despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la Sarazin, pe strada Toamnei

Una dintre cele mai reuşite terase bucureştene e pe strada Toamei, imediat după intersecţia cu Mihai Eminescu şi gard în gard cu restaurantul chinezesc Templul Soarelui.

Terasa e a unui restaurant cu specific italian, care a trecut în ultimii cinci ani prin mai multe mîini – l-am cunoscut ca Insieme, Don Luigi, Trattoria di Venezia; acum îi zice, nu foarte inspirat, Trattoria il Saraceno.

Locul e retras, răcoros, cu umbră şi verdeaţă – şi se mănîncă destul de bine; asta dacă pe canicula de-acum îţi mai pasă de mîncare, fireşte. Dacă nu – pur şi simplu poţi să te simţi bine la aer, uitînd de zgomotul şi zăpuşeala oraşului.

Ţin la terasa asta, pentru că e frumoasă; şi-mi pare rău că nu a apucat niciodată să meargă cu adevărat bine – dar de fiecare dată a pierdut pe mîna patronului. Îmi aduc aminte de vremea cînd se numea Insieme şi puteai să te delectezi, în aşteptarea mîncării, cu imaginea patroanei şi a prietenilor ei ghiftuindu-se.

Trag nădejde însă că acum îşi va schimba norocul – pentru că azi, la Sarazin, lucrurile sînt la locul lor, aşa cum şi trebuie să fie.

Site-ul lor e aici.

Ca bani: ok
Curat: da!
Servire: bună

deschis şi duminica!

ultima dată acolo: vara 2010

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

1 comment to la Sarazin, pe strada Toamnei

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>