despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor: acum, acasă

încet-încet ne-ntoarcem la treabă! pînă vom trece şi la lucruri serioase, cîteva chestii culese din zbor:

 • audienţele radio din iarna/primăvara asta nu aduc schimbări spectaculoase faţă de cele din toamnă; atîta doar că Sport Total FM se-ntoarce, slavă Domnului, în top 20 şi politica Naţional FM de a difuza doar muzică uşoară românească dă roade: e-n top 15! Mai mult, aici: Asociaţia pentru Radio Audienţă.
 • o întrebare: de ce la semafoarele rutiere bucureştene nu se aprinde culoarea galbenă atunci cînd se trece de la roşu la verde – ci doar cînd se trece de la verde la roşu?
 • o cofetărie de toată isprava din Bacău (mai precis, imediat lîngă Bacău, în satul Baraţi): Dulcineea; are atît de multe comenzi într-o zi cu nunţi şi botezuri, încît aştepţi şi-o oră la coadă!

… şi mulţumiri pentru răbdare – tuturor.

6 comments to din zbor: acum, acasă

 • Mihai

  Nu se mai aprinde nicaieri culoarea galbena la semafor la trecerea de la rosu la verde, nu doar in Bucuresti, e o regula generala si am impresia ca e inscrisa si in Codul Rutier. Motivele sunt: o mai simpla sincronizare a cadentelor semafoarelor, evitarea situatiilor confuze in care automobilistii pleaca chiar inainte sa se faca verde si lipsa de informatie pe care culoarea galbena o aduce la trecerea de la rosu la verde (spre deosebire de situatia inversa cand masinile merg si ai nevoie de timp pentru a opri).

  P.S.
  Bun (re)venit

 • hm

  Să ştii că am văzut locuri în ţară unde galbenul de plecare încă funcţionează.
  Dacă ai bun simţ şi nu vrei să furi startul, e de ajutor, la fel ca şi cronometrul (cel puţin cronometrul pentru pietoni era o idee bună în Bucureşti)

  Mulţam!

 • grettel

  hehe.stiu ca sunt off-topic…dar ma bucur mult ca atunci cand am deschis calc nu am mai gasit tot vechiul post…cat despre semafoare..habar n`am…nu conduc…n`am permis..dar tot ce stiu e ca atunci cand stau in dreapta sunt cu buzele tuguiate si striga tare “e verde” inainte ca cel din spate sa claxoneze deja de 3 ori chiar daca verde s`a facut de 1 secunda….de aici concluzionez ca daca ar fi galben si inainte sa se faca verde..probabil ca l`as “utiliza” mereu pentru ca n`am rabdare sa stau la semafor( nici ca pieton)…slava Domnului ca n`am carnet (inca) .

 • Anonymous

  Azi m-am intors din Tecuci,la toate semafoarele din oras se aprinde culoarea galbena la trecera de la rosu la verde.

 • dulcineeeeea! my fave de fiecare data cand reusesc sa ajung la bacau, la ai mei (care-s practic la doua case mai sus :p)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>