despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Un garaj şi… o factură

scris de Ando

Când am făcut aceste poze, în ianuarie 2011, habar n-aveam ce reprezintă perechea de clădiri de pe strada Romulus. E vorba de aceste două imobile pe care, în lipsa unui aparat performant, e greu să le pozezi, frontal şi împreună, dată fiind lăţimea străzii. Ele sunt legate, la stradă, printr-o arcadă sofisticată dar şi comunică, în curte, printr-o pasarelă, aflată mai în spate.

 

Clădirea de la nr. 17 are o faţadă impozantă, şi o remarci imediat, chiar de la intersecţia cu Calea Călăraşilor.

Dar mie, mi-a plăcut mai ales faţada sofisticată a clădirii din stânga, de la nr. 15. Din păcate, proasta administrare a imobilului în anii comunişti şi-a lăsat amprenta, multe din elementele decorative fiind deteriorate.

 

Intre timp, pe net, au apărut destule informaţii despre cele două cladiri. Ele adăposteau „Marele Autogarage Hermann J. Rieber şi Fabrica de Trăsuri”! 

Lucrurile fiind clarificate, iar lista noastră de garaje din nou actualizată, totuşi nu mă lăsa inima să nu vă prezint o factură emisă pe 15 octombrie 1911 de firma cu pricina. Priviţi antetul! Este minunat şi, mai ales, se văd, clar reprezentate, cele două clădiri despre care vorbeam.

Sursa foto: Artmark

1 comment to Un garaj şi… o factură

  • Majoritatea firmelor mai mari aveau hartii din astea elaborate, fie ca erau pur si simplu hartii cu antet fie ca erau facturi. Articolul din Cotidianul e semnat de Dan Ghelase care, din pacate, s-a prapadit de curand, nu stiu daca sunt doua luni de atunci …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>