plan, altul decat de a vinde activul. In consecinta au plecat in continuare chiriasi, s-au inchis magazine, etc – dar client tot nu au gasit sa ingroape bani acolo.

    Anul asta, pe fondul cresterii economice, cuiva i-a venit mintea la cap si au angajat o companie specializata in administrarea de active imobiliare pentru a readuce complexul pe linia de plutire. In cheia asta poate fi privita redeschiderea cinema-ului – care, btw, atrage clientela prin preturi aproape de dumping, gen 15 lei filmul, 4 lei cola etc.

  • George

    Salvarea ar putea veni si de la o eventuala cladire de birouri pe partea cealalta a bulevardului Rahova, in locul targului de haine la suprapret. Bonus – o asanare vizuala a zonei. Iar daca scapam de darapanaciunea locuita de dubiosi de langa pantofaria David si Maria, chiar va arata bine.

    • Dan

      Sunt terenuri cu situatie juridica incerta, respectiv parcele individuale de ordinul 1-200mp. Unde a fost o situatie mai clara, chiar daca terenurile au trecut prin mainile mai multor speculanti, lucrurile au inceput sa se miste. Vezi Green Gate, Vulcan si acum constructia in curs de la Inox.

  • Dacă se termină de construit și se umple complexul rezidențial plănuit la Spătarul Preda http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/51_20120130.pdf mall-ul va avea de câștigat. E important ca până atunci Liberty să ramână activ ba chiar să-și extindă serviciile.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>