… puzderia de emisiuni televizate cu bucătari și nenumăratele site-uri în care ni se-nfățișează fel de fel de bucate care mai de care mai ademenitoare ne-a făcut să gîndim că trebuie – neapărat! – să fim, fieștecare, îndreptățiți să facem ce zice și ce face popa.
Nu-i așa și n-a fost niciodată așa – nu toată lumea s-a priceput să facă mîncare!
Dar azi e mai simplu s-o dai în bară; vreau să zic, ai mai multe scuze s-o dai în bară.
Ce-are a face că nu simți o omletă ori că spargi geamurile cu găluștele – poți alege din cultura culinară a popoarelor orice altceva; și dacă nu-ți iese, poate fi vina celorlalți, care n-au finețea să guste experimentele.
E minunat să fii curios și să-ncerci – fie și pentru a-ți confirma limitele. Da-i bine și să te-ntorci, iar și iar, și s-o iei de la lucurile simple, făcîndu-le cum se cade.
comentarii